Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (643)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný kolik z mé topky má Vince Vaughna v oblibě. Já ani po tomhle filmu nejsem přesvědčen že Vinc je nějakej dobrej herec jako příklad nechť poslouží závěrečná telefonická scéna, žádná změna tonu hlasu, stále stejný výraz, to nejde ani v rámci takovýho filmu jaký mě byl nabídnut. Z toho jsem byl tedy taky v šoku, hlavně přitom závěrečným násilíčku, to jsem věru nečekal, ale nic proti, jen ten mix realičnosti, temnosti a následný obličejový dupaný mě moc nešel dohramady, ale jako celek to docela upoutalo a originální pojetí filmu sluší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler se pro mě svým teprve druhým filmem stává velice zajímavým a do budoucna sledovaným filmotvůrcem, protože už v takto skromné filmografii dokázal jasně stanovit svůj nezaměnitelný filmařský styl, který se mi velmi zamlouvá! Brawl In Cell Block 99 vykresluje podobně přímočarý pád do sraček jako Bone Tomahawk, tentokrát s trochu delší a pozvolnější předehrou, avšak se stejně úderným zakončením. Hrdinové obou filmů se dostávají do naprosto bezvýchodných situací, v kterých se však zvládají zachovat jako praví muži. Je to perfektní lék na dnešní krizi maskulinity. 8/10 ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výrazné zklamání...a ač se tam Bůh skloňuje ve všech pádech (hlavně tedy v použité hudbě a tetáži), jde o bohaprosté béčko. Subžánr vězeňského dramatu nabízí řadu skvělých filmů, Brawl In Cell Block 99 k nim ale nepatří, neboť ho tvůrce, S. Craig Zahler, zkřížil s akčním subžánrem ,,sám vykosí celou mafii", v tomhle případě celé vězení, a k tomu ještě hlavní (super)hrdina rozšlape celkem dost latexových lidských hlav. Docela utahaný, naivní až hloupý film... Nejlepším vězeňským dramatem roku 2017 je i nadále suverénně Trestanec režiséra Rica Romana Waugha... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí, viděl jsem jich celkem dost, takže můžu srovnávat. Blok 99 se ale bohužel nezařadí mezi ty lepší. Vince se do téhle role vůbec nehodil, než dojde na vězení, je skoro hodina pryč, takže první polovina celkem nudí, celkově mi to přišlo všechno až moc jednoduché, druhé vězení myslím, že dost nereálné. Zlomené končetiny celkem fájn, ale ty rozšlapané hlavy celkem komické. Na více jak 3* to asi nevidím. Raději Shot Caller, Cela 211 či nepřekonatelný R. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Brawl in Cell Block 99 je jeden z najlepších snímkov čo som v poslednej dobe videl. Jedná sa o abstraktne násilnú snímku, v ktorej jeden maniak láme na kusy celú bandu nepriateľov. Niečo tak chlapského už bolo dlho potreba a navyše je tento film prvotriednym prírastkom do žánru - väzenských - snímkov. Vince Vaughn je v hlavnej úlohe dokonalý a jeho výkon by bol pokojne hodný Oscara. Ako zaškatuľkovaný komik to má vo filmovej brandži ťažké. Je to ale obrovská škoda! Film má cez dve hodiny a aj to mi prišlo vo výsledku sakra málo. Ja som si túto špinavú a brutálnu jazdu užíval každú minútu. Všetko to pôsobilo veľmi reálne čomu dopomohla zvláštna kamera, podarené pästné súboje a gore, ktoré sú typické pre Zählera. Pre mňa jeden z najlepších snímkov roku 2017. Výborný Vaughn a geniálny Zähler, ktorý sa pre tento biják narodil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama