Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (642)

HAL 

všechny recenze uživatele

Hype všude kolem je pozoruhodný - to stačí když je obyčejný lacině brutální exploitation natočený trochu pomaleji a s dobrým hercem v hlavní roli, a rázem je z toho film roku? Protože nic jiného než obyčejný exploitation to není - béčkově přiblblý příběh, pár mizerně udělaných latexových masek ze kterých cáká umělá krev, nulový rozpočet, totální kašlání na logiku čehokoli, a žádné ambice. Vince Vaughn je výborný herec a i tahle netypická role mlčenlivého gangstera, co se při bitkách změní na Hulka, mu výborně sedí... ale tím výčet toho co je na tomto utahaném filmu zajímavého končí. Meh. 5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný kolik z mé topky má Vince Vaughna v oblibě. Já ani po tomhle filmu nejsem přesvědčen že Vinc je nějakej dobrej herec jako příklad nechť poslouží závěrečná telefonická scéna, žádná změna tonu hlasu, stále stejný výraz, to nejde ani v rámci takovýho filmu jaký mě byl nabídnut. Z toho jsem byl tedy taky v šoku, hlavně přitom závěrečným násilíčku, to jsem věru nečekal, ale nic proti, jen ten mix realičnosti, temnosti a následný obličejový dupaný mě moc nešel dohramady, ale jako celek to docela upoutalo a originální pojetí filmu sluší. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra a jeho předchozího super nudného Bone Tomahawku jsem toho moc nečekal, ale musím konstatovat, že se pochlapil. I když v tom nemá smysl hledat nějakýho hlubokomyslný dílo po rozjezdový polovině, přicházi polovina druhá naprosto neskutečného a stále gradujícího ultra násilí. To se fakt v každým filmu nevidí. Nicméně i tak bych to trochu zkrátil a dal do hlavní role trochu drsnějšího geroje, jinak spokojenost i když co do realističnosti a propracování mi z vězeňských snímků přišel kapku lepší Shot Caller.70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské překvapení. Režisér S. Craig Zahler mi letos už dokázal u filmu Kosti a skalp, že by z něj mohlo něco bejt, ale že mě po zpackané postavě v Temném případu přesvědčí i Vince Vaughn, to jsem vážně netušil. Hodně slušný revenge film, který se sice každou chvílí odehrává někde jinde, ale i když kamera většinu času snímá vězení, nemůžeme tu mluvit o vězeňském dramatu. Naopak. Představte si jednoduchou počítačovou hru, kde na začátku máte jasný cíl a vy se klestíte jednou úrovní, druhou úrovní, třetí, čtvrtou...až se dostanete ke konečnému bossovi. Takhle jednoduchý tenhle film je. Jednoduchý, ale natočený dost nesmlouvavě, nekompromisně a hlavně dost kvalitně. U bitek to pochopíte a zároveň si uvědomíte, že Vince v sobě má něco, co po celou dobu v těch jeho komedií neukázal. Proč? Toť otázka. Teď ale doufám, že bude mít štěstí na lepší a zajímavější role, než jen to, co točil do nedávna. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mrazivý Vaughn konečně v drsnější roli co si zasluhoval a bez jeho charisma by tenhle překvapivý grindhouse byl tak poloviční. Protože co se záporáků týče to zakopává a v dění pak sklouzne spíš do hogo fogo temnýho béčka než pořádný a kompaktní krimi násilnosti. Nebudu to zdvihat nikam do nebes, vizuální filtr se mi nelíbil, ani prostě celý finále, ale pro fajn gangster/ vězeňskou tvrďárnu s dupáním gumových hlav sem račte zabrousit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama