Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském Kameňákově žije pestrá směsice lidí všech možných povah a profesí. Žijí tady Novákovi. Otec Pepa je náčelníkem městské policie, jeho žena Vilma je učitelkou, dcera Julie studuje zdravotní školu a devítiletý Pepíček komentuje všechno, co se jen v okolí šustne. Z Anglie do Kameňákova přijíždí šlechtický pár, kterému byl v rámci restituce navrácen zdejší zámek. Na malém městě se ale nic neutají, a tak záhy všichni ví, že lord sem přijel hledat poklad po svém otci, na který má zálusk i jeho zrádný komorník. Zpráva o pokladu nedá spát továrníku Kohnovi, chtěl by ho i playboyský primář, ale také matka představená zdejšího kláštera, v němž se místo jeptišek ukrývají prostitutky a zloději na útěku... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 142)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán seržant, hlásim, že sa dnes v noci nič nestalo... len chlapci zlomili rúčku od motyky.“ – „Čo je to za blbosť? Rúčku od motyky?“ – „No... to keď zakopávali toho strážneho psa.“ – „Psa? Niečo sa stalo nášmu strážnemu psovi?“ – „Prešli ho požiarnici.“ – „POŽIARNICI? Čo robili požiarnici v objekte?“ – „Hasili muničák.“ – „ČOŽE?! Prečo ste mi to nepovedali hneď?!“ – „A zastrelíte sa ako poručík.“ Nepatrím k ľuďom, ktorí za každú cenu nenávidia Zděnka Trošku. Nemienim sa ich honu na čarodejnice zúčastňovať. Situácia ohľadom trháku KAMEŇÁK (alebo tu niekto mieni spochybňovať aj čísla?) je ale komplikovanejšia, lebo sa nejedná ani tak o plnohodnotný film (hoci niečo ako zmätený a mierne chaotický dej tu je), ako skôr o nie príliš súvislý/prepojený sled vtipov rôzneho charakteru (od vtipov, na ktorých sa zasmejú žiaci základky, až po vulgárne kameňáky o pohlavných orgánoch). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ten odpor k tomuto filmu mě docela irituje, protože mi tím pádem nejde do hlavy ta obrovská návštěvnost. Buď zde přispívá pouze horních deset tisíc inteligentů, nebo se tu někdo přetvařuje. Ale na to ser Nikito. Ten film je samozřejmě špatnej, rozhodně nemůže soupeřit s většinou ostatních filmů. Jenže, jak říká sám Troška, on nemá ambice uspět u kritiků a u intoušů, on má pobavit obyčejné nenáročné lidi. A to se mu očividně povedlo. A já taky nemůžu říct, že bych se párkrát nezasmál, ale je fakt, že většinou je to sakra trapný. ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl bych na téma Kameňák napsat něco intelektuálně objevného, ale tady nezabere ani šaldismus, ani vulgarismus. Prostě krystalicky čistý odpad. Kondenzovaná bída české kultury. Cosi vypovídá o úrovni průměrného českého diváka. Čili vlastně záslužný počin a výborné svědectví pro budoucí filmové vědce a sociology (pokud tedy fanoušci Kameňáku nezpunktují puč a nenakážou postřílet ty, kteří se mu nesmějí). Díky, pane Troško, někdo tu špinavou práci sakra dělat musí! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale kurvadrat! prvni Kamenak jeste neni tak spatnej i kdyz je to stokrat omlety slunce seno tak obcas tu nejaky fory fungovali i kdyz oproti Hosticky trilogii to jde kvalitou jasne dolu ale jo abych nebyl zase az tak zlej zasmal jsem se zhruba tak kazdymu 10 foru jenom mel bejt tenhle dil prvni a posledni a mozna bych jeste hvezdu pridal ()

ladylucifer odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniklo, že si pan Troška, stejně jako ostatní, kdo se do tohohle bahna nechali namočit, nechal udělat lobotomii (a soudě podle filmu asi v akci "Dvě za cenu jedné"). Nebo si někdo nechal patentovat tvořivost? Ne, to jenom davy si žádají srozumitelnou zábavu. Ale co normální lidé? Úpí a svíjí se v křečích nad tímhle dílkem. Nevím, jestli je smutnější to, že takové filmy vznikají nebo fakt, že tyhle splašky jsou kasovními trháky. Pokud jste posledních sedm let žili v Tibetu na hony vzdáleni české kulturní scéně a chcete vědět, kam se ubírá česká kinmatografie, tak Kameňák jasně ukazuje cestu. A nebojte, nezabloudíte, o kus dál stojí cedule s nápisem "Kameňák 2". ()

Galerie (9)

Zajímavosti (18)

  • Návrat na filmové plátno po 11 letech pro Broňka Černého, známého z trilogie Slunce, seno, ... (M.B)
  • Když primář naplní v závěru filmu sklenici s vodou z modrého pramene, v dalších následujících záběrech se mění hladina vody ve sklenici. (Petr.Penicka)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Mannovo Impérium vrací úder

Mannovo Impérium vrací úder

15.10.2007

Michael Mann je tvůrce báječných filmů, ať už je režíruje (Miami Vice) nebo produkuje (Království). Jenže ty báječné filmy nevydělávají. Jistě, nakonec se jakž-takž zaplatí, ale rozhodně to nejsou… (více)

O starších, ale nejen pro ně

O starších, ale nejen pro ně

16.06.2006

Je vždy příjemné, když filmy neoplývající obří reklamou, za nimiž nestojí balík akcií nadnárodní filmové společnosti ani megahvězdy protřelých jmen, jejichž rozpočet byl spíše nižšího kalibru a… (více)

Reklama

Reklama