Reklama

Reklama

Koruna - Série 5

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 8 h 48 min (Minutáž: 48–58 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Elizabeth Debicki, Dominic West, Khalid Abdalla, Emma Laird Craig, Claudia Harrison, Andrew Havill (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Diana s Charlesem rozpoutají mediální válku a veřejná debata o smyslu monarchie je v plném proudu. Vítejte v 90. letech, kdy Alžběta II. řešila svůj největší problém. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předešlým sériím šla kvalita seriálu rapidně dolů. Nové obsazení se mi moc nezamlouvalo. Jedinou výjimkou je Elizabeth Debicki v roli Diany, avšak zbylé herecké výkony byly chabé. To samé platí o ději, který se především točil kolem vztahu Diany a Charlese. Čekala jsem, že to bude zajímavější, avšak řada scén mi přišla plochá, nezajímavá a místy až uboze dětinská. Škoda... ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ani piata seria nesklamala. prvy diel mi dal zabrat zvyknut si na nove tvare - napokon to slo velmi rychlo a na "starych" hercov z predoslych serii som (v dobrom) zabudol. serial nadalej exceluje v brilantom scenari, dialogoch a rezii a tu zo sucasnych podla mna ako jediny vazne konkuruje famoznemu better call saul. potesil aj vynikajuci vyber hercov. od imeldy staunton, cez jonathana prycea az po natashu mcelhone, ci timothyho daltona. obzvlast sceny pryce + mcelhone vo mne vyvolali lavinu nostalgie, kedze obe tieto zijuce legendy excelovali uz ako duo pred takmer stvrtstorocim v tomto majstrovskom pocine. lesley manville o milu prekonala helenu bonham carter a dala margaret o dimenziu sarmu a ludskosti navyse. rozcelenie epizod rovnako silne intonovalo jednotlive temy i udalosti a nenechavalo priestor pre vatu. ocenujem mimoriadne sarmantne vykreslenie rodiny al fayedovcov ci stretnutia s borisom jelcinom. k poslednemu dielu dodam mensi for, ktory svojho casu koloval v nemecky hovoriacich chotaroch. "wer war der letzte indianer? dodi al fayed." :) ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za me nepovedeny casting. Kralovna, Charlrs a Filip a ani kralovna matka mi nesednou, hodne a vadi mi, jak je mam zaskatulkovane z jinych roli. Za to Diana a Camila jsou perfektni. Libily se mi ty i netradicni vhledy do minulosti, takze zas takove zklamani to u me nebylo. Neni to uz takove jako na zacatku, ale porad dobre. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je na tom hrozně vidět, jak ty scenáristické konstrukty s vložkami z ruské historie či britské rozvodovosti zněly skvěle na papíře, ve výsledku ale prostě vůbec nefungují, protože jsou moc ploché a očividné. Asi tomu vážně chybí disciplína urputné baronky Thatcherové, když to najednou musí většinu svých postav ztrapňovat a nechávat třeba Dianu dětinsky hlasovat pro konec monarchie v televizní show. Škoda. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejslabší ze všech sérií The Crown. Sezóna, kde je pár heců vybráno opravdu nevhodně -  Jonathan Pryce (působí příliš staře), Elizabeth Debicki (je až moc vysoká), Bertie Carvel (nevypadá v ničem jako Tony Blair) a téměř nic se v ní neděje. Peter Morgan už rezignoval i na líčení dobové politiky, s premiérem Johnem Majorem se zde prakticky nesetkáme, netušíme, co se v době raných devadesátek v Británii dělo. Jediné téma, které se v páté sérii The Crown neustále opakuje, jsou novináři a zveřejněné telefonáty, nebo novináři a rozhovory s Dianou. A taky nespokojenost s monarchií. Vše je podáno mimořádně fádně, ty tam jsou strhující dialogové přestřelky, velkolepé, vypointované scény a výborná hudba, na něž jsme si v uplynulých sezónách zvykli. Zbyl jen nudný hraný dokument o vztazích mezi členy královské rodiny, který již téměř vůbec nepojednává o královně Alžbětě. Slabé 2*. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama