Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (288)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Téměř sociopatická kariéristka, která bude obhajovat (nebo drtit) jakoukoliv novelu zákona bez ohledu na následky, se nemá ráda se zbraněmi. A najednou je z ní kladná hrdinka, protože lobuje za omezení volného trhu a bojuje proti bezskrupulózní zbraňové lobby. Tohle je One Woman Show a Madden s Chaistainovou ji zvládli na jedničku. Sice uvidíme slzičky a psí oči, ale jak říká (anti)hrdinka v úvodu - je třeba být vždy krok před oponenty a všechno mít pod kontrolou. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Výborný film, kterému jsem nevěřil, že by mohl po celé dvě hodiny udržet mou pozornost. Nakonec se mu to ale úspěšně podařilo. I když je téma zvoleno dobře, kvalitám díla rozhodně přispívá způsob vyprávění a s tím související scénář, jenž se vyznačuje inteligentními dialogy. Velice mě potěšilo, že se mi dostalo dobře definované psychologie postav a toho, že jsem se dočkal i pomyslného filozofického přesahu. Na tenkém ledu stojí trochu závěr, který ale udeřil tak, jak měl, a proto mu to odpouštím. Chastain si roli evidentně užívá; dále mě zaujal John Lithgow jako soudce. No a hudba Maxe Richtera je zcela logickým a přirozeným pozitivem. Film tedy mohu s radostí doporučit. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najväčších prekvapení roku 2016! Perfektne režírovaný film s reálnym príbehom, kde nechýba komplikovanosť, moment prekvapenia a jeden veľmi silný a charakteristický (zatiaľ to vypadá na životný) herecký výkon. „One woman show“ od Jessica Chastain! Na jej výkon v tomto filme ešte budeme dlho spomínať. Povedzte mi, že prečo J. Chastain nedostala aspoň nomináciu na Oscara? Osobné hodnotenie: 91% (*****) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jessica podala výkon, aký som už veľmi dávno nezažil. A pravdupovediac si neviem predstaviť, čím by tento výkon mohla prekonať. V podstate sama odtiahla celý film a tú mrchu som jej zožral aj s navijakom. Aj keď vydržať sledovať titulky najmä prvú polovicu chce nadľudský výkon.. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Další film, který divákovi nabízí pohled do zákulisí (nejen) americké politiky. To je zcela podle očekávání hnusné a zkorumpované, ale naštěstí existují i dobří lidé, kteří do té temnoty přináší trochu světla. Oni sice taky nejsou kdovíjak dobří, ale ve správnou chvíli učiní správné rozhodnutí a nakonec to vše dopadne dobře. Začíná to být trochu zaběhnutý scénář, ale na mě to zatím funguje. Chastain je skvělá a jelikož film stojí z větší části na ní, v mých očích je taky skvělý. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Miss Sloane je pro mě příjemným překvapením. Je filmem z reálného světa se zajímavým příběhem a netradičním pohledem na něj. Určitě lze doporučit ke zhlédnutí. 82% ()

katzo 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma o lobistoch, ktorí idú cez mŕtvoly. Excelentný výkon neskutočne sexy Jessicy Chastain. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'Lobbistka s přesvědčením může věřit jen ve svou schopnost vyhrát. Lobbování je o předvídání. O předvídání tahů našich protivníků. A plánování protiopatření. Vítěz vždy musí být jeden krok před protivníkem. A ukázat své trumfy až poté, co oni ukážou ty své. Musíte zajistit, že je zaskočíte. A že oni nezaskočí vás.' Svět lobbingu není neznámý ani u nás. Kolik že jich je ve vězení? Vazba hrozí i Madeline Elizabeth Sloane, chytré, houževnaté, tvrdohlavé, zásadové, posedlé vítězstvím a překážky neznající lobbistce. Napínavý a tematicky hodně silný politický thriller ze světa lobbingu, jehož závěr dokáže vyvolat husí kůži. Bezohlednost se skloňuje všemi pády a jen chytřejší vyhrává. Jedná se o zbraně v ulicích. Má mít veřejnost zbraně a nebo ne? To je to, oč tu běží. Připravuje se návrh zákona na zvýšení kontroly nákupu zbraní a nastává boj za jeho prosazení. A je to boj hodně těžký. Takovému tématu by lépe slušela minisérie, ale i mírný přesah dvouhodinové stopáže v takovémto provedení kupodivu postačí. Mistrovsky pojatý scénář byl mistrovsky natočen a Jessica Chastain v hlavní roli předvedla mistrovský výkon. Tohle je prostě film s velkým F, na který se samozřejmě politicky také vzhlíží. Hodnotí se jako levicový příběh v rámci nemilosrdného veřejného mínění co se týče Washingtonu D.C. kde jde o moc zbraňového lobbingu, což z pravicového pohledu zrovna moc radosti nenadělalo. Za scénářem stojí bývalý právník Jonathan Perera a existují informace, že se dostal na tzv. černou listinu neprodukovaných scénářů. Když se to vezme kolem a kolem, vzhledem k současné politické atmosféře, by se nejednalo o nic překvapivého. Tohle je film, který se prostě musí vidět. Poodhaluje skutečnosti, o kterých nikdo nemáme ani potuchy. Svým napětím, ohromnou energií a úžasnou atmosférou se bude snímek líbit hlavně těm, kterým se už líbila dodnes stále nestárnoucí klasika z novinářského prostředí 'Všichni prezidentovi muži' (1976). Sice je to z jiné oblasti a o jiné tématice, ale tak, jak je to zpracované, mají oba tyto snímky hodně společné. 'Používají zástupci lidu své hlasy podle svých politických zájmů a nebo podle toho, jak věří, že to bude v zájmu jejich vlasti? Náš systém je prohnilý. Nikdo neodměňuje politiky, kteří volí podle svého přesvědčení. Odměňuje krysy, které jsou ochotné prodat svou vlast za to, že zůstanou u koryta. A tyto krysy jsou skuteční paraziti demokracie.' ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Chcel by som napísať, že tento film povýšil pojem „ lobbing ” na vyššiu úroveň, no mám bohužiaľ pocit, že niečo podobné sa v týchto kruhoch deje bežne. Bravúrny výkon Jessici Chastain, ktorá, ako bolo popísané, stvárnila svoju postavu nemilosrdne krutej lobbistky brutálne. Mrzí ma, že som na ten záverečný „ twist ” neprišiel sám, aj keď nám možnosť esa v rukáve bola podstrčená už na začiatku. Ako sa dočítate v sekcii komentáre, tento film sa bez už istých znalostí tématiky okolo už spomínaného lobbingu či politiky, chápe relatívne ťažko. Musíte si byť vedomí, ako funguje svet politiky, kde nezáleží na vašom názore, ale na tom čo si želá vás sponzor, ktorý vám môže zaručiť opätovné zvolenie do funkcie. Kde peniaze nie sú výhrou, len prostriedkom na dosiahnutie moci. Kde vyhrávajú tí, ktorí dokážu peniazmi, mocou a zastrašovaním získať všetko čo chcú. V takom to prostredí je dobré vidieť film ako Miss Sloane. Film, ktorý sa nebojí na túto skazenosť poukázať. Film, kde sa tak isto kritizuje 2. dodatok ústavy, ktorý robí Američanov „ výnimočnými ” od ostatných. Doslova mi bolo zle, aký zadubený sú Američania ohľadne asi všetkého. Ich patriotizmus mi lezie parádne na nervy. Nacionalizmus je skvelá vec, no niekedy mám pocit, že u niektorých národov ( nie len USA ) to vedia až k fetišizmu. Film je ale veľmi dobrý, napätie je skvelo dávkované, povedal by som až, že vo filme sa nič na nič nehrá. 90 %. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Svižný politický thriller, který si uzmula Jessica Chastain svým skvělým výkonem. Skutečně se jí velmi dobře podařilo vcítit do pozice pragmatické lobbistky tím nejrealističtějším způsobem. Ostatní herci jí k tomu ale sekundují více než dobře. Celé to docela pěkně funguje. Zajímavý scénář, rychle to ubíhá, dialogy nejsou jenom prázdnou nicneříkající snůškou slov, jak se občas ve filmech z politického prostředí stává, ale mají obsah i svojí symboliku. V první polovině si i tvůrci velmi dávají záležet na uvěřitelnosti celého příběhu. V druhé polovině pak přijde několik zvratů, které už hodně tlačí na pilu a tak trochu Elizabeth pasují do pozice polobohyně, neomylného Sherlocka Holmese v sukních. Chyběl mi tomu trochu větší vnitřní konflikt kariéra x vnitřní emoce. Trochu míň robotiky hlavní postavy za trochu víc lidskosti. Ne, že by kvůli tomu závěr nezafungoval, tak jak měl. To vůbec ne. Jinak je Případ Sloanne jistě parádním počinem mně doposud neznámého scénáristy a Johna Maddena, který si zaslouží v blízké době další zhlédnutí, protože mezi řádky je stále co objevovat. |75%| ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jsi na krátkém vodítku a očucháváš mi zadek kvůli zakázce?" Dlouho mi neseděly ty věčné americké "demokratické" problémy, ale nakonec se tohle politické drama drama pěkně rozjelo a pomohl tomu i skvělý výkon Jessicy Chastain. "Buď jste právě porušila přísahu nebo nejste tak křivá..." ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Nie vždy sa vám film odvďačí dobrým záverom. Miss Sloane áno. Je radosť sledovať tak koncentrovaný a silný herecký výkon, ktorý tu Jessica Chastain podala. Tá baba ma talent na rozdávanie a som rád, že jej scenár a režisér poskytol takýto priestor - baba (by) si zaslúžila viac ako len nomináciu na Zlatý Glóbus. Navyše tá téma! Stále viac a viac aktuálna. Scenárista Jonathan Perera svojím scenárom debutoval a celý ho napísal úplne sám. Čo je v holywoode nevídané. Niet divu, že sa dostal do top 5 scenárov na Blackliste v roku 2015. Prvá hodina filmu je rozbiehacia, budujúca celý príbeh a aj ukazujúca jednotlivé charaktery postáv. Tá druhá už je šprint to finále, ktoré sa podarilo. Je to troška rozprávkové, ale s pointou. Snáď raz Amerika precitne. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli." Tak nějak to zformuloval pan Churchill a stále to nejspíš platí. Jedním z prvků demokracie, který přispívá k určité prohnilosti celého (a asi nejen toho amerického) systému patří činnost různých lobbistických organizací, s jejichž působením se setkáváme právě v tomhle filmu. Titulní hrdinka příběhu pak patří k úplným esům v oboru. Stejně jako lobbistka by se dozajista uplatnila i u zpravodajců - způsobem, jakým nekompromisně a efektivně dokáže řešit zapeklité situace, číst a předvídat kroky svých protivníků, neústupností a chladnokrevností, s jakou využívá vše a všechny kolem sebe. Jessica Chastain nikdy nepatřila k mým oblíbenkyním, ale herečka je to výborná. Tady to jednoznačně dokazuje. Miss Sloane, která se zprvu zdá být jen bezcitnou mrchou bez přátel, volnočasových aktivit a spánku, pojala takovým způsobem, že je možno ji pochopit a nakonec i držet palce - i s ohledem na to, jakou věc se nakonec rozhodla všemi svými silami podporovat. Film vyžaduje poměrně značnou pozornost - divák je zahlcen jmény a informacemi. Plusem je množství překvapivých zvratů a ne snadno odhadnutelný závěrečný šach-mat slečny Sloanové. Celkově rozhodně podařený snímek, který poodkrývá, jak také funguje tzv. reál politika v praxi. A obávám se, že bude aktuální ještě dlouho. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Poměrně poutavý film, který jsem si ale nějak nedokázal užít vzhledem k tomu, jaké je to celé vlastně psychopatické amorální bahno. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Lobování v USA je někdy jako zápas v ringu a občas jdou i rukavice dolů. Skvělá Jessica Chastain velmi zdařile ztvárňuje člověka, který jde za vítězstvím za každou cenu. V rámci dramatizace tu sice je scéna se skutečným švábem, který má přišpendlený odposlech a je ovládaný " dálkově", ale jinak to má slušnou logiku a strhující tempo k tomu. ()

Reklama

Reklama