Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (7)

Trpaslík (2017) 

Dost neotřelý humor, kde sprostá slova se řešila i na radě ČT. Projekt je to určitě zajímavý, ale kvalita jednotlivých dílů byla trochu kolísavá. ()

Pondělí (2017) (E01) 

Vypadá to na další nekorektní humor, ale napoprvé mě nezasáhl. Několikrát jsem se zasmál, ale spíše jsem sledoval se zvědavostí, co známí vtipálci vymysleli. No, uvidíme...zatím byla první epizoda dost rozháraná. ()

Úterý (2017) (E02) 

V dnešním díle se autoři seriálu trefili do mého gusta a seriál počal být vtipný. Občas se sice humor trochu zadrhl, ale dnešní hlášky, narážky, vtipy, i detaily jednání či vizáže postav mě pobavily. ()

Středa (2017) (E03) 

Přestože trpaslíka nyní vlastní Šoural, dnešní díl byl hlavně o Vladimírovi. Jeho pragmatický pohled na svět se mi líbí a baví mě. Jinak o poznání méně drajvu než minulý díl. Nejen já jsem si všiml, že sprostá slova se sem hodí a nezní pohoršlivým způsobem. ()

Čtvrtek (2017) (E04) 

Vladimír si drží svým pohledem na svět standard a jeho hlášky nepozbývají vtipu, ostatní postavy jsou už trochu nastavovaná kaše bez správné šťávy. ()

Pátek (2017) (E05) 

Možná je to tím dnešním přáním, ale tento díl téměř zcela pozbýval vtipu. Párkrát jsem se zasmál, ale už od minulého dílu se dívám spíše ze zvědavosti. Třeba bude víkend lepší. ()

Sobota (2017) (E06) 

Vladimír opět bodoval a jeho přání bych rád znal. Nejlepší byly přechody. Ale celý dnešní závěrečný díl měl slušný spád. ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama