Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nic odsouzeníhodnýho, ale pro mě je to předevšim seriál plnej rozporů - na jednu stranu tam jsou skvělý momenty, na druhou stranu mě zaráží alarmující počet těch trapnejch nebo prvoplánovejch; jsou tam skvěle napsaný a zahraný role (Suchánek s manželkou, Hofmann s přítelkyní, děda Abrhám...), na druhou stranu je tam podivuhodně moc špatnejch herců (spousta hysterickejch a přehrávajících dospělecjh /např. učitelka lesba/, kromě nich ale v podstatě všichni dětský herci, až na výjimku Janičku a možná tu Luďkovu přítelkyni) i rolí, který nejsou zajímavý vlastně ničim jinym než jen tim svym prvotnim účelem (např. Luděk a ta jeho fyzická proměna); je tam spousta zajímavejch nápadů, ale na každej z nich připadaj dva kanálně třeskutý frky, který asi maj jít na ruku masám a ve výsledku tak dokážou celou scénu poslat do hajzlu. Za mě to rozhodně průser neni, ale dopadnout to (s tim samym námětem, s těma samejma -u nás už mnohokrát porvěřenejma- tvůrcema) mohlo mnohem líp, a na takový (žánrově podobný) Kosmo nebo Čtvrtou hvězdu to prostě nemá. Mezi 2* a 3*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Trpaslík rozhodně není tak dobrý jako Čtvrtá hvězda. Místy moc tlačí na pilu, místy je zbytečně vulgární. Ale maloměstský humor je skvělý a vlastně všechna ta přání - a zejména pak jejich provedení - se mi velmi líbilo. Ano, moje zlomyslné já plesalo při konci každého dílu. Hvězda navíc za poslední díl se Stáňou v chatě. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem se těšil - Jakkoli název maličko mate, když jednomu slibuje dokument o Michalu Suchánkovi..;) - a doufal, že se kluci vrátí v plný síle.. Ale tady je vidět, že právě absence jakýchkoli tvůrčích mantinelů, může být, a ve většině tuzemských případů taky je, jen na škodu.. Takhle to vypadá, že Prušiňák přijel zase bohužel na Kolečkovém invalidním vozíku, se zábavou sice zhusta nekorektní - Sama osoba Michala Suchánka už dost naznačovala předem.. - zato však silně jaksi nekonkrétní, bez síly Kober a užovek, neživou a dost povrchní.. Slaboučká satira a bizarní hybrid žánrů i poetik.. Byť tedy nezřídka na samé hraně korektnost.. Jakkoli často znovu hlavně zdánlivě.. Suchánek ovšem výtečný, zvlášť když se nedrží scénáře.. Stejně jako třeba nevyužitý Nárožný či už léta svůj potenciál skrývající Martin Hoffman.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prušinovský & Kolečko a jejich největší klamání tělem, jaké jsem kdy zažil. Ne, první dva díly vtipný nebyly, za to se nám pokusily zobrazit něco z naší současnosti. Přiznávám - moc se mi to nelíbilo, než v díle třetím humor trochu nabyl a já pochopil, že pokud tvůrcům nešlo přímo o satiru, tak aspoň o zobrazení nejrůznějších lidských typů, což se jim potom vedlo taktéž dobře. Že je seriál sprostý? Tak ať. Absolutně jsem netušil, kam vše směřuje a na konci jsem byl tak spokojen, že jsem chtěl udělit hodnocení nejvyšší, ale nakonec to neudělal, protože to by byl příliš velký skok. Velké díky za fantastického Martina Hofmanna a po letech důstojně komediální roli pro Petra Nárožného. 90%. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bizarních českých seriálů se poslední dobou vyrojilo dost a dost, např. Kosmo nebo Vyšehrad. Teď tu máme Trpaslíka, který má hezký nápad a ze začátku je vskutku poutavý. Ale po třetím díle, máte pocit, že se seriál nedokáže nikam posunout. Drží prostě svojí linku a nevybočuje, což je podle mě škoda. Některé fóry jsou bezvadné, některé jsou šílené a některé lehce trapné. Každopádně si to ty tři hvězdy zaslouží a tleskám za originalitu. Nejlepší postavy pro mě: Suchánek, Hofmann! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V epizodě Pondělí (2017) čase 22:00 se dívají Jarda Staněk (Michal Suchánek) a Václav Novotný (Josef Abrhám) na hokejový zápas mezi Litvínovem a Třincem. V epizodě Čtvrtek (2017) v čase 35:07 ukazuje „černý“ Luděk Staněk (Jakub Šorm) otci Jardovi Staňkovi extraligovou tabulku ze sezóny 2014/2015, kde je Litvínov na prvním místě a ve které Třinec vůbec není. Místo něj je tam Jihlava, která už od roku 2005 extraligu nehrála (vyjma sezóny 2017/2018, kdy se do extaligy na rok vrátila). Naproti tomu Třinec od svého postupu v roce 1995 nesestoupil, takže by logicky v tabulce neměl chybět. (drachan)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama