Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele laepus k tomuto seriálu (6)

Pondělí (2017) (E01) 

První díl je vždycky rozjížděcí, každopádně nějaký potenciál by se v tom najít dal - Suchánkův buran je buran absolutní, ostatní figurky jsou taky zajímavě rozložené a pár vtípků k zasmání tam bylo. No a ta třetí ta je za ten boží song od Naomi Shelton, co hrál ve chvíli, kdy se Luděk Staněk (ne ten z Reflexu a ze Streamu) vybarvil. Dám si hned druhý díl a budeme vědět víc - z konce je totiž zřejmé, že trpaslík začne teprve úřadovat... ()

Úterý (2017) (E02) 

Začíná se to rozjíždět dost dobře. Suchánek opět perlí. "Budu pro tebe pan Staněk. Jsem citlivej jako svině. Přiznej barvu." ()

Středa (2017) (E03) 

Je vidět, že zvlášť Abrhám si tu roli asi hodně užíval. Ta čtvrtá v tomhle díle je právě za něj a jeho náročný text :) jinak nadržení chlapi - "a kdo mi skočí pro kafíčko?"; lichvářské praktiky v domově důchodců, pomíchání léků :) ()

Čtvrtek (2017) (E04) 

Ubývá sice humoru (ten zajišťuje hlavně vynikající Suchánek), zato přibývá trochu "temnější" zápletka a děj začíná mít i výraznější záporný náboj. Jo a ta hezká dupka ve sprše taky není k zahození, i když ta postava je tak šíleně nesympatická, že by to snad ani ten zadeček nespravil. ()

Pátek (2017) (E05) 

Tady jdu do plného počtu - byl to zatím nejnadupanější díl po všech stránkách - vtipný i napínavý zároveň. Dějově se vyvíjející i dopředu k rozuzlení směřující. ()

Sobota (2017) (E06) 

Poslední dva díly tomu daly dobře na frak. Tenhle možná nebyl takový jako ten minulý, ale i tak - souboj Suchánka se zombíkem byl pochopitelným vrcholem celého seriálu! A i ten závěr stál za to a dal tomu i takový... nebudu spoilerovat. Jen doufám, že ten závěr není berlička k druhé sérii, protože tak přesně to má skončit. ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama