Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (7)

Trpaslík (2017) 

Trpaslík měl sice parádní námět, ale scénář pro mě bohužel všechno zabil! Moc se mi líbí, že se Česká televize pouští do podobných námětů. Z Neviditelných jsem byla naprosto nadšená, ale Trpaslík se bohužel prostě nepovedl. Tímto bych ale ráda poprosila Českou televizi, aby se nevzdávala. Čím víc podobných námětů, tím líp! Je pravda, že už mě stokrát omílané náměty opravdu nebaví ... Nejdřív jsem chtěla seriálu ponechat dvě hvězdičky, které si u mě držel po celou dobu vysílání, ale nakonec jsem přece jenom přivřela očko a jednu hvězdičku přidala ... Už jen proto, že se zase pustili do něčeho jiného. Každopádně ale jak už jsem zmiňovala, scénář mě velmi zklamal. První díl jsem doslova "nenáviděla" a hodně jsem se přemáhala, abych se dokázala podívat na zbytek seriálu. Snad jen díky občasným skvělým hláškám jsem to s Trpaslíkem vydržela až do konce ... Nejen, že se tvůrci ČT velmi rádi drží nefunkčních rodin a neuvěřitelně nevychovaných potomků, ale taky dětské herecké obsazení bylo opravdu příšerné. Kromě Jakuba Šorma, který opravdu exceloval, se mezi těmito začínajícími herci nedalo najít kousku hereckého talentu ... Opravdu škoda takového námětu, myslím, že Prušinovský má opravu na víc než průměrný seriál ... ()

Pondělí (2017) (E01) 

Absolutně nepovedený pilot ... Nepochopím, proč se ČT neustále drží nefunkčních rodin a neuvěřitelně nevychovaných potomků. Musím se přiznat, že jsem se na epizodu poprvé ani nedodívala. Trapný humor, který mě dokázal rozesmát maximálně jednou, možná ani to ne ... Nakonec jsem se ale k seriálu přece jenom vrátila a epizodu shlédla znova a tentokrát celou. Každopádně ani při tomto sledování se můj názor nezměnil. ()

Úterý (2017) (E02) 

Oproti pilotu byla tato epizoda o něco lepší, humor se lehoučce přesunul z kategorie "trapný" do kategorie "vtipný", i když opravdu jenom lehce. Některé scény a hlášky pobavily, jinak mě ale spíš seriál nebavil. ()

Středa (2017) (E03) 

Epizoda si držela laťku předchozí epizody, humor spíš trapný, ale občas jsem se pobavila. Ani úroveň příběhu se nijak nezlepšila. ()

Čtvrtek (2017) (E04) 

Stejně jako předchozí epizody mě ani "Čtvrteční" epizoda nijak nechytla, humor stále spíš trapný, jen občas jsem se pobavila. Každopádně se příběh konečně začal vyvíjet k lepšímu. ()

Pátek (2017) (E05) 

Za mě nejlepší epizoda s celého seriálu, ale i přesto pro mě zůstává průměrnou. Příběh se konečně rozjíždí správným směrem, humor sice stále pokulhává, ale aspoň se dá na epizodu konečně podívat bez vzdychání a protáčení panenek ... ()

Sobota (2017) (E06) 

Tak tohle pro mě bylo docela velké zklamání, i když jsem s tím počítala. Nevím, co by se muselo stát, aby mě závěr překvapil a potěšil ... Každopádně závěr určitě nebyl můj vkus, epizoda zase spadla na úroveň celého seriálu, tedy vcelku podprůměrná ... Každopádně bych ale chtěla poprosit ČT - zombíky opravdu ne :) Nejde vám to, maska to byla sice krásná a paní si roli střihla parádně, ale chování zombie opravdu odpovídá českým poměrům ... ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama