Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (595)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem doma všude, kde prach a špína bude." Jsem tak trochu samotář, nemám v lásce vánoce a dokonce mám zelenou barvu pleti a přesto si s Grinchem moc nerozumím. Sice mu nemohu upřít snahu pobavit mě, ale nějak mu to nevyšlo. Patrně vysílal na jiné frekvenci, než byl nastavený můj přijímač, ale to se ukecaným obludám občas stává. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad Grinchem váhala. Pohádky Dr. Seusse česky začaly vycházet až v posledních letech, takže tehdy šlo jen o další setkání Jimem Carreyem. A v roce 2000 měl už tento nekorunovaný král videopůjčoven za sebou všechny ty hity, které jsme milovali: Ace Venturu (oba díly), Masku, třetího Batmana, Lháře, lháře... a pomalu začal vyhlížet něco serióznějšího, což mu přineslo setkání s Milošem Formanem nebo Michelem Gondrym. Dneska bych řekla, že moderní rýmované pohádky Dr. Seusse hraný film nepotřebují (titul How the Grinch Stole Christmas vyšel poprvé v roce 1957), animovaný je pro ně naprosto ideální. Nicméně tady tu rutinní komickou Carreyho stylizaci dotahuje roztomilá Taylor Momsen a sexy Christine Baranski. Uvidíme, jestli si příští vánoce opět vzpomenu. P. S. Nechat nadabovat vypravěče Zdeňkem Svěrákem byl slušný přešlap. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Grinch se mi nelíbí. Americká slátanina v hlavní roli s Jimem Carreym. Není to prostě můj šálek kávy. A ti kdovíci byli strašní. Edit 23. 12. 2023 - Po 14 letech jsem se rozhodla dát Grinchovi šanci. Možná jsem v mých náctých letech nebyla dostatečně zatrpklá, sarkastická a snímek prostě nebyla schopna ocenit, protože jsem ještě neprožila utrpení reálného dospělého života. Řada mých přátel a vůbec xy milleniálů totiž Grinche zbožňuje, kouká se na něj každé Vánoce a považuje jej za perfektní film, jelikož se s hlavní postavou a jeho sebenenávistí ztotožňují. Nope! Ani po 14 letech nechápu tenhle hype. Jediné, kdy jsem se zasmála byla scéna s diářem a zkoušení oblečení. Ale jinak nuda, otřesní Kdovíci, otřesné kulisy a vůbec jedna velká slátanina. I po tolika letech tohle slovo film perfektně vystihuje... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle "pohádku" jsem neviděla asi něco přes deset let, a protože to vysílají každý rok o Vánocích, rozhodla jsem se, že si to už moc nepamatuju a že se na to podívám znova. Nechápu co je na tom tak úžasného, že se to vysílá každý rok, je plno jiných Vánočních filmů, které se mi líbí víc/které mi připomínají Vánoční "náladu" víc. Jima Carreyho nemám ráda, je hnusnej i normálně, těžko uvěřit, že to může být ještě horší. Ale může. V malé Cindy jsem celou dobu hledala Jenny Humphrey a vůbec jsem jí v ní nemohla najít, no co říct, rozhodně teda vyrostla do krásy. Nakonec tomu dávám s přimhouřenýma očima 3*, myslím ale, že se na to dalších deset let nepodívám. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní vánoční záležitost, kterou zejména pozvedává výborný Jim Carrey jakožto zelený skřet Grinch. O Vánocích je tento snímek Rona Howarda zkrátka povinnost! „All right, you're a reindeer. Here's your motivation: Your name is Rudolph, you're a freak with a red nose, and no one likes you. Then, one day, Santa picks you and you save Christmas. No, forget that part. We'll improvise... just keep it kind of loosey-goosey. You HATE Christmas! You're gonna steal it. Saving Christmas is a lousy ending, way too commercial. ACTION!“ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinch (Jim Carrey) měl být černo-bílý. Na původních ilustracích v knize "Jak Grinch ukradl Vánoce!" od Dr. Seusse je totiž černobílý s prvky rudé. Filmaři uvažovali, že barvy zachovají, ale pak usoudili, že by na filmovém plátně taková kombinace nemusela fungovat. Nakonec je tedy Grinch zelený, podle ohavné barvy aut, která se tehdy půjčovala a animátor Chuck Jones ji nenáviděl. Pro skřeta, který nemá rád Vánoce, mu připadala akorát. (P. J. D.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama