Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (208)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem před pár lety viděl, docela se mi líbila, ale že bych měl nějaké blažené vzpomínky, to se říci nedá. A s dvojkou to bude podobné. Více slavných anglických herců, další hezký rodinný příběh, který semtam zašustí papírem, ale dost často pobaví díky vtipné hlášce a samotný méďa Paddington je prostě k zulíbání. Jop, trojka je jasná. PS : Brendan Gleeson je tu vyloženě boží. Bavil mě v každé své scéně! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Originálna môže byť len jednotka, takže v tom druhý diel nemôže konkurovať. Namiesto prekvapivých momentov už prichádza len bežná dobrodružno-kriminálna zápletka, a keby namiesto medveďa bola akákoľvek ľudská postava, vyšlo by to na rovnako. Naviac trochu nudili odbočky k väzenskej gastronómii, príhody nešikovného Pata bez Mata, akurát vlaková akcia ma potešila, hlavne keď obsiahla všetky diely Mission Impossible naraz. –––– Asi budeš muset začít zespodu řebříčku, a postupně se vypracovat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Né že by se mi jednička nelíbila, ale upřímně mi tak trochu vyšuměla z hlavy a nezanechala ve mně nějaký silnější dojem. Asi proto jsem od dvojky moc nečekal, ale musím říct, že to bylo nakonec velmi milé překvapení. Vizuálně opět bomba. Krásné a originální zpracování (např. leporelo, závěrečný taneček ve věznici). Spoustu režijní nápaditosti. Navíc příběh fungoval mnohem více než v prvním díle a líbilo se mi i větší množství vtipných až parodujících scén. Opravdu naprosto skvěle vyvážený rodinný film, který uspokojí jak děti, tak dospělé. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně o jeden medvědí chlup horší prvního dílu. Především kvůli zbytečné potřebě velkolepého akčního finále à la Osamělý jezdec (ostatně aluze na něj se táhnou celým filmem), které jakkoli dobré i náležitě napínavé nesporně je, tak se stylově k tomuto typu filmu nehodí. Jinak nemlich to samé co jednička; což pro jednou není výtka, ale naopak nejlepší možná pochvala. Protože o Paddingtonových eskapádách i podruhé platí, že jsou tou nejryzejší esencí milého, vtipného, hravého a s gustem natočeného i zahraného rodinného filmu, který opravdu je pro celou rodinu bez rozdílu (nejen) věku. A to se vidí velmi málo; zvlášť pak s přihlédnutím k tomu, jaká bezpočetná kvanta filmů se škatulkou "rodinné podívané" zaklínají. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Z prezlečení, ktoré nosí vo filme Hugh Grant, bol jeho najobľúbenejší ten mníšky. (megajalec)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)
  • Natáčelo se v těchto datech: 28. 6. 2017, 17. říjen 2016 až leden 2017, 2. až 7.duben 2017, 12. červen 2017, a od 22. do 27. června 2017 v Anglii a Irsku. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama