Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1959 spadl malý chlapec Allen Bauer do moře. Před smrtí ho tehdy zachránila malá blonďatá mořská víla. Uplynulo pětadvacet let a z malého chlapce vyrostl bystrý mladý muž, věčně uspěchaný majitel newyorského velkoobchodu, kterému přidělává řadu potíží jeho lehkomyslný bratr Freddie. Také malá mořská víla dospěla. Nikdy nezapomněla na malého chlapce. Stal se její ztracenou láskou, kterou se rozhodla najít. Přeplula oceán a vynořila se v New Yorku. Dala si jméno Madison podle ukazatele na jedné z newyorských ulic a na dlouhých, štíhlých nohou, ve které se po oschnutí proměnila její ploutev, vykročila hledat svou lásku. Skutečně se jí podaří Allena najít, a dokonce získat jeho srdce. V patách má ale bezcharakterního vědce Waltera Kornblutha, řídícího tajnou vládní laboratoř, ve které ji čeká bezcitné zkoumání a možná i pitva. To Allen samozřejmě nemůže dopustit a s pomocí svého bratra chce za každou cenu Madison zachránit. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Pohádkovo-komediální námět, mající všechny předpoklady být propadákem. A světe, div se. Obsadit Toma Hankse a Derryl Hannah jako ústřední dvojici byl tah vskutku geniální a vzájemná chemie nejen této dvojice je citelná z každého záběru. I v tomto typu filmu Tom Hanks odevzdával maximální výkony, kterými je pověstný, a na výsldku je to proto dost vidět. Měl nakročeno ke hvězdám, nikoli do hlubin. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #40” - Část filmu Žbluňk jsem viděl jako dítě a pak až teď v rámci čtvrtečního throwbacku. Film mi k srdci extra nepřirostl, neboť není čím. Story je sice o mořské panně, ale jinak scénář vykrádá všechny klišé z romantických filmů. Konec filmu je i na Hollywood dost přitažený za vlasy. Viděno na Disney+. 2* ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,2/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 90%, Audience Score - ? :D | FDb.cz - 62,7% | V rámci žánru spíše průměr. Ovšem na svůj nehorázně stupidní námět se jedná o docela slušnou a zábavnou ("únos" Madison z výzkumného centra je dle nás vrchol samotného filmu) komedií a ústřední dvojici to celkem sluší. Bohužel přemrštěná stopáž, kopa trapných amerických vtípků a mnoho dalšího nám brání říci, že se jedná o nadprůměrný film... 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herec, producent, scénárista – ale hlavně režisér a optimistický vypravěč s nakažlivým úsměvem. Komediálně laděná romance, kterak se mladý obchodník s ovocem zamiluje do blondýny, která má při kontaktu s vodou tak trochu ploutev místo nohou. Tvůrcům se v originálním námětu osvědčila kombinace nesmělého přerostlého chlapce s půvabně energickou vílou, která zvládne angličtinu za jedno odpoledne. Howard projevil cit pro výběr herců, tehdy zviditelnil Hankse i Daryl Hannah, navíc John Candy je božský. Jeden z těch filmů, který nezestárne. Ty čtyři hvězdy z nostalgie prostě nechám. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Howard a Hanks dokážou zprudit člověka i v nepokrytě odvážnějších projektech, tak proč jim tady tu moralitku nepřát. Tenhle "cákanec" má v sobě typickou atmosféru osmdesátých let, několik mušlí v podobě dobrých vtipů, ale spíše úlomků a chaluh... Ech, nechme té ze zásady špatné terminologie - usaďte se společně s milou (či naopak) a berte to jako kulisu. Stačí Vám? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Daryl Hannah plavala s mořským ocasem tak rychle, že její bezpečnostní tým s ní nedokázal udržet krok. (rafix)
  • Ve scéně, kdy Walter (Eugene Levy) padá v New Yorku do šachty, je na chodníku vidět transportní bedna s nápisem „Made in Czechoslovakia“. (astilbe)
  • Daryl Hannah ve scéně v restauraci odmítla jíst skutečné humry, protože je vegetariánka, proto štáb vydlabal vnitřek uvařeného humra a naplnili jej hustým krémem z tofu. (Barydave)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Channing Tatum si zahraje mořského panice

Channing Tatum si zahraje mořského panice

01.08.2016

Nebo... jak jinak byste pojmenovali mužskou verzi mořské panny? Lepší výraz asi není, čeští překladatelé by ho ale měli začít hledat, jelikož se blíží remake osmdesátkové komedie Žbluňk. Možná si… (více)

Reklama

Reklama