Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1959 spadl malý chlapec Allen Bauer do moře. Před smrtí ho tehdy zachránila malá blonďatá mořská víla. Uplynulo pětadvacet let a z malého chlapce vyrostl bystrý mladý muž, věčně uspěchaný majitel newyorského velkoobchodu, kterému přidělává řadu potíží jeho lehkomyslný bratr Freddie. Také malá mořská víla dospěla. Nikdy nezapomněla na malého chlapce. Stal se její ztracenou láskou, kterou se rozhodla najít. Přeplula oceán a vynořila se v New Yorku. Dala si jméno Madison podle ukazatele na jedné z newyorských ulic a na dlouhých, štíhlých nohou, ve které se po oschnutí proměnila její ploutev, vykročila hledat svou lásku. Skutečně se jí podaří Allena najít, a dokonce získat jeho srdce. V patách má ale bezcharakterního vědce Waltera Kornblutha, řídícího tajnou vládní laboratoř, ve které ji čeká bezcitné zkoumání a možná i pitva. To Allen samozřejmě nemůže dopustit a s pomocí svého bratra chce za každou cenu Madison zachránit. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Romaticky laděný pohádkový příběh o tom, jak se mořská panna zamiluje do obyčejného člověka. Já to říkám pořád, láska ta dělá s lidmi divy, nebo s mořskými pannami? Nedávno jsem se k tomu to filmu vrátila, už mě sice neokouzlil jako dřív,ale podívala jsem se na něho ráda. Řekněme, že není úplně od věci, si některé osmdesátkové kousky připomenout a zavzpomínat si na filmy, které nás tehdy bavily. ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že jestli existují mořské panny, jsou holohlavé, protože dlouhé rozpuštěné vlasy jsou sice pod vodní hladinou náramně dekorativní, ale existuje jen málo méně praktických věcí. Tento film tak nějak definuje pojem ,,oddychovka". Tom Hanks je příjemný, Daryl Hannah nepřekáží, příběh okoukaný, ale fungující... myslím, že je to ukázkových 50%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Herec, producent, scénárista – ale hlavně režisér a optimistický vypravěč s nakažlivým úsměvem. Komediálně laděná romance, kterak se mladý obchodník s ovocem zamiluje do blondýny, která má při kontaktu s vodou tak trochu ploutev místo nohou. Tvůrcům se v originálním námětu osvědčila kombinace nesmělého přerostlého chlapce s půvabně energickou vílou, která zvládne angličtinu za jedno odpoledne. Howard projevil cit pro výběr herců, tehdy zviditelnil Hankse i Daryl Hannah, navíc John Candy je božský. Jeden z těch filmů, který nezestárne. Ty čtyři hvězdy z nostalgie prostě nechám. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Podařená romantická komedie s mladým Hanksem a taktéž mladou a krásnou Daryl Hannah. Je to pohádka, ale kdo to tak vezme a nic jiného v tom nehledá, nebude s tím mít vážnější problémy. Je zajímavé, že tento film je hodnocen hůře než Hanksův starší "Bludiště a příšery", který je přitom milionkrát horší. Na imdb je rozdíl mezi těmito filmy 20% ve prospěch Žbluňk což naprosto odpovídá. NEJLEPŠÍ HLÁŠKA - Allen Bauer: Nechápu to. Celý svůj život jsem čekal, až někoho potkám a když ji konečně najdu, je to... je to ryba. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Neškodný humor, neškodná romantická zápletka, neškodný Tom Hanks a k tomu nádherná mořská panna, když k tomu ještě dodám notnou dávku nostalgie, tak není příliš co řešit a u mě se z tohoto jinak průměrného filmu, stává sympatický nadpůměr. Film, který neurazí a k sobotnímu probrání u telky poslouží báječně. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Daryl Hannah ve scéně v restauraci odmítla jíst skutečné humry, protože je vegetariánka, proto štáb vydlabal vnitřek uvařeného humra a naplnili jej hustým krémem z tofu. (Barydave)
  • Daryl Hannah plavala s mořským ocasem tak rychle, že její bezpečnostní tým s ní nedokázal udržet krok. (rafix)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Channing Tatum si zahraje mořského panice

Channing Tatum si zahraje mořského panice

01.08.2016

Nebo... jak jinak byste pojmenovali mužskou verzi mořské panny? Lepší výraz asi není, čeští překladatelé by ho ale měli začít hledat, jelikož se blíží remake osmdesátkové komedie Žbluňk. Možná si… (více)

Reklama

Reklama