Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Horor? Jakožto zdejší hororový expert tvrdím, že tento kraťas nemá s hororem společného zhola nic. Snímek To není moje sestra! názorně dokumentuje velmi častou chybu začínajících filmařů, kteří se ve své mladické naivitě domnívají, že hororové atributy (tajuplná hudba či děsivé masky) samy o sobě automaticky vytvoří hororový film. Takhle jednoduché to opravdu není. Režisér zde selhal v mnoha ohledech, k čemuž nepochybně přispěl i slabší scénář s předvídatelným finále či nevalné herecké výkony ústředních postav. Nezbývá mi nic jiného, než udělit odpad. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Okej, tohle si pět hvězdíček zaslouží. Proč? Protože se tvůrcům podařilo vytvořit horor, který má hnusně děsivou atmosféru, přestože se odehrává za slunného odpoledne (!) a hlavní role mají děti (!!), to je sakra náročné, navíc režisér moc dobře věděl, co má k dispozici a nechává krásnou a přijatelnou sedmiminutovou stopáž. Příště zapojit vesmírnou vydru s chapadlama a bude to dokonalé úplně. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výjimečně budu asi souhlasit s uživatelem Psychor, který se pasoval rovnou na experta. Wow. Nic moc strašidelného se nekonalo, bledá kůže v kombinaci s černými vlasy prostě nestačí. Atmosféra se nedala během tak krátké chvíle vybudovat. A konec mi vyloženě nesedl, znáte to, některé druhy alkoholu se taky nesmí míchat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a precizní ukázka českého hororového řemesla. Ve vytváření hororového žánru je naše republika docela pozadu, co se týká celovečerní tvorby. Té krátkometrážní však nesahá ani po paty. Studenti filmových škol mají neotřelé a svěží nápady a náměty. To je i případ tohoto snímečku. Takový námět jsem ve filmu snad ještě zpracován neviděla a klidně by ho někdo mohl převést i na plátna. Excelentní zpracování i scénář, stejně jako výkony dětských představitelů. Atmosféra pracuje téměř od začátku filmu až do konce. Při scéně, kdy holčička hovoří o "jiném" místě, se mi vybavilo Kingovo "TO" a pasáž "Všichni se tu vznášíme a ty se budeš vznášet také..." Aneb dávejte pozor na svoje děti, když budou venku skákat panáka... ()

Luq 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Pro mě řemeslně i vizuálně jeden z nejlepších kusů série Pionýři hororu 2. Vedení dětských herců si nedovedu představit, zahráli to velmi dobře, dobrý ucelený scénář odpovídající stopáži, výborná kamera i stavění příběhu. Nejen mě reálně proběhl několikrát mráz po zádech (soudě podle zašumění v sále na pražské premiéře v některých pasážích), zajímavé propojení krvavých efektů s deštěm, super maska holčičky. Jediné, co mi trochu zkazilo zážitek je podobná věc, jako u filmu Dream – už před vyvrcholením finále mi začalo být díky názvu filmu jasná celková pointa. Každopádně tady to až tak nevadilo, ten stav trval řádově deset vteřin – ale překvapení prostě už nebylo tak dokonalé. Celkově tedy (5*). ()

Zajímavosti (3)

  • Povídka, podle níž byl film natočen, vyšla ve stejném roce, kdy měl film premiéru, i jako komiks v komiksovém magazínu Aargh! Nakreslila ho Lenka Šimečková, která už dříve nakreslila komiks podle Blažkovy povídky „Třída smrti“, která byla také zfilmována Pavlem Soukupem. (choze)

Reklama

Reklama