Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byl malířem ulice a nočního světa... Film režiséra Johna Hustona z roku 1952 vypráví příběh malíře Henriho de Toulouse-Lautreca, který následkem osudového pádu zůstává malého vzrůstu. Žije, obklopen tanečnicemi a prostitutkami v pařížských barech, ale zůstává vnitřně osamocený. Jeho umění a alkohol jsou mu prostředkem, jak uniknout ze žalostné skutečnosti. Hlavní role ztvárnili José Ferrer, Zsa Zsa Gaborová a Colette Marchandová. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

Pražský Maigret (2023) (TV film)

  • V závěrečných titulcích zazní melodie z písně „It's April Again“, jenž je také známá jako „The Song from Moulin Rouge“ či „Wher Is Your Heart“. Populární píseň se poprvé objevila ve filmu z roku 1952 Moulin Rouge. Hudbu napsal Georges Auric, originální francouzský text napsal Jacques Larue. V Československu byla nazpívána pod názvem „Čím víc tě mám rád“ Rudolfem Cortésem s českým textem Vladimíra Dvořáka. (sator)

Adaptace (2002)

Frankensteinova kletba (1957)

  • Přestože se Cushing a Lee na place setkali poprvé, není toto první film, kde společně hrají. Oba se objevili již v roce 1948 v Olivierově Hamletovi a také v Moulin Rouge z roku 1952, ale v těchto dvou filmech neměli ani jednu společnou scénu. (liquido26)

Reklama

Reklama