Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Nápad zfilmovat Andersenovu krásnou pohádku nekonvenčním způsobem mi přišel dobrý. Hlavně to, že Kay a Gerda zde nejsou zobrazeni jako děti a jiskření právě mezi Kayem a Sněhovou královnou tak dává zpracování novou energii a myšlenku. Ale jak tomu bývá, ten dobrý nápad ztroskotává kvůli spoustě romantických klišé, nedostatečnému zapracování velmi rozmanitých motivů (která kniha nabízí na stříbrném podnosu) a také kvůli zbytečné roztahanosti. A je to velká škoda, jelikož z takového nápaditého příběhu by se dalo vytěžit mnohem více.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudná a neskutečně zbytečně dlouhá pohádka s televizní výpravou, nesympatickými dětskými hrdiny a divnou režií. Prostě typický výsledek produkce Hallmarku. Z nádherné Andersenovy pohádky v této adaptaci mnoho kouzla bohužel nezbylo. Jediným jakžtakž světlým momentem je Bridgit Fonda, ale ani ona nemá šanci utáhnout unylé a pomalu ubíhající tří hodinovou stopáž. ()

Reklama

marien1039 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace se mi docela líbila, možná proto, že s Andersenem nemá nic společného. Jednou možná v jeho divných nelogických ponurých a nudných i pro děti pohádkách najdu zalíbení, zatím mi připadá, že ten pán vymyslel hromadu zajímavých témat a všechny zabil. Tahle hallmarková adaptace si sice hromadu věcí domysela, ale příjemným způsobem. Aby si tuto milou pohádku člověk užil, stačí se jen odprostit od nudné knižní předlohy. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o sile lásky. O sile dobra a zla. O chamtivosti. A o sile rodiny. O žena, čo prekonala všetky nástrahy. O mužovi čo bojoval sám zo sebou. O otcovi ktorý stratil chuť do života. Ale hlavne o sile prírody a ukážke, že dôležitá je rovnováha, ktorá ak bude narušená tak to nemdopadne dobre. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené Andersenovo dílo, které je zde spíše podobenstvím než pohádkou. Ačkoliv zde jsou fantasy prvky, najdeme zde klasické psychologické situace, se kterými se setkáváme v každodenním životě. Je to skvěle hudebně nazvučené, dobrá volba prostředí, nechybí zde romantika, humoru je zde pravda poskrovnu, ale je to zcela vyváženo tím ostatním. Je to hezké, ale spíš asi pro dospělé, dítě tomu ještě nemůže plně rozumět. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama