Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

Přemek 

všechny recenze uživatele

Já jsem zatím z Volhy spokojenej; s nadšením počkám až na další díly, kde se Pekárek ukáže jako pořádná óbrsvině a ne jako tenhle přimlsálek. Samozřejmě jsem byl v té době na houbách, ale jsem nadšenej, jak se Češi po Ukrajině, Rusku, covidu a ústavnosti stali odborníky na přesné vročení "vole" v sedmdesátých letech nebo jestli by rodiče nechali své dítko řvát (fascinující je množství žen, které by nejraději chtěly zažalovat režiséra za to, že nechal toho chlapečka tak dlouho plakat bez pomoci). Za mě je ta atmosféra vynikající: Československá televize je po prověrkách poloprázdná, berou se neumětelové (študýrka nového redaktora, který umí hovno, ale má dobrý původ) a vlastně každý, kdo má ruce, nohy a řidičák (proto ty nulové reakce televizních zaměstnanců na Pekárkovu nevychovanost a celkovou prasáckost). Jakékoliv naděje na lepší život jsou v hajzlu, Rusové v republice, a tak zbývá žrádlo (je ho málo), pití (je ho dost, ale málo kvalitního) a šukání (je ho dost, v depresi jsou ženy i muži, takže se šuká furt a často, v tomhle Volha taky nelže). Těch pár lidí, co prověrkami prošli, se snaží udržet aspoň řemeslo (Geislerová v nápodobě Věry Chytilové) a aspoň lidi pobavit (půvabná připomínka Pavla Landovského v Takové normální rodince). Plus věrné zobrazení postavení ženy jako neustále přístupného masa tu k poplácání, tu k neurvalému ošmatání, ale jinak figury bez názoru a bez nároku na něj. Takže jo, za mne zatím dobrý. Řev přiboudlíků na fb České televize je jen příjemný bonus. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 20 minutách utrpení jsem musela odejít, abych tu hrůzu rozdýchala. A pak jsem se vrátila, že to ještě zkusím. Nesympatický hlavní hrdina, namyšlený frajírek, ani jedna další postava mě nezaujala a nebavila jsem se ani omylem. Paruka Melíškové - že bych v 70. letech něco takového viděla? Těch volů a soudruhů! Paměť mi naštěstí ještě slouží. Takhle to tedy nevypadalo. Ale možná jsem žila na jiné planetě. Jděte s tím do háje. Pro ty mladé další "důkaz", jak vypadal socialismus. Jedna hvězdička za naději, že někdo dostane rozum. Ještě na jeden díl se podívám. ()

Reklama

Plastík 

všechny recenze uživatele

Perfektní filmařská práce i praáce produkce. Buran má sen, a je ochoten se upsat StB - to je  katastrofa společnosti. Souloží se kde se dá. OPBH a interupční komise je tu popsána úplně přesně. Úplatky a Bohemka, chlastačky v práci a všude rudá hvězda, Soudruzi. Dokonalý interiéry, extriéry a vše ostatní. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvuk mi zněl mizerně, jinak příjemné překvápko. Už jsem někde psala, že s Hádkem mám problém od Tmavomodrého světa, však co mi na něm vadí, tady prodává excelentně! Role ksindla, to je trefa. Speciální smeknutí před opět šílenou Klárou Melíškovou. 😆 Jo a pobavily vyděšené odmítavé komentáře na socce pod dotazem ČT, jak že se jim nedělní chvilka socialistické poezie páčila. Ošklivě se mluvilo na miminko, zbytečně hodně se souložilo a mluvilo se vulgárně. 🙈🙈🙈 ()

cottys odpad!

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Tak tohle byl průser od A do Z. Vtipy nebyly vtipné, retro atmosféru to u mě nenavodilo vůbec ,herci jeden vedle druhého brutálně přehrávali, dva maníci, kteří na mě působili spíš jako parťáci Clinta Eastwooda, než agenti StB. A tak bych mohl pokračovat, že by to vydalo na knihu. Zlaté Vyprávěj. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama