Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na něco takového člověk do smrti nezapomene. Nejnechutnější film, který jsem kdy viděl. V druhé polovině už téměř není chvíle kdy nestříká hnis, krev a jiné tělesné tekutiny. Závěrečné krvavé inferno už pouze dává třešničku na dortu všemožných hnusných a zvrácených nápadů. Ano, je to neskutečně nechutné, hnusné a vyloženě k zblití, ale proč je to sakra rovněž svým zvráceným způsobem tak neskutečně vtipné. 70% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Opica z ostrova lebiek, Lionel, jeho matka, Lionelov strýko, Paquita, zombíci, zombie decko, farár ovládajúci karate, hrable, SS doktor, lebečný pretlak, žijúce vnútornosti a veľa veľa krvi v nízkorozpočtovej viac komédii ako horore je vo svojom žánri nezabudnuteľným uleteným príspevkom dnes už dosť zhollywoodšteného režiséra. Zrejme podobnej pecky sa už od neho nedočkáme takže si to užite. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Braindead je jednoznačně největší splatterový kult, navíc jeden z opravdu málo vydařených verzí této horrorové odnože, ve které se podařilo úžasně spojit brutalitu, hnus a humor. Takhle fantasticky propojené protiklady se vidí jen v málo filmech. Experti na ně byli zejména Raimi a právě Jackson. Tento Jacksonův výtvor nabízí vše a ještě víc, než si lze vůbec představit v těch nejdivočejších představách ... Spousta totálně ujetých nápadů, orgastická destrukce lidských těl, hektolitry krve, hnusy a nechutnosti nejrůznějšího druhu, šílené a totálně ujeté postavy a k tomu naprosto precizně zvládnuté veškeré vlastnosti filmu jako takového (kamera, střih, hudba, atd.) ... Hlavně je to pak neuvěřitelně zábavné. Tohle je naprostá špička svého druhu a nekorunovaný král splatteru. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice vtipné přehrávání, velice vtipná scénka se zombie mimčem v parku, velice vtipná scénka s jatkama aneb i zahradní sekačkou se dá zlikvidovat kvantum zombíků. Bohužel je první hodina velice pomalá a nudná. Alespoň jsem zjistil, že mám silný žaludek, protože se mi narozdíl od většiny uživatelů tady, nezvedal kýbl ani u chutného pudinku. :-) 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama