Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle absurdní až bizarní divočině bych Lovecrafta určitě nepoznal, film mi spíš (dějem i formou) připomínal staré expresionistické brakové krváky, jen s barevným obrazem. Mnohem víc komediálnosti než horrorovosti mi vůbec nevadilo, protože se jedná o humor hodně černý... nebo spíš krvavě rudý. A určitě by se našlo dost jedinců, kteří by prohlásili, že něco tak krvavého a nechutného může připadat vtipné jen narušeným osobnostem (promiň Padmé). Odhalená mladá Barbara Crampton je rovněž významným bonusem, i když mně se mnohem víc líbí ve zralejším věku. Jen mě trochu zamrzel nedotažený konec, uvítal bych ještě aspoň pár záběrů na oživenou Barbaru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po zklamání, které jsem si přivodil dvěma díly Phantasmu, jsem od dalšího osmdesátkového hororu mnoho nečekal a navzdory tomu (nebo právě proto) jsem si snímek opravdu užil. Původně jsem chtěl napsat, že šlo o příjemný zážitek, ale sám před sebou bych si připadal jako mnohem větší zvrhlík, než jakým skutečně jsem. Howard Phillips Lovecraft mi svými pěti svazky nezabírá v knihovně mnoho místa, zato mi dělá opakovaně radost, takže vím, z které jeho práce tvůrci vycházeli, než se pustili vlastní cestou, v níž by autor svou předlohu už asi nepoznal, ale mně ta jejich kreativita tentokrát vlastně ani nevadila. Trojice scénáristů dala totiž dohromady solidní bizárek, v němž nechyběl ctižádostivý vědec bez zábran, pohledná slečna v nesnázích, monstra (tak nějak), kbelíky umělé krve a vnitřních (i vnějších) orgánů, láska, úchylná touha a fakt divné sexuální praktiky (jak se vlastně nazývá obrácená nekrofilie?). Jasně, film nezapře svůj pokročilý věk (ale proti mně je stále štramák), takže hlavně ta umělá krev a triky už působily značně omšele, ale proti všudypřítomné CGI to bylo vlastně celkem osvěžující. Téměř finálními scénami na pitevně si režisér zřejmě splnil nějaké ty sexuální (zřejmě) fantazie, ale to je mi jedno, protože jsem se zvráceně bavil bez ohledu na brutální díry v logice. Ty největší jsem musel stejně ignorovat, abych totálně neodstřelil můj oblíbený vtip o samostatně žijící hlavě, která se za pomoci jazyka natěšeně plazí k vánočnímu stromečku, rozkouše obal na dárku a frustrovaně vydechne: "Kurva... Zase čepice..." / Poučení: Kočka se může vrátit až osmkrát. 4*+ ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma hrátky s mrtvou tkání tentokrát podle Lovecrafta a vůbec né špatně. Re-Animator v první řadě sází na budování atmosféry, která ale na moji osobu neměla moc velký účinek, pomocí skvělé hudby a nechutných gore efektů, které nabízejí agresivního několikrát zlámaného kocoura či uříznutou hlavu, která do svého těla vysílá příkazy k ošahávání spoutané dívky a závěrečná bitva v márnici stojí opravdu za to. Obrovskou výhodou Re-animatora je, že se kromě samoúčelné snahy znechutit může opřít o herecké výkony. Hlavně se jedná o Jeffreye Combse, který si svého šíleného doktora Herberta "Oživím tu mrtvolu i kdybych tě měl zabít" Westa vychutnává a za pochvalu stojí i Bruce Abbott. Re-Animator je poctivé hororové béčko, které rozhodně stojí za pozornost. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama