Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $377,027,325Tržby Celosvetovo $1,119,110,941║ Podarilo sa my zhliadnuť aj rozšírenú verziu, čo dokáže miestamy vďaka pridaným scénkam spestriť ale aj na druhú stranu zas pri niektorých úsekoch trošku zbytočne zbrzdiť dej. Tento Fantasy Film ma svoju úroveň ale tých 11 Oscarov je doslova dokonala premrštenosť, ktorú nikdy nepochopím a popri Spoločenstve prsteňa(100%), my tento diel hrá stále len nevýraznejšie druhé husle, nech sa na to pozerám akokoľvek vidím na tom že to malo omnoho vyšší potenciál ale keď si chce niekto niečo prifarbiť na svoj vkus len podľa výborných kritík tak prosím. Aspoň že tam nie toľko zbytočných komických scénok ako u Dvoch veží. /videl v kine 2x: 75%/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Gigantické zakončení celé série se vydařilo nadmíru. Celému filmu dominuje zejména bitva u města Minas Tirith, ta zastiňuje dosud asi všechny filmové bitvy a dává tak nový rozměr slovu "velkolepý". Peter Jackson ukormidloval i tuto poslední část přesně na té vlně, na jaké se svezly i oba předešlé díly a dokázal něco, o čem se dosud jen hovořilo - převést snad až přebujelou Tolkienovu fantazii na filmové plátno a ukázat lidstvu to, co si zatím každý jen představoval. Odteď už asi většina Tolienových fandů při vyslovení něčího jména z tohoto úžasného příběhu nebude namáhat svou představivost při vytváření nějaké představy o hrdinově podobě, ale vybaví si tvář konkrétního herce, jenž onu postavu ztvárnil ve filmu. Ještě dlouho mi v uších bude znít i úžasná hudba z této trilogie a jediné co mě strašně, ale opravdu strašně moc mrzí je to, že se už nemám na co těšit - za rok už žádná "čtverka" nebude... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Po skončení natáčení dostala řada herců (i členů štábu) od produkce dárky v podobě některých památných rekvizit. Svého času vzpomínali:
    - Elijah Wood (Frodo Pytlík): "Já jsem dostal Prsten. Původní Prsten. Nikde ho ale moc neukazuju - je zabalený v látce a schovaný ve skříňce, která je ukrytá ještě ve dvou dalších skříňkách. A je tam dobře uložen."
    - Orlando Bloom (Legolas): "Já jsem dostal Legolasův luk a sadu ostrých šípů. Když jsem chtěl ale odletět do Anglie, novozélandští celníci mi to zabavili s tím, že mi to pošlou dodatečně a odděleně. No, čekám dodnes a počítám, že hrdým majitelem těchto původních rekvizit už je někde nějaký zapálený fanoušek."
    - Ian McKellen (Gandalf): "Vyprosil jsem si kliku od dveří Sarumanovy pevnosti Orthanku, překrásně udělanou ze skleněného vlákna, ve formě ještěrky. Ve filmu si jí člověk skoro nevšimne, ale pro tuhle produkci bylo typické, že i sebemenší maličkosti byly zpracovány se stejnou pečlivostí jako věci pro nejdůležitější detailní záběry. Co mě ale ohromilo ještě víc, bylo, že když jsem kliku ukazoval nějakým fanouškům, okamžitě věděli, kam patří. Skoro k nevíře, ne? Člověk by si až řekl, že ti lidé sledují filmy pod lupou."
    Viggo Mortensen (Aragorn): "Já si směl vzít svůj ocelový meč, se kterým jsem navzdory jeho strašlivé váze točil vždycky, když nebyl v nebezpečných scénách nutný lehčí duplikát."
    Sean Astin (Sam): "Já jsem hrdým majitelem Samova batohu, jeho meče a především páru hobitích nožek." (NIRO)
  • Christopher Lee (Saruman Bílý) byl velmi smutný z toho, že byl vystřižen z původní kinoverze. (ricky4)
  • Ve scéně, ve které se u vchodu do chodeb rozešli Frodo (Elijah Wood) se Samem Křepelkou (Sean Astin), drží Frodo v rukou lahvičku od Galadriel (Cate Blanchet). Tou si pak svítí, jakmile se v chodbách ztratí. Ale když se vydá Sam Froda hledat a pak se ho pokusí zachránit ze spárů pavoučice Oduly, drží lahvičku v rukou on, i když ji měl Frodo. (Krtek123)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama