Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (218)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezvládnuté finále. Už od první minuty film pěkně odsejpá a člověk se těší jak to vše dopadne (neznám příběh). Jenže to co nám je naservírováno ke konci, jsem opravdu nepobral. Akční scéna jak z céčkového filmu a do toho scény nějakého debilního tanečku a hudby, kdy jsem měl chuť rozflákat televizi kladivem. Deutsch dvojička si nakonec ani nevystřelí, Rosamund Pike vypadá jak na piku a nejlepší byl ten frajer, co chtěl pomstít svoji rodinu a nakonec jde proti vojákům a řve, že má granáty, který nakonec ani nedokáže hodit. Totální fiasko !! A to se mi ten film celkem líbil, ač jsem čekal absolutní nudu. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Len by som chcela pripomenúť, čo písal v jednej zo svojich kníh nedávno zosnulý izraelský spisovateľ Amos Oz: "Takmer všetky konflikty na svete sa dajú charakterizovať ako súboj dobra a zla. Je jasné, kto sú tí dobrí a kto sú tí zlí. Súboj Izraelcov a Palestínčanov je však súbojom dobra a dobra, kde nebojujú tí správni chlapci s tými zlými chlapcami, ale kde bojujú správni so správnymi." Tak si vyberte. Ale to je vlastne nemožné. Taký Radek99 to vo svojom komentári vidí inak a presne jemu boli predošlé vety určené. Odhliadnuc od filozofickej roviny, film je pútavý, dynamický a jeho ozdobou sú herecké výkony. Prestrihávanie na tanečný súbor je efektné a režisér veľmi dobre vedel, čo robí. Za mňa veľmi dobre, pozriem si to pokojne aj viackrát. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Padilha proč si tohle děláš, to umění? Vždyť sám víš, že tomu nerozumíš. Někdejší Greengrassův dědic jakožto odstín své dávné nekompromisnosti stimuluje úpadek vlastních sil dřeváckými alegoriemi jak školák a zůstává tak jen ocenit dokumentárně laděnou kameru, věrohodně v píči Rosamund Pike a těšit se na závěrečné zúčtování. Větší katastrofu si však těžko představit. Strašlivě pitomoučce a zmateně natočená i sestříhaná přestřelka, která ani nemá potřebu se věnovat filmově vděčným akcím invazní jednotky Mossadu, jako bylo odpálení ugandských stíhaček, smrt rukojmích či pomsta prezidenta Ugandy na jednom z nich a místo toho to přestříhává s epizodou ze scénického tance. Boha jeho. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

S teroristy se nevyjednává. 1)  Český dabing (nebo to tak je i v originále?) ze začátku mazal rozdíly mezi mluvou - hebrejsky, německy, anglicky, francouzsky - все ровно. Později najednou všichni začali mluvit přirozemě. Nedošlo mi, proč._____ 2)  Skutečné rozpaky ve mně vzbudily samy o sobě výborné taneční vložky, které jen odváděly pozornost a snižovaly tempo._____ 3)  Rovněž závěrečné osvobození rukojmích bych čekal detailněji zpracované a přehlednější. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, Padilha to pojal zajímavě a originálně, vždyť filmy podle skutečných událostí nemusí být jen převyprávěné tupé střílečky. Ano, chybělo mi hlubší prokreslení postav hlavních aktérů, včetně rukojmích, kteří byli nakonec zabiti. Jinak jsem byl spokojen, včetně závěru a skvělou Echad Mi Yodea. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Představení, které provází celý film, nese název „Echa Mi Odea“ a choreografii k němu vytvořil známý Izraelec Ohad Narahin. Pro film ho ztvárnil soubor The Batsheva Dance Company. (Robbi)
  • Izraelská formace letadel letěla k cíli ve výšce okolo 30 m., aby unikla pozornosti radarů okolních zemí. Prvek překvapení byl zachován i při přistání prvního letounu C-130, ve kterém byla záchranná jednotka. Letoun se ve správný čas odpoutal z formace a přistál v závěsu za pravidelným zásobovacím letem. (Cocacolix)
  • První trailer byl zveřejněn 7. prosince 2017 s písni „I'd Love to Change the World“ od skupiny Ten Years After z roku 1971. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama