Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný hráč pokeru z New Orleans vyzve dlouholetého mistra této hry. V sázce není jen balík peněž, ale i reputace nejlepšího hráče. Avšak rozdávajícího vydírají, aby hru zfalšoval. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Normana Jewissona povazujem In the Heat of the Night s Rodom Steigerom a Sidney Poitierom. Tento film o akejsi kartarskej hre je nudny, dlhy, tempo je rozvlacne, vobec divaka nestrhne. Hra o akysi balik dolarov je nevyrazna, dej tam akysi je, ale postupne sa vytrati. Hm, z tohoto nedokazal ani Steve MekKralovna vyzmykat viac. Nudny priemer : 64 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu o kartových hráčoch jednoznačne chýba rozvitejší dej aby to mohlo byť pre sledujúce zaujímavejšie, pestrejšie, práve samotný úvod načrtol v celku svižní dej ale potom to upadá a dej sa sústredí len čisto na jeden veľký kartový súboj tých najlepších a práve tu je dej moc pasívni, nič čo by upútalo neponúkne, dokonca sa ani nemôže hlbšie ponoriť do kartového súboja, lebo okrem záveru nám nič bližšie čo hráči majú v rukách nebude ukázané, tým pádom to pôsobí trošku chladno podané. V tejto karetnej hre spraví trošku závanu len malí konflikt medzi Steve McQueenom a falošne rozdávajúcim karty Karlom Maldenom. Z celkového hľadiska je to slušný priemer čo nič na vyše neponúkne. /65%/ ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná pokerová historka, kde nám nějaký ten fígl nepředvedl Cincinnati Kid ani režisér. Neustále všude propagované charizma Steve McQueena se pro mě začíná stávat záhadou, protože tady s ním šetří opravdu hodně. Přímočarý chudý děj bez atraktivnějších scén nebo dramatických zvratů, o případném psychologickém prokreslení nemluvě. Více zaujmout můžou snad jen vnady Ann-Margret. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

McQueen, New Orleans a poker celý film sami neutáhnou. Jewison na ně slepě spoléhá a mezi nimi lepí nesmyslnou vatu, tu tam pustí jazz a atmosféru, ale nic se vlastně pořád neděje a přitom se všichni tváří, jak kdyby budovali dějiny. Nevím, scénář byl dost čitelný, Norman až na pár nájezdů kamerou ničím neoslní, takže se pořád čeká na Stevea, poker a atmosféru New Orleans. Věřím, že tehdy bych film ocenil více, ale bohužel dnes už je na něm ten věk až příliš vidět. Poker je hra nervů a bystré mysli, Kid to všechno zvládá, ale zvládne i toho "nejlepšího?"... 60% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kombinace vyprázdněnosti art filmů Jima Jarmusche s romány na pokračování z 19. století, která má hlubokomyslně ilustrovat jedno přísloví. V první hodině sledujeme bloumání hlavního hrdiny mezi městem a venkovem, mezi andělskou a ďábelskou ženou, a to celé existenciální hledání smyslu je rámováno "realistickým" pohledem do střev New Orleans, kde probíhají nelegální zápasy kohoutů i hráčů, říznutého pohledem do soukromí zkažených zbohatlíků (jak to v 19. století nabízeli Féval či Sue ve svých "podsvětích"). Nuda, která se snaží předstírat něco vyššího. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Sharon Tate byla v roli Christian nahrazena Tuesday Weld poté, co producent Martin Ransohoff propustil režiséra Sama Peckinpaha. (Caszidy)
  • Poslední film Harryho Wilsona, který se zde objevil jako divák ve scéně kohoutích zápasů. Nebyl uveden v titulcích. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama