Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

Helo 

všechny recenze uživatele

Ani špatný, ani nijak extra dobrý. Parta mutantů je fajn, jak po herecký stránce, tak po stránce schopností, ale celý to trpí takovou jakousi průměrností. Je sice dobrý, že je to zase jiný, než ostatní X-meni, ale ona ta hororová stránka nějak moc nevystraší, psychologická neuhrane a mysteriozní stránku člověk rozlouskne asi tak po deseti minutách. Postavy to ale dokážou utáhnout a celkově to vlastně po těch problémech a z nich vyplývajících nízkých očekávání i docela překvapí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chápu ten záměr natočit X-Meny maličko jinak. A do jisté míry to tady i funguje. Jenže...jenže polovinu scénáře se prostě neděje nic významného, navíc se nedaří budovat postavy, takže pořádně ani vztahy, chemie mezi děckama moc není a po Dámském gambitu vím, že Anya Taylor-Joy umí podat daleko lepší výkon. Vizuálně je to OK, akce ujde, hororový scény mi přijdou dost potlačený a asi by to sneslo tvrdší rating. Některé motivy jako třeba sexuální zneužívání tam jsou načaté, ale nedotažené. A je to strašná škoda, protože v jádru je prostě vidět snaha pojmout to celé trochu originálně. Žádná pecka to není, ale peklo jako X-Men Origins: Wolverine to taky není. 6/10 ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Cením snahu o komorní psychologické drama, ale tady jsou ty šachy rozehrané poměrně dost slabě. Herecká sestava funguje z 50%. Místy to připomíná Netflix pokus o spin off Riverdale a končí to v digitálním pekle, protože si někdo zřejmě uvědomil, že se v Nových mutantech nic neděje a je třeba z toho nechat vypukat popcorn za každou cenu. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem loni navštívil KSmeny v nemocnici, kde už jen tupě blábolili v agónii posledního stádia dárkféniksovské příjice, pořád jsem skrytě doufal, že se z toho ještě nějak vylížou. No ani piču. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „žel nikoliv“, a právě jsem se vrátil z pohřbu. K malignímu plytkému kokotismu se totiž přidaly závažné komplikace v podobě akutní virové instáčové debility a scénáristického herpesu, přičemž První židovská zdravotní pojišťovna navíc odmítla nadále financovat jakoukoliv nákladnější terapii. A tak v posledním tažení pět svítících, blikajících, doutnajících či mizejících škaredých pubertálních kreténů ve třech místnostech bojovalo s vnitřními dementy a honilo „strašlivého“ animovaného grizzlyho, což ke všemu tomu zmaru ještě prokládali kvintesencí nejdrásavějších mouder vymáčkjebákové filosofie a nejkýčovitějších výtoků povrchních rodinných hovnot. Tudíž nezbývá, než si posmrkat černé fiží, zamáčknout slzu a pietně zavzpomínat na časy, než hystericky korektní hon na homoděje #Blowtoo neoprávněně skrečoval kariéru jednoho z nejlepších současných režiséru – Brájena Zpěváka, a kdy ještě KSmeni bývali plnotuční a jedním z mála, bez masivního odumírání mozkových buněk, sledovatelných homixů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Noví mutanti mají v popisku horor, sci-fi a akční film, nicméně po projekci musím usoudit, že takřka ani jedna ze žánrových rovin nefunguje tak, jak bych si přál a očekával. Samotný trailer měl více děsivou a akční atmosféru než samotný film, což je vážně škoda, protože zde byl cítit značný potenciál a nádech jinakosti vůči ostatním kouskům z x-menovského vesmíru. Postavy a jejich schopnosti jsou na jednu stranu zajímavé, avšak poněkud odfláknuté, takže člověk nemá ani moc nutkání jim vůbec fandit - jediná postava, která mě alespoň trochu zaujala, byla Illyana (plus Lockheed a její démoničtí "smailíci"). Ani (mnoha předchozími filmy) osvědčené prostředí nemocnice nefungovalo tak, jak mohlo popř. mělo. Moje očekávání byla v případě Nových mutantů zkrátka příliš vysoká. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se objevuje postava Demon Bear, vytvořená stejně jako samotní New Mutants, Chrisem Claremontem a Bobem McLeodem. Stejně jako v komiksech i zde slouží jako antagonista primárně hrdince Mirage (Blu Hunt). (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama