Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podarí sa Jackovi zachrániť súrodenca, ktorý sa zmenil na vraždiaceho kyborga, a zničiť šialeného vedca? (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl film v době jeho vzniku, když mi bylo nějakých 12 let, asi bych se na místě pokakal. Protože tolik výbuchů, střelby a dobrých! Bradleyho soubojů jsem snad v žádném jeho filmu neviděl. Samozřejmě se stále jedná o pitomost, videobéčko s nízkým rozpočtem a odehrávající se v ultralevných kulisách, ale mně se tu Bradley líbil snad nejvíc v jeho akční kariéře. Osobních soubojů tu má tak tři čtyři, ale musím říct, že čpí dynamikou, docela i nápaditostí a hlavně si je David luxusně užívá (kancelář, auto). Za toto určitě palec nahoru. Jinak tu dohromady exploduje asi tak sto tisíc granátů, střel, k tomu spousta aut, kupí se hromady mrtvých poldů a všechno podtrhují píšťaly varhan. Cyborgové jsou spíš srandovní, pro zbraně si sahají někam do míst, kde má normální člověk žaludek a ačkoliv jsou prý nezničitelní a bezchybní (řečeno na začátku), dostanete je i obyčejným magnetem nebo granátometem. Jak říkám, kdybych to viděl ve 12, dávám pět hvězdiček a líbilo se mi to určitě víc než první díl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podle stejného receptu uklohněné o něco slabší pokračování. Více (vylepšených) cyborgů se postaralo o více masívní, leč stejně jednotvárné akce (mechanické střídání zpomalených explozí a pádů z výšek), ale ubylo humoru, který obstarávali dobrý záporák a jiskření mezi Bradleym a Alonnou. Tady sice Bradley taky dostane roštěnku, jenže až na samém konci, takže pošťuchování je méně a souložení žádné, no aspoň místy vyjde nějaký ten vtípek, je tu docela legračně použitá hudba a ze začátku nějaké ty kozy. A ta krásně blbá scéna záchrany malého kluka u benzínové pumpy! Vše pak končí výbuchem miniatury elektrárny. Škoda, že se tvůrci vykašlali na jakékoliv narážky na jedničku. Trojku, která se už obešla bez Firstenberga i Bradleyho, jsem neviděl a ani nechci, pokud vidím na obalu filmu jméno Franka Zagarina, jakkoli mám rád béčka, beru to jako varování. "VYŘIĎTE ŠÉFOVI (míněn cyborg jménem Spartacus), ŽE AŽ BUDU CHTÍT VIDĚT SPARTAKA, ZAJDU SI DO KINA." ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film s Davidom Bredleym, ktorý je pokračovaním jeho celkom slušnej jednotky. Má ničím zaujímavý príbeh o policajtovi pátrajúcom po na smrť odsúdenom zločincovi, ktorý zabil jeho partnera, ale zistí, že ho prevzala tajná služba, aby z neho urobila bojového cyborga, no po pretvorení sa vymkne kontrole a spolu s ostatnými unikne. Spracovanie nie je zlé, tento typ príbehu ide úplne mimo mňa, takže dejovo ma to vôbec nezaujalo, ale aspoň sa stále niečo deje. Len zatiaľ čo pri jednotke mi vyhovovalo, že cyborgovia majú málo priestoru, tak tu už takmer z obrazu nezmiznú. Akcie je tu plno, ale až tak moc ma nezaujala, aj ked´ nie je zlá. Dala by sa rozdeliť na dve kategórie, tou vedľajšou je viacero súbojov s agentmi, v ktorých o moc nejde a tak sa nesú v takom zábavnejšom duchu, Bradley si ich viditeľne užíva a pozerá sa na ne dobre a tou druhou je už hlavná akcia s cyborgmi, ktorá je pomerne veľkolepá, s množstvom výbuchov, ale často aj nechtene smiešna, čo vidno hlavne pri záchrane chlapca pri benzínke. Najviac sa mi páči súboj pri aute a celkom aj likvidácia cyborgov v továrni. Z hereckého obsadenia zaujme iba David Bradley, inak už nikto nestojí za zmienku. Réžia už je horšia ako v jednotka, ale technická stránka je stále pre tento typ filmu celkom dobrá. Jednotka je celkom slušné béčko, dvojka už zaostáva, ale raz sa pozrieť dá. Objektívna kvalita filmu- 47%, film sa páči mne na 53%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov kedy je jednotka lepšia ako dvojka. Firstenberg konečne pochopil, že publikum mu tvorí gang 10 až 12-ročných frackov pod dozorom tatkovcov a že atakovať vekovú hranicu 15+ si jednoducho nemôže dovoliť. Čiže trtkačka sa nekoná a ani pokrčená robo-ruka sa nekoná (poučenie!) a pribudlo akcie. Síce béčkovej, ale zábavnej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně mrtvých v ultrabéčku s mizerným rozpočtem a v levných kulisách. Beru, že ve 11 letech před více než dvěma dekádami jsme z toho (hodně z nás) ucvrkávali. Tehdy to na videu prostě frčelo. Sam Firstenberg předkládal ročníkům 1980 a mladším solidní béčkovou rozkoš, herci nabízeli prkenný výraz a cyborgové byli zatraceně legrační. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil je z teto trash serie ktera mi uplne nesedla asi nejpovedenejsi ten oficialni text distributora zase stoji za to! je to samozrejmne trochu jinak takze pokud vam nevadi lehce vybrany terminator o cyborgach co chteji nastolit novy rad a ovladnout svet klidne na to kouknete akce je dost a prijde mi lip natocena nez v jednicce jenom ten Bradley neda mi to si do nej opet nerejpnout kdyby hrali jenom jeho svaly tak to jeste ujde ale ty jeho prkeny pohledy a dialogy to je fakt neco horsiho herce sem snad v zivote nevidel to i ten Dudikoff ma proti nemu aspon nejaky charizma... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Cyborgové jezdící ve speciální dodávce mi připomněli Univerzálního vojáka a střílení po policejních autech a ta snaha o procítění mi zas připomnělo Terminátora 2. Aha,promiňtě laciné béčko,originalitu nečekám. Nebo to bylo jenom moje zdání. Zda je jednička lepší než dvojka,nevím já jedničce dal tři hvězdičky,protože u dvojky jsem se bavil více. Bradley si podle mě vystačí i sám bez nějaké buchty. Asi moje nejoblíbenější scéna je ta v benzínové pumpě,kdy jeden solindě namakaný černoch s břichem zvolá na jednoho Cyborga. "Hej ty sráči,hned polož to nářadí,jasný?" a on to po něm zopakuje krásným mechanickým hlasem,ale originál "monfucker" je přece jenom lepší. Zde bych se ani nedivil,kdyby se jednalo o video film,protože spousta předpokladů k němu by tedy měl. Nikdy jsem nepochopil proč se to jmenuje Cyborg Cop,když žádnej policajt Cyborg tam nebyl a ani nebyly tak sestrojeny. V jedničce byly také sestrojeni k ničení,ikdyž z jednoho policajta se tam pokoušeli předělat. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Změnte někdo ten obsah toho distributora, nebo na něj pošlu Cyborga.. Bradley lepší výkon než v prvním díle, zaporak byl celkem fajn, akce tu bylo tak akorát.. průměr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo to nema prakticky nic spolocne s jednotkou. Ved naco? Staci, ze je tu znova megastar Bradley. Film ma oproti jednotke dva plusy. Zapletka sa uz neberie tak vazne, takze ubudlo pokusov o dramaticke sceny, ktore nahradili rozne infantilne napady bez akejkolvek logiky. A podstatne pribudli akcne sceny. Takze film rychlejsie odsypa. Ale co sa tyka kvality je vsetko pri starom. Firstenberg sa nie nahodou nikdy do vyssej ligy neprepracoval a vsetky stranky filmu su hlboko pod priemerom. Ale tentokrat to predsa len zabavnejsie a stravitelnejsie ako jednotka. Jednoznacne vladne scena zachrany chlapca pri benzínke. Nieco tak absurdne smiesne som nevidel odkedy Kevin Costner spomalene dorucil dopis v Postmanovi. 3/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Při záchraně rukojmích zahyne policajtův přítel. Policajt se rozhodne, že vraha dostane do cely smrti. Neví však, že terorista se stal kyborgem v protiteroristickém oddělení. Ale kyborg se vzbouří a pokusí se vytvořit Říši kyborgů. Jen policajt a několik jeho přátel ví, jak nebezpečí zabránit.... Scénář : Jon Stevens ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle jednoduchý jednohubky na pozdní odpoledne. Nemusíte u toho přemýšlet, stačí vypnout a pouze sledovat! 35% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Podstatně více akce a legrace, ale chybí to laškovné jiskření mezi Bradleym a tou slečnou zástupce šéfa. U scény záchrany kluka u benzínky (mimochodem scéna úplně navíc) jsem se smál až jsem z křesla spadl. Celé to to bylo domrveno ještě výbuchem miniatury elektrárny, což bylo strašně poznat. - "Termální granáty, dokáží proniknout i ocelí. Jeden vyvine při výbuchu teplotu až 8000 stupňů a tahle maličká [vezme granát obalený kuličkama do ruky] vyvine rychlost 2000 m/s, dokonalý vynález." ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Ještě hloupější a o dost nudnější než úvodní díl. Směšné bylo poslouchat ozvěny v hale po udeření pěstí do obličeje. Fakt vtipné i když to takhle tvůrci nezamýšleli. O masce kyborga se ani rozepisovat nebudu. Jen samý silikon. Vůbec, ale vůbec mě film nezaujal. 20% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Firstenberg je frajer. Tam kde se ostatní béčkaři snaží (zcela zbytečně) o nějaký příběh a scénář, Firstenberg odpálí hned od začátku akci a drží se toho až do konce. Hned v úvodu tak vidíme čistku mezi dvěma drogovými mafiemi, do níž se zamotá i D.E.A. a hlavní hrdina. Výsledkem je snad 100 mrtvých, jeden zabitej parťák a jeden naštvaný hlavní hrdina. Aby toho nebylo málo, tak z hlavního psychouše pochopitelně udělají cyborga, ten si vyrobí pár kamarádů, uteče a orgie můžou začít. Čekají nás ještě dvě mega akce (benzínka, závěrečná elektrárna) a spousta menších bitek, přestřelek a výbuchů. Parádní oddechovka. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Po pohodové jedničce se tohle moc nepovedlo. Sice přibylo akčních scén, ale to je tak vše. Jasně, záporák se snažil a přibylo i více kyborgů, ale nějak mne to nebavilo. Bradley mi tu přišel, že se snaží ale nějak mne ani on nebavil. Škoda. Na jedno podívání jo, ale raději bych sáhl po jiném filmu s Bradleym. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem viděl ještě jako puboš na Nově,nezaujala. Dvojku jsem zahlédl ve videopůjčovně,dál jsem ji šanci a byla to bomba ()

K4my 

všechny recenze uživatele

Pardon. Jako malý kluk, jsem nad tím celkem slintal a pouštěl na VHS, jako starší už vím, že jsem dělal něco co jsem neměl. Hudba je nejhorším kýčem jaký jsme kdy slyšel, a likviduje většinu z filmu. Varhany se zde opravdu nehodí a nehodily by se ani na parodii Drákuly. Výborný námět, katastrofální scénář, katastrofální režie, hrozné herecké výkony , hlavně souboje s Bredlym, kdy s nohama dělá takové fičůrky, že by baleťáci mohli závidět (asi to bylo dobově in). Jedna hvězda je jen za mnoho let prožitých bez tohoto filmu, kdy jsme podvědomě věděl, že se mi to kdysi líbilo, dnes 17.02.2010 jsem úspěšně tento pocit vyjímečnosti zazdil po zhruba 14 leté abstinenci. Ne, takhle se filmy netočí, a v té době ani netočily.... Kruté Céčko. PS: Ten kdo film má, zkuste vypnout v akcích hudbu, a představit si moderní hudbu, vážnou, s mnoha zvraty a přesně stavěná na míru každé scény.... Ten film by v tomto případě zase tak špatný nebyl. ()

Reklama

Reklama