Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,138,862Tržby Celosvetovo $76,419,755Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,979,224Tržby za predaj DVD v USA $2,347,792║ Liam Neeson je v takejto polohe už toľko krát vyvarený či prevarený, že už nemá čo ponúknuť, aj keď režisér sa snaží byť pri likvidovaných osobách veľmi originálne informatívny. Takže len taká všednejšia jednohubka. /60%/ ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Po americké verzi Nedotknutelných dorazil do kin další remake! Tentokrát se předělává nórský film Boj sněžného pluhu s mafií na kterém je zajímavý fakt, že remake v českém překladu známý jako Mrazivá pomsta režíruje stejný člověk jako originál- Hans Petter Moland! A Stellana Skarsgarda v hlavní roli střídá Liam Neeson a já původní film neviděl, takže to má u mně Mrazivá pomsta v podstatě snazší než právě Američtí Nedotknutelní. A jestli něco Mrazivá pomsta dokázala u mně dokázala tak rozhodně to, že mám chuť okamžitě dohnat originál! Mrazivá pomsta je totiž zajímavý film. A dle traileru na originál je až na několik drobností téměř věrný originálu. Ve finále do kin dorazil americký remake, který je ve výsledku bizarní černou komedií a hodně originální projekt právě v rámci Hollywoodu. Mrazivá pomsta je plná humoru, která není pro každého. Do jisté míry ten film chce aby se člověk smál lidem, kteří se dějí ošklivě věci. I v tom sále se ve finále nesmáli všichni a dává to smysl. jelikož Mrazivá pomsta není film pro každého. Celý děj taky není žádnou normální věci a ubírá se směry, který se každému nemusí líbit. Celá nedotaženost děje je vlastně problém: Liam Neeson prostě mstí svého syna a jde přes mrtvoly, do toho se tam objeví dost zajímavých podzápletek (vyšetřovatelka, jak Neeson funguje se svojí ženou v podání Laury Dern, synek hlavního zloducha), které ale nejsou vytěženy tak jak by si zasloužili. Především postava manželky v podání Laury Dern je celkem vyklizená z cesty a je to škoda. Co se týče vizuálních nápadů to ale šlape, Liam Neeson si zase střihl sympatického hlavního hrdinu a a záporák v podání Toma Batemana je tak crazy, že by se mohl Bateman z fleku ucházet o roli Jokera. Vlastně každá postava je zajímavá, třeba poskoci hlavního záporáka jsou snadno rozeznatelní a o každém z nich se něco dozvíme. A i když ve finále dostanou co si zaslouží, diváka vlastně začne bavit s nimi trávit čas i když jsou to nelidské svině. Navíc to má zajímavou pointu v tom, že dojde k takové menší válce mezi jedním čistě White-America drogovým kartelem a druhým čistě Indiánským drogovým kartelem. Celé to ve finále dost připomene Wind River od Taylora Sheridana, akorát se to znatelně vydává jiným směrem. A i když je celá ta indánská linka zajímavá, prostě se člověk nezbaví pocitu, že je nedotažená. Mrazivá pomsta je výsledku fajn akčňák, která dokazuje, že když má člověk slušnou vlastní vizi dá se natočit. Je jen škoda, že k plné dokonalosti chybí několik nedotažených zápletek, dějových kiksů a trochu slabší finále. Zkusí Hans Peter Moland natočit i do třetice novou variaci na Boj sněžného pluhu s mafií a zkusí to třeba v Čechách s Karlem Rodenem v hlavní roli? Bůh ví.... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila, ale zase ne tolik, abych si jí po čtyřech letech nějak detailněji pamatoval. Některé sekvence se mi začaly vybavovat až postupem času, ale nenutily mě ke srovnávání, což beru jako plus. Každopádně příběhu jednoznačně prospělo přesazení do zasněženého Colorada, které nabízí víc, než norský vidlákov a co se gangsterů týče, tak ti indiánští ty srbské předčí o délku. A díky angličtině a americkému prostředí je tu cítit i trocha Tarantina či starého Ritchieho. Výhrady nemám ani k hercům, takže celkově to vidím tak, že remake je o fous lepší než originál. 85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)
  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama