Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se spojili bratři Coeni👨👨 společně s Tarantinem👨 a vzniklo z toho toto filmové děťátko🎬😎. Moland perfektně skloubil neotřelé vyprávění příběhu s výborným scénářem, který hercům předhazoval jednu lahůdkovou repliku za druhou, a samozřejmě obsadil do hlavní role Neesona, kterému jsou takové typy postav šité jako na míru. Překvapilo zajímavé zasazení do Denveru a mimořádně nehostinného městečka Kehoe (samozřejmě v zimě⛄) ve Skalistých horách v Coloradu🏔️. Jak jsem se již zmiňoval, tak samotná filmová zápletka se vytasila se slušnou dávkou napětí, zábavných situací a taktéž nečekaných zvratů. Hlavní záporák Viking takový nestandard se svým místy skoro až schizofrenickým chováním, ale v tom právě spočívá kouzlo Mrazivé pomsty, Jutové taktéž na jedničku, i linka se strážci zákona úsměvná👮‍♂️👮‍♀️🚔. Dojde i na akci se sněžným pluhem🚜, pár přestřelek se taktéž dostaví🔫, ale o tom to není. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadá mě asi Fargo. Takže, kdo má rád tento žánr situačního dramatu zakládajícího si na dialozích postav s prvky černého humoru, tak si přijde na své. A závěrečné titulky vytvořené tak, aby mizela jména jednotlivých postav podle toho, kdy se pakovaly z filmového plátna ? Geniální😍. Dám 4★, musím si nechat nějakou zálohu na norský originál od stejnojmenného režiséra. Za mě dávám 84 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější film, který jsem letos v kině viděl a byla by škoda, kdyby se jednalo o jednu z posledních Neesonových rolí. Film je remakem norského Kraftidioten, což ze strany Američanů chápu, protože oni se na Evropské filmy koukat nebudou, co však nechápu, proč film režíruje tentýž režisér a to vidím snad poprvé, kdy originál a remake natáčí jeden chlap a to je i kámenem úrazu, protože ten film je naprosto stejný. Sledovat film, kde vím kdo umře, jak umře a jak to celé skončí jen s jinými herci nemá pro mne moc smysl, humor na mne podruhé už nefungoval a hlavně se ztrácí pointa celého filmu, jelikož originál byl jakousi černohumornou parodii na Norské mafiány s krásnou Norskou přírodou, kdežto tohle se natáčelo v Kanadě a vtipné výstřely padají spíše do prázdna. Liam hraje svůj standard, ale záporák je výrazně slabší a po akční stránce taky není oč stát. Uvažoval jsem z kina odejít. 40% Za Liama a celkem slušné řemeslo, jinak zbytečnost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kterak z rodinného dramatu vypadne černohumorný guláš, ve kterém je zabíjení rutinou. Tyhle ingredience mi dvakrát nevoněly. Chuť mi chyběla. Remake Boje sněžného pluhu s mafií natočil ten samý režisér. Proč ne? Poučil se z chyb, napodruhé volil lépe, nabízí se napsat. Jenže.. Charismatický Liam Neeson už mstil kdekoho. Vede obyčejný život, mezi vyhlášenými sjezdovkami protahuje se svým sněžným pluhem několikrát denně zoufale neprůjezdné silnice. Lusknutím prstu ovšem přijde o syna. Lusknutím prstu dojde k odcizení s manželkou. Lusknutím prstu spáchá první zločin. Je totiž přesvědčený, že synek nebyl žádným feťákem a nepředávkoval se (i když nějaký ten škraloup by se našel). Má pravdu, chlapec jeden. Kolotoč odplaty se rozjíždí, jedna celá mafiánská větev začíná řídnout. A do toho se ještě začne ozývat indiánská (drogová) konkurence. Takže se jedna osobní msta stává součástí války dvou nemilosrdných gangů. Jenže celkově ono coenovské ražení neladí. Norský filmař Hans Petter Moland se slušně rozjel, ale brzy podřadil a líně doklouzal do finále. Černý humor mám rád, chápu nadsázku, ale tady to všechno vyznívá tak nějak zvláštně. Pomníčky ve formě mezititulků, koulovačka indiánských gangsterů nebo posedlost zdravou stravou (a ještě ve stejné podobě třikrát denně) je sice určitým ozvláštněním, ale v celkovém vyznění to nemá žádný význam. Scén, které nevtáhly, je víc. Bohužel. Víceméně zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neesonovy smrtící dostihy s mrazem a mrtvolami. V podstatě je to dobrý film/remake. Doufám jen, že se v budoucnu nenatočí letní verze, v níž Neeson na pláži bude lámat sanice modelkám v bikinách za to, že jeho filmová dcera zemřela po nadměrném po(u)žití opalovacího krému. Kdo nezná původní norskou verzi, nebude se určitě věšet a tahle předělávka mu přijde vhod, ačkoliv dotyčného patrně nepřiměje zhlédnout i původní dílo. Liam Neeson už jen variuje svoji notně obnošenou vestu dobrotivého mstitele, variuje ji samozřejmě náležitě dobře, avšak zajímavější mně přišla nevycválaná cháska kolem něj, respektive jeho protivníci. Je z čeho vybírat, existencí je slušná řádka, načež dominantním parchantem, kterému se dá i zvráceně fandit, je Tom Bateman. A řada nohsledů z obou nesvářených gangů také stojí za povšimnutí i indiánský původ mnohých z nich. Je celkem nepochopitelné, že původní dílo i jeho remake spáchal tentýž tvůrce. Postihlo to svého času i kvalitního francouzského režiséra Francise Vebera, který se za Velkou louži nechal zlákat remakem úspěšných Uprchlíků, načež za nové obsazení i američtější pojetí dostal jen impotentní zábavu a rychle se vrátil do své domoviny. Hans Pettera Molanda sice takové fiasko nepostihlo, nevyrovnané dílo, vzhlížející se v opusech slavných režisérských jmen, to rozhodně je. Určitě bych zkrátil stopáž. Tak o dobrou půlhodinu. Postupně to ztrácelo energii a říz. Dále bych režisérovi rozmluvil, aby ze sebe nedělal Tarantina druhé kategorie, ale aby více zapracoval na kreativnosti jednotlivých scén. A třetí radou je, aby napříště zapracoval na napětí. To se filmu dostávalo jen sporadicky. A také, aby si ohlídal nežádoucí odrazy objektů natáčecího štábu v okénkách aut. Chválím tasení střelných zbraní a popisky mrtvých účastníků tohoto zájezdu, kde Liam zláme vaz každému, kdo se neprokáže platnou vstupenkou na jeho území. 6/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)
  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)

Reklama

Reklama