Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 256)

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Tak hezký film to mohl být! Originální myšlenka, snímek bez zbytečných dialogů byl přesycen klišé a zápletkou o hřebíku vyčnívající ze schodu. Snažila jsem se povznést a nerušit se myšlenkovými pochody, který předbíhaly děj, ale nešlo to. Nevyváženost, kdy jaký zvuk dokáže přilákat zrůdu...funící rodící mamču nechají bez povšimnutí, ale statného jinocha s krumpáčem co jen tak stojí nakonec přiláká potvoru zoubka. Spoustu momentů, které mi připomínali jiné snímky např. pan Zoubek mi připomínal potvoru ze Stranger Things, topící se děti v kukuřici Titanic a matka a přidušené novorozeně MASH...asi jsem se ze sledování filmů pomátla :D ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

proč bez bot ? proč ne aspon silné fusekle ? proč nejmladší člen rodiny je vzadu bez dozoru ? hřebík ve schodech naprostá hovadina. scéna v sýpce s kukuřicí nellogická..lehké děti se boří jak v bažině a mnohem težší vetřelec si tam běhá jak na stráni. V tak nebezpečné době si na svět přivedeme dítě a vše ohrozíme...7 miliard lidi nepřijde na to že zubáče lze zneškodnit zvukem...kravina plná nelogičností...bez zvratu, bez pointy... ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nápaditý, komorný monster-movie výborne pracujúci so zvukom a hudbou. V rámci žánru možno budúca klasika. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

To si naozaj cela vyspela amerika a svet nevedli rady s netvormi z vesmíru ? musela to vyriešť hluchonema dievka s mamkou sestnonedielkou ? Ach jo. Hororova rozprávka. :( ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

1/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box) Začátek je dobrý. Jako sorry, ale v jakém filmu sejmou děcko, protože neposlechne rodiče, v prvních pár minutách? Navíc, kde je prevence? Tigr vždy sežere posledního! Ale ten zbytek mi příliš smysl nedával. Ve světě, kde nesmíte vydat hlasitý zvuk, si uděláte dítě? Chápala bych v případě, že ještě žádné nemáte. Ale i tak. A vy si pořídíte tvora, kterej věčně brečí. A i kdyby jste to nějak zařídili, že ho nikdo neuslyší, jak se o něj potom postaráte? Jak jinak poznáte, co chce? Ale to předbíhám. Ono se tam stane ještě dost věcí před "oním momentem". Celé to popisování odhlučňování věcí a pravidel nebylo špatné. Jenže jak se přidávaly shlédnuté minuty, film ztrácel svoje kouzlo. Asi jsem pochopila, co bylo smyslem, ale smysl to moc nedávalo. Spíš jsem si řekla, že tenhle film je tedy o pospolitosti a důležitosti rodiny v době a za okolností, které nejsou růžové. Za monstra (ať se vzaly odkud vzaly) si doplňte, co je třeba. A fungovalo by to, pokud by film byl celou stopáž ve stejném duchu. Jenže v druhé polovině se to otočí. (Pamatuju si, že jsem četla knihu, jejíž konec dost lidem nešel do hlavy. Autor neplánoval pokračování, ale najednou prostě vyšlo. Bylo to dobré. Ale sám přiznal, že pokračování vzniklo hlavně z důvodu, že konec jedničky napsal špatně. A hele, Tiché místo 2!) Co mě ale prudilo nejvíc ze všeho, bylo to věčně opakované gesto, ať jsou zticha. Díky, táto, mámo, to by děcka jinak nenapadlo! Konec doják jako prase a využítí toho, SPOILER co divák pochopí, že těm mrchám vadí v několika situacích, což je přeci jen logické hned od začátku, když jsou citlivé na to, co jsou citlivé a je hloupé, že na to nepřišly elity světa, ale děcko, náhodou SPOILER. Takže jestli nebyla jednička psaná s tím, že by chtěli nebo doufali ve dvojku, vyzní první díl ve výsledku lehce...promarněně. (Čekala jsem míň monster a krve a akce, zato víc rozvedení rodinných hodnot a možná trochu víc vykreslení "úvodní pohody", jak to v tom světě zvládají, ponorka, osamocení atd. a na menším prostoru krev. Já si takhle rychle navíc k žádné z postav bohužel nenašla cestu.) Ale když o tom nebudete přemýšlet, dobrá hodina a půl stráveného času. O to víc se teď těším a jsem zvědavá na Bird Box. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chichester, 29.4.2018 Páni, opravdu se vyplatilo jít do kina. Já jsem ještě nikdy nezažil takové ticho v kině, což bylo možná i tím, že sál nebyl zrovna naplněný k prasknutí, ale stejně se to počítá. A Quiet Place je nejlepší horor od... Vážně už si ani nepamatuju čeho. Pro mě je to nejlepší horor za poslední roky. John Krasinski pomohl vytvořit něco unikátního, se svou ženou hrají jako o život a byla radost to sledovat. Skvělá atmosféra, nepamatuju si, kdy byl zvuk naposledy tak děsivý. Závěr je navíc naprostá lahůdka. Za mě vůbec není o čem diskutovat - tohle se musí vidět a nejlépe v kině. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má vynikajúci kasting a skvelú atmosféru. John Krasinski má prekvapil ako režisér.Pri pozeraní filmu v kine ma napadlo, že by bolo počuť spadnúť špendlík na zem ako bolo ticho. 8/10 ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Výtek by se našlo tolik, že je otázka, kde vůbec začít (všechny se tu opakují v komentářích), ale klady výrazně převažují: zdaleka nejlepší budování atmosféry a napětí za hodně dlouhou dobu, stejně tak práce s hudbou/zvuky... no a Emily Blunt. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dávám plnou palbu, nemůžu jinak. Takhle si přesně představuju horor, kdy tam jsou momenty, že zapomínám dýchat. Geniální námět, kdy musíte být za všech okolností zticha, nebo vás sežerou, dává prostor tak vizuální stránce a v klidu si můžete vychutnat tu hrůzu, kdy jde po schodech k vám a vy nesmíte křičet. Vůbec všechny emoce musíte držet v sobě. Odlehlá farma byla vybrána také dobře. Nemám co bych filmu vytknul. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Letošní cenu hrdinství vyhrává Jonh Krasinski se sekyrou v ruce. Takhle hutnej napínák se šmejdem z vesmíru tady byl naposled asi v roce 2002, když Zemi navštívili ufouni ve Znamení. Tiché místo je skoro dokonalej film bez jediný scény nebo zbytečnýho rozhovoru navíc. Za celou stopáž padnou asi tři věty a prostě není třeba nic vysvětlovat. Všechno vám pomocí obrazu dokonale popíše výborná Krasinskiho režie a vyšroubuje vám nervy až do úplnýho maxima ... 9/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, ze kterého přestože bylo vytěženo dost, vystačil by ještě na celý seriál. Kdo byl někdy na výrazovém tanci ví, že se dá i beze slov vyjádřit dost, aby ve vás začaly bublat emoce. A Krasinského pojetí bylo přesně v tomto duchu. Dokázal nonverbálně zprostředkovat pocity postav na plátně a velmi snadno přimět diváka, se o tyto postavy bát. To umí jen málo režisérů. Přesto...kdo se Tichému místu vyhýbá, protože spíš než atmosféra ho zajímají příšery...nemusí se bát. Všeho je tady dostatek a ke klasickým horovým prvkům je tady navíc ještě dobrý scénář a vynikající herci. Určitě to není bezchybné. Kdo by chtěl šťourat svoje si najde, ale já patřím mezi ty, kteří nadšeně povykují, že je tady po dlouhé době film, který je nadprůměrný už jen tím jak vzácně vyvážená je kvalita režie, scénáře a hereckých výkonů. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hra s tichem ve filmu je vice nez zajimava. Zaujme budovani napeti, solidni je i vedeni hercu. S uveritelnosti nebo nejakou logikou film dost pokulhava a zaver se podle me taky ne moc povedl. Ac kratka stopaz, ke konci uz jsem se zacinal nudit. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl do Johna Krasinskiho řekl, že nám naservíruje jeden z nejoriginálnějších hororů posledních let, jehož hlavní devizou je ticho. Strašlivé ticho, které děsí, ale zároveň dává naději, že jste v bezpečí. Atmosféra tvořená tichem však naráží na největší problém, a tím jsou návštěvníci českých kin, jelikož je pro ně nadlidským úkolem, být ticho alespoň pět minut. Zajímavě navržený horor, kde rozhodně nalezneme několik velkých ALE a nestvůry, které jakoby z oka vypadly těm ze Stranger Things. Zároveň však cením nadevše nápad a výslednou atmosféru. Tady Tiché místo boduje na plné čáře. Za mě rozhodně palec nahoru v záplavě nudných a šablonovitých hororů. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli ticho a scény, které opisují od toho nejlepšího, co se v kinematografii zapsalo do dějin jako pořádné napínáky. Pozdrav Spielbergovi, Shymalanovi, Hitchcokovi a dalším. Surviving game na jedničku s hvězdičkou. Před dvaceti roky by to byla klasika. Dnes bohužel vládnou jiné žánry a kvalitu je těžké dostat k více divákům. Škoda. Užili by si to. Poklona Krasinskimu za tvůrčí nasazení, i jeho manželce :) P.S.: Doporučuju fakt maximální ticho pro film. Popcorn, oříšky nebo hloupé poznámky atmosféru zadusí. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Popravdě, filmů, které mě do sebe dokáží opravdu pohltit, není mnoho. Tiché místo ale patří právě mezi ty výjimky. Asi po čtvrt hodině jsem se přistihl že se cítím jako kdybych v tom filmu přímo byl a příjemný pocit to rozhodně nebyl. Samotný nápad Tichého místa je prostý a přitom úžasný a co víc, je opravdu dobře zpracovaný. Atmosféra je tu opravdu tíživá a po celou stopáž cítíte všudepřítomné nebezpečí. Režisér tu odvedl opravdu skvělou práci a to samé platí o hercích, na kterých celý snímek stojí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych nečekal, že se z takového námětu dá udělat film. Ale povedla se vcelku zajímavá podívaná. 75% ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama