Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

V mém okolí se to jen hemží mrňavejma a především uřvanejma děckama, a tak jsem se těšil, že si u tohoto krásně tichého filmu krásně odpočinu. Však co to?!? I přes to, že jsem na ty mrňavý hloupý děcka (ve filmu) nadával ,,Mor na ně!'', postupem času mi na nich začalo neuvěřitelně záležet a pakliže zde vyhledáte podobizny se svým životem (jako jsem já našel ty malý smrady, který mi sice dokážou pít krev, ale pořád mi na nich záleží (i když ten film je oproti tomu jen slabý odvar)), tak Vás to dojme, chytne a možná donutí stejně jako mě i plakat. A to je něco, co jsem skutečně nečekal! Zejména proto, že se jedná o horor... tenhle film mi neuvěřitelně zahrál na city, téměř neuvěřitelným způsobem mi prodal (téměř) všechny postavy, ale otázkou je, zda dodal veškerý svůj potenciál. Nemyslím potenciál charakterů, ten je vytěžen téměř do dokonalosti, myslím potenciál prostředí. Protože myšlenka světa, kde nesmíte vydat ani hlásku, je téměř dokonalá a takový materiál by se dal využívat mnoha a mnoha způsoby (samozřejmě s jinýma příšerama). Ano, film se zabývá mnoha myšlenkami na toto téma, ale na můj vkus jich tam i přes to je málo. Samozřejmě nechci být konkrétní a na někoho poukazovat, ale může za to těch pouhých devadesát minut. Protože první polovina je skvělá! Ale druhá se už blíží k té události, a je přímočará a zkrátka slabší. Ale i tak na některé myšlenky nezapomíná a extrémně dobře se prodala. Ale bohužel kvůli těmto malým nedostatkům nemohu jít o hvězdu výš, i kdyby si to zasloužilo. - Nechápu, jak tato komediální postavička dokázala natočit něco tak úžasnýho, vážnýho a uvědomělýho. Zkrátka wow, John Krasinski je úžasný režisérský objev! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zase po delší době horor, kterej neni natočenej podle stokrát použitý šablony a podle mě se jedná o jeden z nejlepších a jeden z nejzajímavějších počinů za posledních řekněme 10let.. sice to neni ,,čistej" horor, ale spíš psychologický drama/thriller, nicméně chvilkama jsem byl opravdu napnutej jak kšandy.. snad poprvý v životě jsem v kině zažil absolutní ticho a uvědomil jsem si, že něco takovýho tu fakt ještě asi nebylo a že se ve filmu mluvilo znakovou řečí jsem uvítal jako příjemnou změnu.. celá ta myšlenka s absolutním tichem mi přišla geniální.. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

pecka jako krava..vic az to vstrebam :D Skvely vykony, skvela prace s tichem, nadherny monstra (uz chapu ze to melo byt cloverfield spojeni) takze tu mame nejpodobnejsi film cloverfieldu, kterej nema s cloverfieldem nic spolecnyho..blunt, krasi hrajou jak krava..i ta nema holka zahrala jako svine ps: ona fakt neslysi :( je to nadhernej film kterej ma napeti emoce vsechno..skoda konce..nebal bych se pritlacit vic na pilu - ale fajn! jinak porovnani s utec sedi - prece jen utec je o chlup u me lepsi. - ok menim nazor tohle je pro me horor of the year - naprosta pecka ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Stretnú sa Znamenia a 10 Cloverfield Lane a keďže sú si veľmi sympatickí, skočia večer na pivo a po nejakom tom promile spolu skončia v posteli. O nejakú dobu sa im narodí dieťa - A Quiet Place. A keďže Znamenia sú filmom na hranici geniality a 10 Cloverfield Lane je film často nepravdepodobný, predvídateľný a za vlasy pritiahnutý, A Quiet Place strieda takéto momenty s takmer matematickou periodicitou. A výsledok je potom veľmi rozporuplný... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych nečekal, že se z takového námětu dá udělat film. Ale povedla se vcelku zajímavá podívaná. 75% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Rodinka něco hledá, někdo z nich nechtěně udělá zvuk, objeví se monstrum, dotyčný/á se potichu strašně ksichtí viz filmový plakát, ustrašeně krčí, koumá, jak se z té šlamastiky dostane. Rodinka někde je, někdo z nich nechtěně udělá zvuk, objeví se monstrum, dotyčný/á se potichu strašně ksichtí viz filmový plakát, ustrašeně krčí, koumá, jak se z té šlamastiky dostane. Rodinka se někde přemístí, někdo z nich nechtěně udělá zvuk, objeví se monstrum, dotyčný/á se potichu strašně ksichtí viz filmový plakát, ustrašeně krčí, koumá, jak se z té šlamastiky dostane... A tak pořád dokola. Poprvé je to super, potřetí už to smrdí a po stopadesáté neskutečně irituje. Z toho vyplývají dvě věci: 1)Proč někdo na jednom nápadu, který je sice fajn, ale rychle se ohraje, staví celý film? Tohle by fungovalo v rámci jednoho dílu v seriálu, nebo jedné části filmu, kde se rodinka dostane do nějaké takové krajiny a vyplní to 40% stopáže, ale celý film stereotypně otravovat jedním schématem? S tím souvisí bod 2)Ty vole, to by fakt někdo chtěl TAKHLE žít?!!!! Pochopím situaci, kdy by rodinka zjistila, že někde v dalekém městě je pevnost s armádou a do tohoto bezpečného místa by putovala. Jasná motivace k přežití, k nějakému cíli, ale trčet na nějaké farmě a jak úplní idioti se furt potichu strašně ksichtit viz filmový plakát, ustrašeně krčit a koumat, jak se z té šlamastiky dostanou? Zvlášť když se fajnovky chudáčci lidi cítí naprosto omezení a zbavení svobody po obyčejné týdenní karanténě kvůli koronaviru, fakt bych chtěl vidět toho, kdo by měl nervy na takovýto bezcílný, nejistý život. A to samozřejmě nepočítám, jak tu logika dostává na prdel, naprcat si v takovém světě mimino, armáda nejspíš položená na lopatky a celá plejáda protiřečí na téma - na co monstrum reaguje a na co ne, ale to tu lidi popsali od A do Z za mě. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Horor zo sveta, v ktorom všetci chrápajúci a hlasno prdiaci už pred časom vymreli, sa síce tvári dosť sofistikovane a skoro až artovo, ale v skutočnosti nedáva až tak veľa zmyslu a svojim rodinným zameraním tak trochu aj nudí. Keby sa s tým aspoň zaujímavejšie hral... Rozdielom v intenzitách zvukov sa však nevenuje pozornosť, hrdinovia sa nepokúšajú vytvoriť zvukotesné priestory alebo trvalú ruchovú stenu, prípadne sa presťahovať k vodopádom a ešte im príde ako dobrý nápad zariadiť si v tomto svete malý vreštiaci uzlíček. No neviem - moc som sa nebál ani nebavil, keď to mám povedať takto primitívne. Ale je to zase pekne natočené, má to pekné zábery aj prostredie teplej jesennej prírody, peknú Emily a naozaj pekné príšery, takže nebudem trucovať... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak začnu logikou (a budu se jí držet až do konce mého komentu). Moc se mi nezdály ty pravidla, kdy nepřítel slyší a kdy už ne - obzvlášť při blízkém kontaktu. Jinak vydání zvuku znamená jistou smrt - takže hustota osídlení těmi tvory je tak velká, že jsou vždy kdekoliv hned? To mi pak ale nesedí, proč po nich vždy šel jen jeden - ostatní ten bordel jako neslyšeli? Pak to, že ten tvor má jen jeden smyslový orgán? Co třeba čich? A ta jejich hbitost a rychlost je na jejich velikost taky moc přehnaná. A když už jsme u tvora, tak ta jeho rozkládací hlava nic moc - celej ten tvor nic moc. Jo a dokážou proskočit i plechovou stěnou sila. A taky jsme se nedozvěděli, proč vlastně ty lidi zabíjí (a jiné živé tvory ne?) - jestli je žere, tak z mrtvé staré báby dobrou horní polovinu nechal... nebo asi mu moc nechutnala. Pominu-li celou tu skutečnost, jak se do téhle lapálie vlastně svět dostal (např. armáda je nedokázala eliminovat? Zabít je přece nebylo zas tak těžké...), jsou to nelogičnosti v prostředí. Kdo tam nasypal všechny ty všudypřítomné cestičky z písku? Kdo obdělává ty kukuřičná pole? Kde se bere elektřina? A jak přepnuli ty žárovky na červenou? On ten život bez hluku by byl asi k zbláznění a nevím, jestli by bylo možné se takhle přísně kontrolovat 24h denně. Tady i uprdnutí stojí život. A co když někdo zachrápne? Jak se smrká? No prostě mě to celé nějak moc nenadchlo. V rámci možností dobré, ale že bych potřeboval dvojku? No nic, jdu kouknout na dvojku... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Neoznačil bych to za nějaký extra film co všem vytře zrak, ale rozhodně jde o napínavou podívanou se super potvůrkami a ticho tomu dává svůj vlastní rozměr. Zajímavé jak tvůrci si hráli s tím co jim projde a co ne. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, šikovná realizácia (design potvor sa podaril, akurát stopáž, sympatickí herci). Žiadny desivý horor, skôr thriller. Film by kľudne zapadol do Abramsovho Cloverfield franchisu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tiché místo potřebuje tiché kino. Nikdy mě tolik nesralo (a nikdy jsem tolik nevnímal) každý slastný kousnutí do nachos, ruku lovící v krabici od popcornu a srknutí naprázdno ve vypitý kole. Zároveň jsem asi nikdy nebyl v kině na lepším hororu, včetně Get Out, Čarodějnice nebo Sinisteru. Krasinski režíruje jako polobůh. Všechno tam sedí, všechny motivy maj svůj smysl, a ty dvě scény, který mohly tak snadno bejt v zásadě úplně srandovní, si tu užijete s husinou. Jen na to pls jděte do tichého kina. Bez občerstvení. Bez lidí. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Film je s dobrou myšlenkou, ale průměrný. Díky našponovanej atmosféře si to ale tu jednu hvězdu navíc zaslouží...70% ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí One of a kind! Prvá polhodinka na zaujala menej, ale potom sa film rozbehol na plné obrátky. Pŕšery pripomínali tie v horore The Descent, ktorý sa mi páčil o niečo viac. A Quiet Place je pre mňa aj tak velkým prekvapením, pred tým akom som ho videla,by som sa stavila o neviem čo, že predsa nemože existovať horor bez zvuku a zvukových efektov, tie sú azda najdoležitejšími prvkami, bez ktorých horor nemože fungovat🤷‍♀️. A Quiet Place takto zbúral všetky predsudky👍. Spomeniem ešte že najviac ma zaujali scény naháňačiek v kukuričnom poli, ako aj scéna pádu detí do zberne kukuričného zrna. ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Horor? Ticho? Dobře.. horror to není, je to sračka, jednoduše řečeno. Nevím, co v tom vidíte,a však naštěstí je to aspoň vcelku kratký, takže jsem to dokázal dodívat. Bat kdyby to mělo dvě hoďky, tak asi spáchám sujcajt. Když bych bral, že 90% of story je jen kurevská mrdka, která tě má vtáhnout do příběhu.. OK, ale trochu dlouhá doba na to, ne? Aby jste mě táhli hodinu do hoven, a pak tam strčíli jen nějakou grafickou mrdku, která to ještě víc dojebe! Tajtl by seděl, kdyby scénaristé drželi hubu, a ani by nezačali něco psát... Pak bych dal kurva 5 stars, ale je pravda, že bych neměl jak, protože by to fenkz gad nevyšlo. To teda Bird Box válí o proti tomuhle šitu! Není o tom ani, co psát.. :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina skončila daleko za očekáváním. I přes slibný rozjezd se následně film zvrhne v něco mezi Stranger Things a laciným béčkovým thrillerem, kde povětšinou většina hrdinů nedožije rána. Emily je skvělá herečka, avšak scénář přebyl i její um. 64% Celosvětový příjem k 31. 8. 2018: $332,583,447, což je 19,56 násobek rozpočtu ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Do pekla, to je aj Sci-Fi? No, keby som si ja popredu prečítal popisok, tak sa k tomu ani nedostanem. Odpádek ako vyšitý, žiaľ bohu. Ale nie, nie vždy treba dávať na predsudky, ale odpad to je aj tak. :) ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama