Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 256)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Asi nejtišší film všech dob. Kdo má rodinu a děti, prožije si film úplně jinak než ostatní diváci. Ženy, které na svět přivedli dítě, si film užijí možné ještě intenzivněji. Od Johna Krasinskiho bych vůbec nečekal takový výkon. Atmosféra je úžasná. Potvory jsou také hodně povedené. No a herecky film drží hlavně Emily Blunt, která je prostě fantastická. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Horor roku, ale kdeže tam mám větší parametry teda. Jediné co to zachraňuje je forma + vzhled monster (vypadá to jak křížený Venom s bůhvíčím) + úvodní scéna . Jinak kdybych měl napsat seznam blbostí ve filmu tak tu strávím mládí, ale namátkou takže děcko si model rakety vzít nemože, ale elektřina jim tam valí ve velkém a to nevadí vůbec navíc tam mají i pračku, troubu, televize a vysílačky (tuhle výtku jsem četl i na kinoboxu nebo na fandimefilmu mám pocit). Věčně se tam řeší, že nemůžou dělat hluk a přesto chlápek udělá ženské děcko a ona pak rodí to jako spoléhaly na tom, že nebude přitom křičet nebo co?. Ta hluchá holka mě neskutečně štvala (+ body za to co se jí stalo) nemám rád takové sobecké postavy co myslí jen na sebe. Chybí i nějaké intro kde se tam ty monstra vzaly a vysvětlení co teda těm tvorův vadí jelikož malý zvuk nevadí a velký ano (proč teda ti lidé nebydlely u toho vodopádu, když by ty zvuky přehlušil?) 60 procent čekal jsem více hold počkám si na Hereditary tam je větší šance snad. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film „Tiché místo“ je především kategorizován jako horor. Ano, odehrává se v postapokalyptické budoucnosti.. A ano, po Zemi chodí vraždící monstra, tím si ovšem myslím, že tady žánr končí.. „Tiché místo“ je především úžasné psychologické drama, které se zabývá tématem ztráty (vlastního hlasu nebo také někoho blízkého).. Ticho je v tomto snímku od prvního okamžiku slyšitelné, hmatatelné s tíhou 30 kg na prsou.. Nevěřila bych, že by mne tak rychle mohl někdo v táhnout do děje s minimem prostředků.. Film „Tiché místo“ podává příběh přímočaře, syrově, staví na hereckém umění hlavních protagonistů, je pomalý, ale nic neokecává a nevleče se.. Druhá polovina má správně vyvážený ostrý spád a v podstatě končí v tom nejlepším.. Jsem ukecaný tvor a představa naprostého ticha a bezmoci verbální komunikace je pro mne nepředstavitelná.. Jako chápu, že řada diváků (typických hororových konzumentů) asi nebude sdílet mé nadšení, ale „Tiché místo“ si mne získalo také pomalým, ale cílevědomím, rozvíjením nebezpečně hlasitých scén.. Nutkavá touha po hlase nebo zvuku (hlučná hračka, hudba pouze ve sluchátkách aj.) není tak dramatická a vyhrocená jako použití výkřiku, nářku nebo řevu jako uvolnění emocionální nebo fyzické bolesti.. Na světě jsou okamžiky, kdy se náš zvuk dá ovládat jen velmi těžko (pláč, bolest, porod) a na těchto skutečnostech jsou právě vystavěny ty nejnapínavější scény.. „Tiché místo“ mi silně připomíná „Znamení“ od mého leta oblíbeného M. Night Shyamalana, ale je takové daleko křehčí, jemnější, propracovanější .. Ticho, znaková řeč, ticho, pár slov vyřčených šeptem, ticho.. Silným zážitkem je v tomto případě návštěva kina.. Na diváka dopadá nejen atmosféra ve filmu, ale také vnímá každý zvuk v okolí.. Chroupat, smrkat nebo kašlat je při představení prohřešek číslo jedna.. John Krasinski je po herecké, scénáristické i režijní stránce pro mne překvapením roku.. S minimem prostředků do diváka každým okamžikem pere napětí a nenechává ho vydechnout.. „Tiché místo“ je čerstvé, učaruje svou atmosférou, která je taková nová, zvláštní, divná a neokoukaná.. Koukala bych na něj zas a znova.. Zážitek z filmu jsem si nesla ještě dlouhou dobu po odchodu s kina.. Tiše našlapovala.. A začala shánět postapokalyptický kurz přežití :-) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, naprosto originální, film ve kterém se hraje hlavně na zvuk a samotnou atmosféru, která Vás pohltí. Snad samotný závěr trochu ubere na kvalitě, ale zas otevřený konec, po kterém bych chtěl znovu film vidět. 80% ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Před zapnutím tichého místa si zkontrolujte funkčnost reproduktoru, nebo sluchátek. Ano, opravdu to není němý film, jak se zpočátku tváří. Je to založené na hrobovém tichu a pořádném napínání diváka, jak na strunu. Povedený kousek z letošního roku 2018. Dávám 60% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tento film těšil a hodně jsem byl zvědavý. O to větší je pro mě výsledek zklamáním. Ten nápad je výborný, ale celé je to opravdu slušná nuda. Přijde mi, že je to film pro někoho, kdo ještě neviděl podobně zaměřenou žánrovku a z toho mi vychází obecné nadšení. John Krasinski je sympaťák a fandíte mu. Emily Blunt je dobrá herečka. Ovšem Millicent Simmonds bych nechal sejmout "Slender-earem" jako první. Upřímně doufám, že nevznikne připravovaná dvojka. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(55/2018) / Jednoznačne treba oceniť pokus o originálnu story a námet. Jasné, ku koncu sa to zvrhne v kravinu, ale stále to Krasinski ustál. Emily super voľba, bathtub scéna top! Mne sa páčili aj monštrá, nič originálne ale rovnako tak nič odfláknuté. (7/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Co jsme zač? Že je nejsme schopni ochránit"? Jste totální kreténi, kteří nepoužijí antikoncepci a do světa, kde život závisí na tichu, abyste přežili - tak si pořídíte malé, řvoucí dítě, které je tedy zcela nečekaně většinu času svého života zticha. A to to mohl být tak hezký film. Ale už v pár minutách na začátku jsem pochopila, že logika a selský rozum tady fungovat vážně nebude. To, když nechají svoje nejmenší dítě jít jako poslední v řadě - tak to si myslím, že hodně lidí pochopilo, že neskončí dobře. Ten film je tak předvídatelný, v mnoha faktorech hloupý a ten závěrečný odhodlaný pohled - zajímalo by mě kolik měla nábojnic v té pušce. Chtěla jsem upřímně, aby jich umřelo víc, ale ne - sory - to se prostě nestalo :( Skvělý potenciál, neskutečně promarněný. Tady za mě hodně soudím na lidské hlouposti... ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Místy geniální. Nekoukatelně napínavý a brutálně tísnivý. Avšak i nelogický, natažený a místy mě hudba trošku srala. Ale jenom trošku. Duo Krasinski/Blunt moc překvapili, jako herci i jako autoři. Teším se na jejich další dílo. O kilometr hodnotnější než BirdBox. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Logika stranou. Jako přeci jen je tam spousta momentů, u kterých si řeknete: "WTF?" ale furt je to pak takovej náraz a tlak na psychiku, že v zápětí na to zapomenete (teda do té doby, než nastane další a další takový moment) a užíváte si tuhle popkornovku. Spíš než horor to pro mě bylo napínavě psychologický drama a trošku přeci jen něco novýho, neokoukanýho v dnešní nabídce filmů. Ačkoliv musím podotknout, že jednou tam přeci jen byl moment, kdy jsem se i já také lehce uleknul :D. Škoda jen toho konce. Pro mě emočně hrozně slabý zakončení a ikdyž jsem řekl logiku stranou, tak tady prostě, ať vypnete sebevíc, tak vám to nedá a musíte o tom přemýšlet. Otec se obětoval, aby tam zařval a dětičky (celá rodina) to přejdou stylem "who cares". Navíc v tom momentu najdou zbraň proti nepřiteli, jenž byl do té doby naprosto bez slabin. Neštastný konec, souhra náhod nebo cílený plán na zamyšlení diváka? Každopádně v celku to příjemně překvapilo, pobavilo i "postrašilo". ()

JakeFox 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi cool horor, který si napsal a zrežíroval Krasinski a obsadil do hlavní role sebe a svojí manželku, ale což. Originální nápad jak prase, aspoň jsem ještě o žádném podobném námětu neslyšel. Napětí se dá krajet, stopáž to má tak akorát, a jestli je tam byť jen jediné klišé, tak jsem Krasinski. Naopak člověk je neustále překvapen, příběh se s postavami vůbec nesere. No a pak je tu to mimino. Co s ním jen bude, až se narodí a poprvé zařve? Velmi se těším na další díl. Hodně mi to připomínalo Cloverfield. A vlastně, Cloverfield mi přišel hodně dobrý, ale vedle tohoto počinu je to jen ukecané a předramatizované dvojče. Na druhou stranu, hvězdička dolů za to, jak nechali jít kida jako posledního v řadě, a že si vůbec cca 100. den zadělali na další dítě. Na druhou stranu, bez něj by to nebylo ono, a ještě, že se film nevysvětloval s tím, jak se to onen 100. den událo. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Na začátek to chtělo trochu nějakou hudbu nebo tak, protože když je pár desítek minut ticho, tak člověk samozřejmě začne řešit že mu nejde zvuk. Nebylo to špatné ale postrádalo to hodně rozumu - nahrávací studia mají zvukotěsné místnosti, proč nežili v něčem takovém - problém vyřešen. No jednoduše nedává smysl jak by takový post-apokalyptický svět mohl vůbec vzniknout. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý nápad pana Krasinskiho.¬         Snímek "Tiché místo" ve scénáři a režii massachusettského herce J. Krasinskiho podává neobvyklý nápad způsobem podobným jako snímek "Měsíc" v režii Duncana Jonese. Kde jsou ostatní lidé? Proč je tam pouze jediná rodina? Odpovídám, že proto (stejně jako v "Měsíci"), že se to scénáristovi hodilo. Usnadnila se mu práce, mohl se zaměřiti cele na události vybrané rodiny, tudíž z toho jasně vyplývá, že smysl snímku vidí v těchto rodinných událostech. Takové zjednodušení by bylo omluvitelné tehdy, kdyby bylo ukazováno o něco více než pouhé všední citové tlachy sebrané kdesi na ulici nebo v podřadném televizním seriálu. Nic takového však ukázáno nebylo, duševně-citový obzor Milouškův (jak Krasinskimu přezdívám od shlédnutí jeho snímku "Něco na těch mužích je") nemůže, jak vidno, jíti nad obecnou tuctovost, která tak NIC neříká.¬                 Snímek je nudný, utahaný, nezajímavý, nepodnětný, sešněrovaný milouškovským myšlením. Obludě se tak může obdivovati pouze infantilita notující si se stejně infantilním tvůrcem.¬                 Shlédnutí považuju za ztrátu času a varuji před ním ty, kdož by byli navnaděni vysokým hodnocením (nyní ČSFD 74 %, IMDB 81 %). (Moje nedoporučení se zajisté netýká infantilních diváků, kterých bude jistě dobré tři čtvrtiny populace.)¬                 Případné opoznámkování: uživ. Gelaos. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost. Mám rád takovéto filmy. Tiché místo je žánrový mix, ale z mého pohledu o horor ani moc nejde. Spíše je to velmi kvalitní sociální drama jedné rodiny, na pokraji konce světa. A režisér, scénárista a herec v jedné osobě John Krasinski to dokáže nádherně prodat. Krasinski krásně pochopil, že čím méně bude rozpitvávat zápletku, tak tím lépe pro něho a i pro nás. Místo toho se soustředí na rodinu, o tom jak těžké je být rodič a mít zodpovědnost i za jiné, přežít, neztrácet naději atd. A to se mi velmi líbilo. Nikdy se netlačí zbytečně na pilu, má to prvotřídní atmosféru, krásně využité zvukové efekty, hudbu a hlavně ticho. K tomu samozřejmě velmi dobré výkony všech zúčastněných. Krasinski je jako herec parádní a má spoustu skvělých momentů, jako je ten na mostě, na silu nebo u vodopádů. Emily Blunt se mi v této roli dost líbila a vůbec mě nevadilo, že na sebe nestrhává pozornost. Její výkon je hodně civilní a emoční, a vůbec nedělá problém bát se o ní a její rodinu. I dětský herci Noah Jupe a Millicent Simmonds jsou velmi dobří a patří jim velká pochvala, protože to krásně a uvěřitelně zahrály. Film je hodně napínavý a má pár hodně luxusních lekaček, ale především funguje jako zajímavé drama a toho si cením více. Tiché místo je velmi povedená podívaná, jenž toho nabízí mnohem více, než se na první pohled zdá. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, avšak strašně slabý scénář plný různých nesmyslů a nelogičností. Na tomto filmu je vlastně nejlepší, že trvá jen 90 minut. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Wow, psychologické survival drama (horor)? Last of Us meets Walking Dead (s prvky Predatora a War of Worlds). Atmosférický, minimalistický (nejen dialogy), ne extra strašidelný, ale sakra napínavý, nepřetáhlý ve stopáži, porce tak akorát, vlastně bych asi ještě pár minut dal a cool emzák. Plnej počet? Nemám k tomu daleko. Krasinskimu (a Emily taky) pusu za prozatím nej film letoška. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře nastavený survival/postapo horror, který u mě propadá na dvou bodech - to co je začátku nastavené jako chytrý příběh a děj s s tísnivou atmosférou "mysteriózní hrozby" se láme na obyčejnou naháněčku. A to díky klišoidním prvkům. Zpupný hloupý teenager, tajemný hřebík, a celkově rozpory v faktické stránce (jednou monstrum rozerve plech, podruhé to nedokáže). A otravných věcí, ač drobných, tam byla přehršel. A to prostě kazí chuť jako písek v salátu. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama