Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Recenze (489)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně zábavná akční jízda, která neklade přehnané nároky na sebe ani na vás. Sází hlavně na sílu a spoléhá přitom na pěkně vyvedené digitální triky, které jí úslužně obstaraly oku lahodící pozadí. Nic proti ničemu ... průměrné 3* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Alespoň si divák při sledování těchto béček s áčkovým rozpočtem uvědomí, čím jsou filmy jako Die Hard 1 nebo The Towering Inferno výjimečné. Nejen že se v nich povedla akce, ale hlavně obsahují vztahy mezi postavami. Willis může mlátit teroristy jak chce, ale přístup k němu máme přes toho poldu na vysílačce, či přes Rickmanovu rostoucí nervozitu. Katastrofický film typu Skleněného Pekla je vlastně vyvražďovačka, kde pachatelem je přírodní živel, a ten nešetří nikoho (nezapomenutelný Fred Astaire a jeho příběh ve Skleněném Pekle). Nic z toho Mrakodrap nemá. Padouch tu má jen jméno, nikoliv tvář (možná v dalším díle?). Policista povětšinou jenom smutně kouká nahoru. Tam Rock strčí s lepící páskou do kapsy i takového Toma Cruise se všemi jeho gadgety, protože on na nějakou fyziku kašle. Leze, skáče,a běhá jako nějaký králíček duracell, a není v tom jakákoliv emoce. Prostě mnoho pixelů a jeden Rock. A to je pro mě málo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dejte si mozek do skleničky na noční stolek a vyražte do kina. Budete se zaručeně bavit. Pokud mozek ale nenecháte doma, pořád si budete říkat, že to prostě není možné a hlavně jak moc je to blbé. Navíc film tohoto ražení (!!!) nenabízí ani dobrý zvuk, ani dobrý obraz. A to je skutečný průšvih. Co tedy zbývá? Nic. Jen si pořídit starou dobrou Smrtonosnou past a spravit si chuť. 30% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasickým filmům daného žánru, jako jsou například Skleněné peklo s Paulem Newmanem a Stevem McQueenem nebo Smrtonosná past s Brucem Willisem, tenhle snímek bohužel nesahá ani po kotníky. Příběh sám o sobě je neuvěřitelně hloupý a ještě k tomu předvídatelný, takže hodnotím spíš vizuální stránku, která se tvůrcům docela povedla. Dá se říct, že jde o takovou nenáročnou akční oddechovku, v níž se sem tam objeví nějaká ta napínavější scéna. (50%) ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

me tenhle opicacek proste bavi! je jasny ze film je strasna kravina a plna nesmyslu..ale kdyz vypnu a chci si uzit akcnak tak je dwayne proste ten pravej...akce,efekty,hlasky a moudra tu sou a sou super..skvele to slape, odsejpa a bavi to..hodne dobry...je to na takovy 3/5 ale dwayna mam proste rad takze dam 4ku! ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Ajaj! Do čeho se to zas ten svalovec namočil; to je už jeho druhej letošní propadák. Průměrná až podprůměrná blbina. Je to akční ptákovina s Dwaynem ,,The Rockem" Johnsonem v hlavní roli na vypnutí myšlení a jen tak koukat. Je tu spousta nesmyslů a klišé. Akce docela ujde, ale jinak je to jak říkám směšná ptákovina. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

The Rock je největší akční sympaťák, co momentálně mezi herci je. On dokáže utáhnout film sám a je prostě velká zábava se na něj dívat.  Posouvá film sám o sobě vždycky výš. Líbily se mi tu výborné efekty, sympatický herci celkově a hodně dobrá akce. Je to nenáročná zábava, alá Smrtonosná past, jen v moderním hávu a pro nynější publikum, ale proč ne. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co si autoři chtěli tímto filmem dokázat. Popírání jakékoli fyzikálnosti od počínání hlavního hrdiny po hořící barák je tak neskutečně spjato s dějem, že ačkoli mám typy těchto filmů rád, tady se to odpustit nedá. Chápu, že chtěl autor protézu jako jednu z hlavních hrdinek, ale dát ji ohromnému The Rockovi, aby si s ní počítal jako s akční hrdinkou, to snad nemohlo být ani myšleno vážně. Hořící mrakodrap je sám o sobě kapitolou. Dávno by to celé spadlo, ale ve filmu nic nikoho nepálí, všichni v pohodě dýchají, sem tam něco spadne, ale žádná patra se neřítí, stojí to jako skála. Uhašené je to také v okamžiku, ačkoli by polovina protipožárního systému dávno nemohla fungovat. Ale nejhorší na tom všem jsou všudypřítomní diváci, vysílání celého děje vlastně v přímém přenosu a jejich potlesk na otevřené scéně. Ne, tak to vypadat nemělo. Když už chtěli Rockovi dát jeho vlastní smrtelnou past, měli ho jako zdravého a aktivního policistu do baráku zavřít a tam nechat udělat nutnou prácičku. Takto to je celé k smíchu, i když natočené je to slušně. Škoda, tady mohlo být zaděláno na daleko lepší výsledek. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Normálně by mi tenhle zvratek nestál ani za hodnocení (a komentář už vůbec ne), ale ten dav lidí venku sledující většinu počínání hlavního hrdiny na velkých obrazovkách a jásající nad každým jeho úspěchem, to je tak americky trapné, že ten odpad tam letěl z fleku. Rock se mi už pomalu ale jistě začíná zajídat. P.S. Jakto, že když za vámi někdo stojí a mluví na vás, nepoznáte sluchem, že je za vámi? ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Filmografie "Rocka" zahrnuje nejčastějc komedie nebo popcornové blockbustery s plno efekty, případně to namixovat vše dohromady. Tady by se ten vtipný nádech i hodil. Za mě zbytečnost. Je tady mrakodrap, teroristi, uvězněná rodina a Dwayne odhodlaný porazit teroristy a zachránit rodinu. Vše s dávkou přehnanosti. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dwayne „The Skála“ Johnson v dalším inteligentním filmu, ve kterém ukáže své super schopnosti. Tentokráte v roli bezpečnostního inženýra, který fatálním způsobem selže, což má za následek nutnost přeskočit z jeřábu na hořící mrakodrap. A nebyl by to správný film s Dwaynem „The Skálou“ Johnsonem, aby v závěru samém náš superhrdina nesklidil ovace přihlížejících a to včetně přiletěvších kalhotek náruživých fanynek. 57% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $304,103,613, což je 2,43 násobek rozpočtu ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dúfal v som zábavnú oddychovku. Bohužiaľ Skyscraper je neuveriteľná sprostosť, vykrádajúca horom spodom všetko čo sa dá (Sklenené peklo, Die Hard, Mission Impossible Ghost Protocol (!)), ale ktorá bohužiaľ nemá ani štipku sebauvedomenia. Pomaly každá scéna je na plesknutie po čele či prevrátenie očí, tento konkrétny scenár o jednonohom Johnovi McClainovi hádam ani nemohol byť myslený ako niečo iné než paródia/pocta populárnym akčňákom, a napriek tomu sa film berie stopercentne vážne. Proste sa tvári ako keby som sa mal menej smiať na absurdnostiach čo sa kopia jedna za druhou a viac mal úprimne fandiť hlavnému hrdinovi, prípadne sa oňho báť. A to ani nehovorím, že akcie je máličko a gro stopáže tvoria scény o tom ako hrdina lezie na žeriav, lezie po budove a všeobecne je veľký frajer, ktorému dole fandia pri obrazovkách tisíce nadšených Číňanov. Sprostosť by som ešte vedel tolerovať ak by bol film svižný a zábavný, ale nie je. A fakt, že to celé sníma niekto ako Elswit už je pomaly na zaplakanie - kvôli tomuto vynechal M:I 6? Podobne ako Rampage, aj Skyscraper je ukážkou toho akou obrovskou hviezdou Dwayne Johnson momentálne je - lebo po správnosti mala táto sračka kinami prešumieť bez akéhokoľvek záujmu a nie dať viac ako 300 miliónov. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

Luxusní béčko nabité digitálními technologiemi jako ze Star Treku a výkonem hlavního hrdiny, který je beznohý spider-man zkřížený se supermanem. Architektura mrakodrapu Perla skvělá, nápad se zrcadlovými stěnami originální, z herců nikdo neselhává, nereálně přitažené za vlasy a asijsky laděné.- Krátká stopáž, kde se člověk nenudí. Zkrátka ujetý mladší brácha mrakodrapu Nakatomi ze Smrtonosné pasti 1. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rampage jsem hodnotil dost kladně pro až strašidelného obřího vlčka a borce Joea Manganiella. Když mám ale nyní tu čest a možnost porovnat The Rockovy oba letošní snímky, čínsky nadechnutý Mrakodrap rozhodně válí. Jednoduchým akčním filmům již také nevěnuju přehnanou pozornost, třebaže už to chtělo po velmi dlouhé pauze nějaký katastrofický snímek, kde se všechno boří, hoří, padá a živly nechtějí jen tak přestat. Naštěstí je tu Dwayne Johnson, který se jich nezalekne. Ano, jak už omílaly desítky uživatelů přede mnou, bez zásahu čínské produkce by takový projekt ani Dwayne neutáhl z vlastní kapsy. Koho ovšem štve, že nejsme po 73749493x v ulicích New Yorku, kde to pouze z filmů znám uličku po uličce a fyzicky jsem tam prozatím nikdy nebyl, tak ať jde vyhledávat jiné filmy. Prostředí Hongkongu tady není nijak okaté a nevidím sebemenší problém v tom, že 3/4 obsazení jsou žluté rasy. Většina z nich dokáže paradoxně roli zahrát líp než laciní béčkoví 'herci" z USA či dokonce Dánska, co se narodili s kyselou tváří a tudíž jim byla nabídnuta role drsňáckého záporáka. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Super budova, takovou bych také bral. Jinak po dlouhé době jsem viděl Neve Cambell, když už jsem si skoro myslel, že přestala hrát - jistě ji všichni znají z filmu vřískot. Ale to je teď celkem jedno. Scény byly bohužel až přes míru nereálné, což zjistíte už v úvodu. Žánr akční tomu dalo docela na prdel, spíš je to scifi se vším všudy. Ale zase pobavíte se a k čemu jinému filmy slouží ? ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Zachytím se na poslední chvíli římsy 15 aneb nejabsurdnější film za poslední dobu... pokud se o tomto pan Johnson zmiňoval v souvislosti s filmy jako Skleněné peklo či dokonce Smrtonosná past, tak minimálně o dost přestřelil... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jedna noha a velkej barák? Proč ne? Jako námět na základ poctivého béčka úplně stačí a když k tomu přihodíte pár drsno vtipnejch hlášek, přehršle digitálu a hlavního muscle hrdinu líbajícího svoji protézku, dostanete pokoukáníčko obřích rozměrů!! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ten film si robí srandu zo všetkého. Od divákov, cez akčné filmy až po samotný záver. Proste nie. Len za to pekne CGI 1 z 5 ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama