Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jocelyn (Franck Dubosc) představuje přesně ten prototyp muže, který se snaží obelstít a ulovit každou ženu, která kolem něj třeba jen projde a stojí za hřích. Používá základní postupy: vytahuje se, přetvařuje se a především neustále lže. A když jej náhodou přistihne nová sousedka Julie (Caroline Anglade) v situaci, kdy zrovna sedí na invalidním vozíku po matce, a chce o něj začít pečovat, jeho srdce zajásá. Repertoár svůdnických postupů si právě rozšířil o nový trik a navíc se díky němu seznámil s krásnou ženou. Ale vše se zkomplikuje, když přijme její pozvání na oběd k rodičům. Setká se zde totiž s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy). Což by v jiné situaci určitě uvítal, jenže i ona sedí na vozíku. Bohužel se oproti němu z něj nedokáže jen tak zvednout. A Jocelynovi se přihodí to, co nečekal. Beznadějně a romanticky se do Florence zamiluje. Ale jak jí má prozradit, že jim na procházku stačí jen jeden vozík? (CinemArt)

(více)

Recenze (98)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

já jsm to zkrátka celé nedala.Primitivní scénář,Dubosc který přehrával ,přešponované situace(vyšetření u doktora, kdy je prostata v cajku a jízda může začít) kde kdyby tvůrci ubrali na grádech bylo by dílko stravitelné ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku tak trochu taková ta sukničkářská komedie, co se kdysi točily s Belmondem, ale bez toho pitvoření. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která se může směle měřit se zlatým fondem francouzských komedií.... Samozřejmě je to trochu tendenční, ale zároveň je tato hořko-sladká komedie opravdu skvělá.. Trošku roztahaný konec, ale jinak nevidím chybu...90% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se tak dívám na to hodnocení tady ... I tentokrát mám svůj názor a nenechám se strhnout většinou. :D Nepíšu, že by to bylo špatné nebo nějak zlé, myšlenku měl ten film skvělou, moc se mi líbila, jenom to provedení krapet pokulhávalo. Měla by to být komedie, ale mě to nerozesmálo natolik, že bych to komedií nazvala, možná ostatní ano, a já jim to nevyvracím, chce to prostě zkusit. Za mě byl ten film příliš táhlý, místy nudný a rozhodně se nezařadil mezi ty, které mě chytnou a nepustí. Velice oceňuji zmínku o Praze a myšlenku, která se mi moc líbí, i konec není špatný, jen je to táhlý film s příliš, podle mě, rychlým koncem. Ode mě tenhle film víc než průměr nedostane a je jen na člověku, jestli se rozhodne se na něj podívat nebo ne, rozhodně bych však očekávala méně, narozdíl ode mne, můžete být mile překvapeni. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, proč tu všichni čtyřkujete jak splašení galští kohouti... Tradiční francouzský humor se kamsi skryl (nejspíš pod burku) a nahrazen byl tentokrát trapným švihákem lázeňským hrajícím si na vozíčkáře podle ukrutně prvoplánové a nanejvýš předvídatelné šablony. Kadence dva úsměvné momenty na film taky nemyslím, že by stačila ke čtyřem hvězdám, takže dnes to máte, milí žabožrouti, za dvě a laskavě vytáhněte hlavy z té pseudohumorné a multikulturou vypláchnuté žumpy a začněte opět točit něco, co diváka pobaví. Mersí z boku! ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Lehká letní komedie, která nejde nikterak do hloubky, ale to asi u tohoto filmu ani nikdo nečeká. Příběh běží svižně, s laskavým humorem, podmanivou hudbou a nádhernými lokacemi (jsem hrdá na naši Prahu). Jediné co bych změnila a nesedlo mi, je přeslazený konec, který příliš tlačí na pilu. Jako největší sympaťáci na mě vedlejší mužské role, a to táta s přítelem doktorem. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Chytré a autentické a pečlivě odpracované, to beru. Slabší momenty včetně závěru tam jsou, ale stále pěkná francouzská filmařina. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Snímok „Láska bez bariér“ je fakt verný svojmu názvu: „Láska nezná bariéry“. A trošku aj o tom je tento staro-nový romantický príbeh. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Milujem Francuzsko a ich filmovu tvorbu,vo vacsine pripadov ma fakt vzdy velmi potesi a tato romanticka komedia nie je vynimkou,strasne pekny,mily,pohodovy,vtipny a citlivy film,ktory ma urcite chytil za srdce a ziskal si ma,no a Alexandra Lamy mi ucarovala,uzasne sympaticka zena s krasnym usmevom...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jocelyn je úspěšný podnikatel mající v jádru osobnosti i určitou sobeckost. Pro něj nejsou ženy ničím jiným, než neustále se měnící trofeje. Jednoho dne se rozhodne svést hezkou ženu poněkud podivným způsobem. Předstíráním, že je odkázán na invalidní vozík. Osud však nečekaně zamíchá kartami. Ona vysněná žena mu představí svou sestru, která ´vozíčkářka´ skutečně je. Ta ho nečekaně tak okouzlí, že plamínek lásky zažehne a dál se rozhořívá. Jak dlouho však potrvá, než se jeho podvůdek provalí? Francouzi pro romantické příběhy vždy měli svůj specifický cit a platí to i nadále. Emocionální snímek svým způsobem odkrývá jisté tabu, co se týče právě vozíčkářů. Žádným způsobem se tyto handicapované lidi nesnaží ani náznakem zesměšňovat a naopak poukazuje na holý fakt, že pro ně život nijak nekončí. Prožívají své radosti života i nadále a berou věci s určitým nadhledem. Příběh obsahuje klasickou romantickou šablonu, takže se dá předvídat dějový vývoj. Vyloženě o komedii se nejedná, avšak úsměvných situací je více než dost. Za pomoci jemného vyprávění přináší snímek krásnou filmovou odpočinkovou podívanou. Film je elegantní, plný něžnosti a romantických chvil. Pro nás je o to víc přitažlivý, že se natáčel i v Praze a pražské uličky a scenérie působí jako kulisa. Hanavský Pavilon na Letné, kde je Jocelyn s Florence na večeři, s výhledem na Prahu byl skvělým výběrem. Výjimkou je třeba Vítkov, použitý jako místo probíhajícího maratonu, který už asi ale pozná málokdo. Snímek jako svůj debut napsal a natočil, jinak svou profesí komik, Franck Dubosc, který si střihl i hlavní roli svůdce, a dá se říci, že tímto příjemně překvapil. Snímek po divácké stránce pohladí a zanechá příjemný pocit. Pokud je samozřejmě divák romanticky založený. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jocelyn se jen tak posadí na vozík pro postižené a je tak přistižen krásnou sousedkou. Když zjistí, že by nemuselo být špatné být opečováván touto kráskou, nechá ji při tom. Děj je založen na hodně profláknuté zápletce, kdy malá lež, jež má skrýtat výhody se mění ve větší lež. Na to se nabalují stále větší výmysly a když už pak chce jít s pravdou ven, bojí se, že o svou vyvolenou přijde. Ozvláštněním je to, že pravda je už dávno známá a jen se čeká, jak to ten podvodník sehraje. Neurážlivá, ale málo vtipná komedie. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Francúzi vedia prekvapiť. Už viac krát sa stalo, že som úplnou náhodou narazil na film, a nakoniec som z neho bol milo prekvapený. Ľahká romantika, vtipné a nenútené scénky, dobrí herci a originálny príbeh. Niečo podobné by sa kľudne mohlo prihodiť aj v skutočnom živote. ()

desade 

všechny recenze uživatele

Drží si to štandard "slušných" francuzkych komédií, na aké sme boli navyknutí, lebo za ostatné obdobie mám dojem, že to išlo kapánek dolu. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zcela příjemný francouzský film s roztomilým (důvěryhodným) hlavním protagonistou, sympatickou ženskou představitelkou a jednoduše dobrým scénářem, který pobaví a pohladí. ()

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama