Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 6 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Nina Hoss, Peter Guinness, Alexej Manvelov, James Cosmo, Betty Gabriel, Michael Kelly, Michail Safronov, Adam Vacula (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve 3. sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (55)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jako   První 4 díly nejlepší komedie co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ani nevím co všechno na českých reáliích dřív vyhlásit. Takhle se cítí Mexičani při všem přefiltrovaném, kde se všichni jmenují Hector?   A ani dějově to moc nedávalo smysl Poslední 4 díly byly místy super, akční, mělo to spád. Ale scénář kolem a kolem největší zoufalost co jsem viděl. A to mám první 2 řady docela rád. Jestli o tom někdo uvažuje, tak jedině z důvodu pobavení. Vlastně ani nevím jak to ohodnotit. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel jsme se ve třetím dějství hodně rozhodli pro politické hrátky. Tím bych asi začal. V poněkud akčnějším hávu se ocitneme zřídkakdy. Zatímco v první a druhé sérii jsme se pohybovali na Blízkém východě (zejména Sýrie) a v Jižní Americe (zejména Venezuela), teď se točíme okolo projektu Sokol, jehož cílem bylo udržet a rozšířit hranice SSSR. Máme tu ovšem současnost a Ryan se v Římě dostává k informaci, že tajný plán na obnovení sovětského impéria znovu dýchá životem. A rovnou hrozí třetí světová válka. Procestuje toho ale mnohem víc. A třeba takovou Alenku Kováčovou (českou prezidentku) čekají těžké chvíle. Jack je samozřejmě koumák a postupně zjišťuje, že mnohé může být jinak. Stylové napětí starosvětského žánru nechybí, po několika akčních scénách utopených ve tmě se dočkáme i fajn momentů (zejména šestý díl, ve kterém to bude nahnuté s patnáctitisícovým Nymburkem a u kterého je znát, že produkce vysypala z prasátka o něco víc). Zatímco padouši (a to je pochvala) připomínají záporáky béčkových produkcí osmdesátých let, celkově je postav (včetně těch zoufale schematických) moc, samotný Jack pak zejména v první polovině série hraje zbytečně druhé housle. A ty mu teda moc nesluší. Obecně je vždy potěšující vidět české lokace v takové produkci, z Prahy se nicméně dalo určitě vytěžit víc. Podtrženo sečteno: seriálový popcorn se vším všudy jen občas, víc se spoléhá na náhody, politiky je zbytečně moc, tempo místy ospalé a John Krasinski zbytečně utlumený. Tleskat na dálku mu ale samozřejmě všichni budou. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český element, který je v této sérii zastoupen poměrně velmi výrazně je docela osvěžujícím prvkem, ale nemůžu se ubránit, že zejména prostřední pasáž je taková nijaká, moc postav tam vaří z vody, pak se to zase rozjede i když při závěrečným "nerváku" se mě možná až příliš vybavoval Hon na ponorku. A vlastně celý náměť už to byl miliokrát, takže ve výsledku jen běžný celkem kvalitně natočený ačkní seriálek. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takéto nudné seriály si strč niekam, John Krasinski. Prvá séria báječná, druhá predstavovala zošup dole a tretia nuda. Akonáhle sa rozpúta akcia, je to skvelé a v daných momentoch cítiť produkujúceho Baya. Problém je, že čistej akcie je v celej 3. sezóne všehovšudy, čo ja viem, 500 sekúnd? Jasné, Jack Ryan ani v knihách nikdy nebol o akcii, skôr o mrazivej zákulisnej politiky, ale čoho je veľa, toho je príliš. Kasting je fajn; najviac (zase) baví Michael Kelly, ktorý si do nemalej miery kradol už 2. sériu. Ale ono je to proste v niektorých momentoch fakt strašná, preukrutná nuda. Len 2* si nezaslúži, na to je príliš priemerná (v dobrom zmysle slova, hoc si uvedomujem, ako divne to znie), ale za mňa je 3. séria sklamanie. Najväčšou zábavou je (ne)paradoxne česko-slovenský fíling: séria sa natáčala aj v SR (vrátane najnapínavejšej scény celej série) a kľúčová dejová súčasť deja sa zameriava na českú prezidentku (!), ktorej pravú ruku hrá Marián Mitaš. Pozerať sa na to v našincovi akiste bude vzbudzovať bizarné pocity. Scenáristi s pribúdajúcimi epizódami pritvrdzovali s WTF momentmi á la Hostel. Takže českú prezidentku ochraňuje JEDEN bodyguard, ktorý je samozrejme skorumpovaný a keď sa rozhodne uniesť ju a zabiť, tak si proste sadne do jeho auta, on ju odvezie na samotu pri lese a tam sa ju pokúsi zavraždiť, všetci pijú slivovicu, dočkáme sa octovrahyne (už na tlačovke počujem tie otázky od TV JOJ: „A naozaj ste zavraždila vlastného otca v mene republiky?“) a komando v autoservise prehľadá všetko, ale ani najinteligentnejšiemu členovi nenapadne prehľadať jamu. Ryanova partnerka v podaní Abbie Cornish po 2. sérii absentuje i tu. A opäť bez jediného vysvetlenia, čo pripomína nezabudnuteľný incident s chudákom Brandonom z Kroku za krokom. Niektoré veci sa v Hollywoode nemenia. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která se nejvíce podobá starým ryanovkám. Stále ještě dozvuky studené války, politické intriky, klasický špionážní thriller. V prvních dílech navíc seriál krásně odkazuje na aktuální dění a velkou část děje zasazuje i do naší vlasti, což je ale trochu dvousečná zbraň. Na jednu stranu potěší Praha a další české lokace, na stranu druhou se s každou další epizodu více a více projevuje naivita scénáře, která je tu pro našince, který zná české reálie, patrná o to více. Je vtipné sledovat prezidentku ČR jako akční hrdinku, aniž by si scénáristé uvědomili, že český prezident má od toho amerického výrazné odlišné pravomoci a mentalitu. Ono těch nepřesností je ale víc a nejednoho Čecha by mohlo skoro až urazit to, jak moc z nás americký scénárista dělá východní Evropu. Čím blíže se tato řada chýlí ke konci, tím více se z toho stává jen těžko uvěřitelná fikce, která se současností inspiruje skutečně jen vzdáleně. A nemyslím tím jen to, že jsou zde rusáci z Kremlu vykreslováni jako daleko důstojnější, kompetentnější, racionálnější a nakonec i lidštější než jací ve skutečnosti jsou. Po akční stránce je to zdaleka nejstřídmější série, ovšem napětí a atmosféra tomu nechybí a navzdory výše uvedeným výtkám mě to bavilo. Slabší série to bezpochyby je, ale v rámci žánru za mě furt dobré. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • V epizodě je na monitoru zobrazena mapa letiště v České republice. Už na první pohled jde ale vidět, že názvy a polohy měst vůbec nesedí s realitou a že je mapa špatně (Ostrava je zobrazena vedle Prahy apod.) (TheEvilTwin)
  • V čase 18:30 má bodyguard české prezidentky Radek (Adam Vacula) na balistické vestě přichycenou českou vlajku v maskovací barvě opačně, než má být – červená barva je nahoře a bílá dole. (Pimburger)
  • Ve vícero epizodách se objeví chybná SPZ České republiky. Poprvé je to v epizodě Sokol (2022), když česká prezidentka přijede za svým otcem na chatu. SPZ na vozidlech jsou ve formátu 4 první čísla, pak STK nálepky a pak 3 čísla. Ve skutečnosti je to naopak – 3 vs. 4. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama