Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze (163)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Neprinceznovská princezná Fazuľa s bagančami na nohách a krígľom v ruke podporovaná vypečenou elfsko-démonskou dvojicou kamarátov zažíva dobrodružstvá vo fantasy svete. Prečo nie, povedal som si, ale začiatok ma príliš neohúril. Groeningov vrchol pre mňa je Futurama a zbesilému mestu budúcnosti preplnenému emzákmi a robotmi sa tento striedmejšie obývaný a nudnejší svet nemohol rovnať. Taktiež mi nesedel formát dlhého epického príbehu namiesto uzavretých epizódnych kraťasov. Nakoniec ma to ale predsa len chytilo a veľkolepé finále som si užil. Teda aspoň dúfam, že to bolo finále a seriál sa nebude po rokoch oživovať a silný koncentrát riediť na slabé odvary. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Po několika dílech 3* (edit 4*). Je to ten správný humor, který máme rádi, je to sice už něco, co lze od Groeninga tak nějak očekávat. Pár sezón jistě bude fajn, dokud se to nezačne opakovat. Simpsnovi jsou už dávno ti tam a Futurama měla s kvalitou poslední sezóny taky problémy, takže i když Disenchantment není top, rozhodně potěšila. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Seriál mě absolutně nadchnul, ano má to své mouchy, ale zbytek to kompenzuje. Všechny tři hlavní hrdinové super, nevlastní matka celkem stylová a král no je skvělí 😃 pět hvězd a 99% 🙂🙂🙂 SPOILER PŘIDÁVÁM K DRUHÉ POLOVINĚ : *****SPOILER*****Tak není to nejhorší počin, jen přijde pěkně blbí konec je podobný předchozí řadě, kde opět eskalovala Tiabeana matka, to už mi přijde přetažené za vlasy... Myslím si, že tohle měli prostě už uzavřít a v další řadě se věnovat něčemu jinému (Elfovi matky, dobrodružství okolo toho) nebo cokoliv, ale dělat vlastně "3 řady" o tom samém mi nepřijde moc super ani zaživné, akorát je to pobuřující, že se bude čekat zase rok na to jak to bude s touhle částí příběhu zvlášť když jeho závěr zřejmě bude neprekvapujici a to i s Elfovou matkou... ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka která fanoušky tvorby Matta Groeninga rozhodně neurazí. Na první pohled je zřejmé, že od svých starších bratrů Simpsonových a Futuramy má hodně odlišný styl animace- jak postav tak ale hlavně prostředí, které vypadá úplně jinak než ve dvou zmíněných. Postavy jsou taky nakreslené trochu jinak a takovou nejtypičtější postavou, která se od stylu Futuramy & Simpsonových odklonila nejméně, je asi právě hlavní postava Bean...Mimochodem nevím zda to někdo postřehl, ale všechny lidské postavy tu mají POZOR 5 prstů (což se v tvorbě Groeninga normálně nevidí ale to jen takový postřeh mého fanouškovského oka xD)...Co se příběhu týče, oceňuju na něm hlavně tu "propojenost" s ostatními díly, co vidíme v Groeningově tvorbě více méně poprvé a rozhodně je to poznat- a to ani nemluvím o posledních třech dílech, kterou jsou propojené skrz na skrz a prakticky jsou vrcholem celé první série (seriál se totiž začne skutečně hodně rozjíždět až právě v posledním díle). Jak bylo už před začátkem jasné, popkulturními narážkami se to tu jen hemží a to jak na fantasy klasiky tak třeba i na Star Wars. A samozřejmě i na ostatní Groeningovu tvorbu, kdy jsou v jedné epizodě (doslova) velké odkazy na tři různé epizody Futuramy...Shrnuto- skvělá seriálová jednohubka, která je rozhodně lepší než poslední série Simpsonových (ale co taky není, že) ale na Futuramu to bohužel taky nemá...A už netrpělivě vyhlížím další sérii. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Jak pravila Líza Simpsonová: "Nuuuuuudáááááá..." Pilotní díl vyloženě klame, zbytek série je nebetyčná nuda, kde se vůbec, ale doslova vůůůůůůůůbec, nic neděje. A poslední 2 díly mají náznak děje jen proto, aby si udělaly most do druhé série. Kterou se obávám, že s klidným srdcem oželím... A rád. ()

mathes 

všechny recenze uživatele

Vezmete Futuramu, vystrihejte vsechno sci-fi a nahradte ho fantasy. Tadaaa mate Disenchantment. Ne vazne, je az otravny jak jsou vsechny postavy prevedeny 1:1 z futuramy. Jakoze fakt vsechny Kdykoliv se objevi nejaka nova postava, tak jsem si k ni hned priradil postavu z Futuramy. Nic novyho slunce, jen to samy pretreny jinou barvou. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsou tam dobré okamžiky, ale zdaleka nepřevažují množství trapných nebo prostě hluchých míst, kdy se neděje nic zajímavého, nebo je příliš protahován nějaký vtip, na který se tvůrci upnuli. Většina postav je strašně otravná a bohužel ne do vtipnosti, jako třeba ve Futuramě. Asi bych skončil spíš s průměrným hodnocením, ale ubírám protože mě neskutečně irituje Elfo. Příšerná postavička. EDIT: OK, po dokoukání oceňuji, že to je uzavřené a má to nějaký vývoj a myšlenky.  Posledních pár epizod po slabé 4. a první polovině 5. řady napravují dojem. To seriál zachraňuje, protože vždy zanechá lepší výsledný dojem, když je silný konec, než silný začátek. Chvílemi je to překvapivě drsné a pořád to není dostatečně zábavné, ale nelituji, že jsem to sledoval. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Tak to je muj 2. nej serial. To je proste pecka. Super fantasy serial a fakt hodne doporucuju tem co koukaj neb koukali na fantasy filmy neb serialy se sprostou tematikou. Jeste lepsi jak Teorie Velkyho Tresku. Proste pecka 100% ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Matta Groeninga miluju, Futuramu a Simpsonovi bych mohla sledovat non-stop, ale tohle mě prostě nenadchlo,a nepomohl k tomu ani joint, a ani jedinej díl, prostě tohle šlo mimo mě a to mě strašně mrzí. ()

tehAne5ta odpad!

všechny recenze uživatele

...Groening už to má za sebou...posledních několik sérií Simpsonů smrdí, Futurama po přestávce zasmrděla taky a abych se donutila uchechtnout humoru Rozčarování tak to bych musela vyhulit pořádné matro...ale jak vidno, infantilních třicátníků, kteří stále bydlí u mámy, skovávaj si brko pod postelí a pak si drandí Karla u animované princezny je pořád dost... ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Já tu holku žeru. Za mě jeden z nejoblíbenějších seriálů, který nekorektní humor, co nemohli dát do předešlých projektů, tak ho narvali sem. Kdo jiný by si totiž koupil naběračku vody s příchutí vesnického vagabunda. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Po první sérii skoro maximum. Pravda, trvá tomu asi tři díly, než se dá dohromady "tým" a Bean se zbaví prvotní otravné zápletky se svatbou. Pak už fungují samostatně jak díly, tak i ústřední příběh. Selhává to akorát někdy v ústředních vtipech (mejdan na hradě), ale nahrazují to perfektní drobné vtipy vpravené na okraj, které je kolikrát problém zachytit. Potěšilo vzpravení modernějších prvků do fantasy prostředí (věštecká koule a středověká policie) i využití kamery - hlavně pohyby kolem hradu jsou super. K maximu tomu vlastně chybí jen propojenější příběh, protože první série je jen takovým rozjezdem. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Na seriál som sa veľmi tešil. Nešťastím bolo, že som si ho pozrel po tom, čo som si naplno vychutnal animák Final Space, ktorý je tak o päť tried lepší. K seriálu samotnému - nevyužitý potenciál, príliš dlhé epizódy. Prvá séria za takých lepších 65%. Snáď sa do budúcich serií autori posnažia viac. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Nesrovnával bych to se Simpsonovi. Spíše s Futuramou. Kde je vesmír nahrazen fantasy světem a kouzly. Je to zábavné, ale není to zdaleka bez chyb. A až příliš otevřený konec pro druhou sérii tomu už vůbec nepomohl. ()

bourgeois 

všechny recenze uživatele

Nakreslené je to pekne a postavy sú sympatické, ale nápadov je tu málo a humor Matta Groeninga je vyschnutý ako múmia. Prvé diely som pozeral zo zvedavosti a musel som sa nútiť, ale od polovice ma to chytilo. Druhú sériu pozriem rád. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

konečne novy napad... nie stale dookola sa opakujuca rodina v zlozeny mama, oco, syn, dcera a rodinny milacik. Dej pobavi, ale aj dokaze vytvorit napatie. Matt Greoning nesklamal. Ostava sa mi len opytat: Favorite food on three? One, two, three... BEER :D ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na oko dělané, scenérie středověkých měst, zámků, začarovaných lesů, atd... Příběh je taky docela zajímavý, jen k zasmání tam toho moc není. Simpsni a Futurama už všechny Groeningovy gagy vyždímali skoro do sucha, a dát jim středověký, fantasy kabátek jaksi nepomáhá. I přesto mě Disenchantment neurazil a všech 10 dílů jsem v pohodě dal. V paměti mi uvázl pouze jediný a to osmička, s laughing horsem. Jinak opravdu bohužel všechny dosti zapomenutelné. Takové odlehčení k žehlení, nebo když je člověk na mobilu a jen od displeje občas koukne co ta ožralá princezna s předkusem zase vyvádí. 75% ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - Po Simpsonovcoch a Futurame až šokujúco primitívne. Fakt! V každej časti je pár dobrých vtipov, ale väčšina gagov je zabitá nútenými hláškami postáv. Postavy majú nezmyselný zlozvyk, keď z nejakého dôvodu takmer vždy slovne ozrejmujú nádejnú srandovnú situáciu, ktorá sa práve stala. Akoby ju divák práve nevidel, alebo akoby ju nepochopil. Vždy sú tieto dodatky zbytočné a nikdy nie sú vtipné. Z tohto som mal silný dojem, že seriál cieli primárne na jednoduchého diváka. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Tvůrčímu týmu žluté rodinky patrně došly síly. Bylo to takové nemastné a neslané. Ihned jsem zapomněl, že jsem to před chvílí sledoval. ()

Reklama

Reklama