Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Jakože tak krásná „puta“ španělština v tom mohla být, ale namísto toho si Javier s Penelopkou povídají v spanglish. Pupek má Pablo pořádný, což o to, osvěžující jsou prvky humoru, ale prostě s Narcos se to srovnávat nedá, nedá, nedá. Hmmm. [60%; 2018-06-14 BioOKO] ()

SamGee 

všechny recenze uživatele

S návštevou kina na tento film som ako fanúšik série Narcos váhal, no na koniec som sa z dlhej chvíle rozhodol aj tak navštíviť kino. Film ma nenadchol ani neurazil. Ako človeku, ktorý čítal viacero kníh o Escobarovi a taktiež videl seriál Narcos my prišiel príbeh ktorý zachytáva život Pabla od rozkvitajúceho kartelu až po jeho smrť povrchne spracovaný. Dejová línia preskakovala míľovými krokmi, scény v tomto filme boli od seba často vzdialené niekoľko rokov. Taktiež tomuto filmu neprospelo predstavovanie nových postáv bez hlbšieho charakteru, alebo predstavenia. Podľa môjho názoru nepriniesol po príbehovej stránke tento film nič nové a nikoho by nemrzelo keby daný počin nevznikol. Herecké výkony boli obstojné, rád by som vyzdvihol výkon Javiera Bardema v roli Pabla s riadnym pivným pupkom. Výkon Penelope Crúz mi prišiel na druhú stranu prehnaný a afektovaný. Vedľajšie postavy boli nevýrazné a hodinu po filme som si ich nepamätal. Neviem pochopiť rozhodnutie režisérov obsadiť do tohto filmu hercov zo seriálu Narcos, ktorý boli pre mňa ako päsť na oko. Hudba a zvuk v tomto filme bol rovnako nevýrazný ako výkony vedľajších postáv. Celkovo by som tento film subjektívne ohodnotil na 6/10, ale pre nezainteresovaného sledovateľa by toto hodnotenie mohlo byť v kľude o trošku vyššie. Príbeh: 6/10 Herecké výkony: 7/10 Hudba: 5/10 Celkovo: 6/10 ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Ano já vím,kdo viděl narcos,tak je jasné,že se mu vtěsnání děje do dvou hodin nebude líbit.ALE! Já prostě Javiera miluju a vidět jeho další mistrovskou exhibici je pro mě zážitek. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Bardem je prostě démon ! Nejvíc uvěřitelný Pablo, co se týče vizáže...:) Výborný film pro česká kina, dějově perfektně svižné, i když je vyprávěn očima milenky, kterou také bravurně ztvárnila Cruzová...Některé scény mně donutily skoro nedýchat, jak mučení, tak strach a bezmoc již zmíněné Penelope...Film, který mne nalákal na Narcos, mám aktuálně shlédnutou první řadu. :) ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

One man show. Javier Bardem sa pre toto narodil, fenomenálny herecký výkon na ktorom stojí a padá celý film. Takisto Penelope Cruz bola skvelá, jediným negatívom bola pre mňa Pablova manželka, ktorá bola veľmi nevýrazná až nezaujímavá. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Výborní Javier a Penelope to jsou dvě * * . Drsné praktiky narkobarona byly asi daleko horší , než ve filmu . Film rozhodně lepší než jiná verze o jeho životě kde jej hrál Del Toro . Svižný děj a plno akce dělá film napínavým . Jen to jeho umělé břicho , tedy Javiera se moc nepovedlo . Ovšem jeho šílená povaha se nakonec s ním sžila a tak v závěru , když stojí z boku u dveří a čeká se na policejní razii , si řeknete - dobrá figura ten Pablo . Pro mne film , který mne celkem , díky Bardemu i Cruz celkem překvapil , je za **** . ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám těch filmů a seriálů o Escobarovi vyrojilo dost a dost a toto téma tím pádem už nic nového nepřináší. Obsazení dobré, natočeno precizně, ale tento film o nic nepřevyšuje své předchůdce. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Že všetci gangsteri potrebujú svoje femme fatale je vecou dobre známou. Ak ich ale umiestnime do centra rozprávania, zvyčajne to časom začne škrípať. V tomto prípade sa tak stalo kvôli nevyváženému predstaveniu jednotlivých stránok Pablovej osobnosti a trestuhodnom zjednodušení jeho primárnych motivácií. Zo života človeka ako bol Escobar sa určite dalo vyťažiť oveľa viac zaujímavejších a zapamätateľnejších scén. Bardem je ale fantastický. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než seriál. Za pár desítek minut neobsáhnu to, co několik desítek seriálových hodin. Nesedlo mi zpracování formou vyprávění Virginie. Ve skutečnosti buď byla absolutně naivní s nějakou poruchou vnímání, což neodpovídá její úspěšné profesi. Spíš se chtěla vést na vlně Escobar luxusu, ve finále dostala bobky a jako správná vlezdoprdelka potřebovala vycouvat. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem je hlavním lákadlem na tento film. A je to nejen díky němu vydařený film. I když je dvouhodinový, stále je na co se dívat a napětí je udržováno. A Bardem samozřejmě vynikající. Méně už Penelope Cruz, kterou opravdu moc nemusím. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Narcos jsem nesledoval, takže nejsem schopen určit, nakolik je film okleštěn od seriálu, ale co mi zde vadí je zbytečně promrhaná stopáž. Když už tedy natočím film o někom takovém, tak do diváků buším plnou silou tuto postavu a vše okolo. U tohoto snímku mi příjde, že primárně nesleduje život Escobara, ale té reportérky a Escobar zde hraje druhé housle. V podstatě stačí přečíst obsah a ušetřím si dvě hodiny života. Chci tím říct, že je zde moc zbytečných záběrů. Samozřejmě herecky je film naprosto bez výhrad a dívá se na něho pěkně. Někde jsem tu i četl v komentářích, že je škoda nevyužití postavy agenta DEA a já s touto poznámkou plně souhlasím. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nemám v láske umenie, ktoré viac či menej zjemňuje vyhranené vlastnosti zobrazovaných osobností, Paľo z Kolumbie bol nepochybne na tej najnegatívnejšej strane, keď sa rozdávali charakterové vlastnosti, preto sa mi táto mäkkotina zdá byť veľmi povrchná a nepochopiteľná, keď je niekto hajzel najhrubšieho zrna, nebudem predsa na ňom hľadať nejaké mikrostopy ľudskosti a citu, netuším, čo tým chceli autori povedať, ale zas oceňujem jednotlivcov, ako sa umelecky prejavili, takže 35%. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Výsledný dojem z jinak zajímavě vystavěného filmu o „grande narco trafficante“ mi několik položek pokazilo – a jde o postřehy opravdu ryze osobní, které vám jistě neubrání si další verzi příběhu nejmocnějšího narkobarona minulého století (skvělý Javier Bardem) dostatečně užít. Předně jsem až tak dobře nepřijal, že je hlavně o kolumbijské novinářce Virginii Vallejo (opravdu skvělá Penelope Cruz). Jenže na film o milence Pabla Escobara by se asi diváci nehrnuli a tak mi postupně vadil ten kalkul producentského týmu – nelíbí se mi být u sledování filmu podváděn. A jelikož jsem u sledování měl možnost i přemýšlet, opravdu často jsem se neubránil srovnávání s Netflix seriálovou řadou Narcos, věnovanou Escobarovi. A tady to film projíždí na celé čáře. Celkem lituji diváka, který „Narcos“ neviděl. Tým tohoto filmu totiž evidentně ano a z jeho vizuálu i dějových zápletek dost vycházel – jenže zkratkovitě a pro nepřipraveného diváka i zdánlivě až nahodile. A to zejména proto, že v něm zcela rezignoval na práci kriminalistů, kteří svou usilovnou prací Escobarovi ztěžovali hladkou distribuci kokainu do USA a postupně ho uštvali. Mno, škoda… Ale průšvih se nekoná. Film Loving Pablo zkrátka nabízí ženou vyprávěný příběh o osobnosti, která svět svým osudem a schopnostmi dodneška fascinuje. Tu a tam přestřelky, taky bomby, několik velmi explicitních scén s ubližováním, pašování kokainu jako byznys pro 230 plně naložených letadel týdně a život kolumbijských narkomiliardářů. Všechno tu máme, podívejte se sami. Dal jsem 60%, patří ale česky dabované verzi. V původní jazykové stopě by byl výsledný potěšující dojem z filmového zážitku jistě silnější. Takže k titulkované verzi přihodím klidně ještě hvězdu. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Stručný, dvojhodinový prierez Escobarovej kariéry, počínajúc založením Medelin kartelu až po jeho smrť. Pre všetkých, ktorí pozreli Narcos, to zrejme navodí dojem rozsiahleho Escobarovho príbehu stlačeného do dvoch hodín. No berúc v úvahu časové obmedzenie filmu, lepšie natočiť nedalo sa to zrejme nedalo. Javier Bardem je viac než dôstojným stvárniteľom Escobara, v ničom nezaostávajúcim za Wagnerom Mourom z Narcos. Pomerne veľa pozornosti, trochu naškodu príbehu, je venovanej dejovej línii s Virginii Vallejo, stvárnenou Penélope Cruz. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Film o odporných lidech, nemáte tu moc komu fandit, nikdo tu není sympatický a ani to nemá atmosféru a koule jako třeba výborné Sicario... není to úplně špatný film, ale pro mě osobně trochu zklamání. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapujuco nezáživné zhrnutie života slávneho narkobarona, nezachraňuje to ani slušný výkon od Javiera Bardema, naopak dosť ma iritovala Penelope. ()

Reklama

Reklama