Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Kdybych příběh neznala, jsem rozhodně ve větším napjetí. Každopádně perfektní! Takové věci zažije málokdo :D). Alyson a Margot byly vynikající! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle neberu. Další rádoby hluboký pohled do světa "white trash", který servíruje přesně to, co intoši ve velkoměstech a ne festivalech očekávají. Tonya je sice tragická postava, ale na druhou stranu opravdu něco velkého dokázala. Ona sama tvrdou dřinou. Jenže nikoho nezajímá Tonya sama, důležitá je jen ve spojitosti s tím jedním incidentem. Když vidím na konci filmu na skutečnou Tonyu, cítím obrovskou energii, neotesanou, živelnou, a rád bych se o ní dozvěděl něco víc. Jenže film se dotkne její kůže opravdu jen v pár scénách (skvěle natočený a nervy drásající fail na druhé olympiádě v závěru filmu je tvrdě přerušen dalším repetitivním zcizovákem). Ve zbytku filmu je Tonya spíše tragikomickou figurkou, čemuž napomáhá snaživá, ale přehrávající Margot Robbie (to šklebení na prvním rande - WTF!). Máme tu tedy komedii o buranech a jednom útoku na soupeřku, ale skutečná Tonya Harding si na svůj skutečný film bude muset ještě počkat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tady asi vítězí forma nad obsahem. Obraz, zvuk, hudba fajn. Jinak ovšem nuda. A když mne film nebaví, tak to prostě vizuál nezachrání. Nebylo komu fandit, s kým se dojímat či smát. Všichni blbí jak tágo a přitom to nebyla komedie. 50% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Takhle úžasně svižně, energicky a především zábavně natočený životopisný film se jen tak nevidí, přičemž skutečnému, sotva uvěřitelnému příběhu nesmírně sedí ten skoro až coenovský humor. Neméně zdařilý je také soundtrack, jenž téměř dokonale podtrhuje dynamiku vyprávění. Americká krasobruslařka Tonya Harding vyrůstala jako chudá buranka a otloukánek s psychopatickou matkou a otcem, který od nich raději utekl. Měla prostě nešťastné dětství. Asi i z těchto důvodů na ledě moc žensky nepůsobila, ale skokanka byla na svou dobu naprosto excelentní. Musím přiznat, že Margot Robbie v titulní úloze a Allison Janney coby drsná matka se mi slušně dostaly pod kůži, jak věrohodně své role ztvárnily. (95%) ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Já, Tonya je zvláštně uchopený film. Dobře zpracováno jako reálné story, které se stalo. Režisér vykresli příběh věrohodně. Kdo trochu sleduje krasobruslení, chápe nemilosrdné zákulisí toho sportu.Těšil jsem se na film, i když jsem o Tonye v životě neslyšel vúbec nic, tak jsem byl hodně zvědavý, jak to filmaři pojmou. No...pojali to celkem zajímavým způsobem. Formou vyprávění. Margot hraje výborně, ale postrádám ve filmu nějaký ucelenější děj a tak u mě film moc neuspěl. Skvělá byla taky její matka v podání Allison Janney ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Vytuněná rebelka. Vulgární labuť ledových střevíců. Xantippa leknínových pohybů. Penalizovaná slečna Pirueta. S potížemi za mantinely. Vyje/la/. Fraškovitá závojenka v krajkovém. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nad tímhle srdce sarkastického diváka zaplesá! Úchvatná matka skopává svou dceru ze židle, pomočení dcery na ledě doprovodí slovem kurva a na dcery výběr manžela dodá, že většího kreténa si ani vybrat nemohla. Netradiční výchova přinesla ovoce - Tonyu Harding znal celý svět kvůli inzultaci soupeřky. Inu mít jako šéfa bezpečnosti čtyřicetiletého nemakačenka bydlícího u rodičů se pro plánování inzultace soupeřky prostě nevyplácí. 90% Celosvětový příjem k 19. 2. 2018: $26,981,466, což je 2,45 násobek rozpočtu ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nápadité, svižné, celkom sebauvedomelé, vyhýbajúce sa glorifikovaniu Hardingovej či tlačeniu na pílu v lacnom pátose. Herci dobrí. Fajn. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Holka to neměla lehký, místo aby si jí svět pamatoval jako první ženu, co zvládla trojitého axela, její jméno je synonymem k tomuto skandálu. Lehký to neměla ani s mámou a vlastně ani s porotou na soutěžích. Film funguje pouze v rovině černé komedie, protože "kriminálníci" jsou zde opravdu vtipně hloupí. Dramatická, nebo sportovní stránka mě tedy moc nebavila a taky nemám rád, když postavy mluví přímo do kamery. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Krásna športová dráma podľa skutočnej udalosti. Ako sa skrz tučného kokota, vypatlaného, skončí kariera jednej špičkovej športovkyne. Kedysi dávno som tento príbeh počul a som rád, že natočili film a ujasnili sa detaily. Margotku poprosím ale namaľujte, dajte jej bejzbalku a pošlite ju do ulíc robiť zlobu a neplechu. Nie žeby nevedela korčuľovať a nezvládala dramatické scény, ale predsa, bláznovstvo jej pristane viac. Allison si na staré kolená nominačku vydupala a snáď aj premení. Bola skvelá. Nijak raz mi tam ale nerezal Stan, jeho preobsadiť, bolo by to fajn. 4 z 5 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Film, ktery ma mozna mista, kdy vas popadne unava, ale zase vas ve vykyvech zvedne s tak cernym humorem, skvelym soundtrackem, zvukem, kamerou ci strihem a predevsim skvelymi herci, aby vas nakonec i rozbrecel. Skvelost,ktere k dokonalosti chybi jen par krucku. A temi jsou nuzky, ktere se meli zamerit predevsim na delku. O 30 minut mene a je tady svizny diamant. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

žasnu nad tím, kolik lidí o tomhle příběhu nikdy neslyšelo... a taky jak je to kurevsky dobře odvyprávěné i natočené... Allison Janney Oscara, jinak pověsím krasobruslení na hřebík... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Protože Margot Robbie - ať je jméno co chce, je prostě nejlepší, tak každý film je v jejím podání luxus. Člověk ani moc dobře neví kde se má řechtat smíchy až spadne ze židle, nebo plakat. Pláču nad skutečnou Tonyou, protože takový talent se bez přeháňky narodí jednou za staletí v takovém prostředí, střelené mami a debilního táty. Nad fileme pláču taky, ale smíchy. Jako fakt ? "Tomu říkáš bruslení doprdele...prosím nemluv před dětmi sprostě...to ještě nic nebylo, píčo :D No ve sportotním filmu, bych tohle asi nečekal :) A proč vlastně čtyři místo pěti ? Protože Tonya, byla ve skutečnosti nejlepší krasobluslařka na celým zkurveným světě a oni z ní udělali chudinku a alkoholičku, kdy to jen šlo ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších životopisů, který fascinuje hlavně sebezničujícím soužitím Hardingové a jejího přítele. Robbie byla do role dobrou volbou. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, jejichž story Vám přijde k neuvěření a na Wikipedii pak zjistíte, jak moc jste se spletli. Zpracování formou prostřihávaných zpovědí zúčastněných je také osvěžující prvek jinak (pro mne) dost depresivního vyznění, že i když se Tonya snažila a určitě měla silnou vůli jak buldok, zůstala zneužívanou obětí prostředí, výchovy, medií... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Prosím - ať to nedostane žádné vysoké ocenění :) :) Ten film je pro mě béčko-céčko. Přišlo mi to všechno tak neskutečně umělé, tak falešně "načančané" a prostě mi to nějakým způsobem nesedlo (vyjadřuji pouze svůj názor ;) ). Robbie mám ráda - je skvělá, ale mě ten film přijde jako obyčejný studentský pomalu, televizní film, na čemž by nebylo nic špatného, ale tohle si podle mě zasloužilo více. Příběh neznám - vím, že se něco řešilo - v té době jsem byla ráda, že dýchám a o televizi a novinách jsem neměla páru, ale - takhle zahodit podle mě skvělý potenciál na skvělý film? Škoda. Jo a u těch krasoblusařských scén - tam to bylo nejvíce umělé a neskutečně nepřesvědčivé. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(20/2018) / Ozaj bolo treba zvoliť tento "interaktívny" spôsob spracovania? Chápem, že príbeh Tonyi by mohol byť v amerických reáliách známy viac ako v Európe, ale večné prihováranie sa postáv priamo do kamery k divákom ma celý film vyrušovalo. Oveľa viac ma tento rok rozhodne zaujal Borg. Ďalší problemém filmu spočíval v hercoch ktorý hrali v priebehu filmu postavy s rôznym vekom a pre mňa sa stratila všetka autentickosť. Škoda, lebo Margot bola fakt dobrá a postavu Hardingovej si užila. (6/10) ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama