Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 6

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (793)

choze 

všechny recenze uživatele

Lord s Millerem si připisují další velezábavnou pecku. Vizuálně nejnabouchanější film minimálně roku, který v divokém tempu vypráví neméně divoký příběh, spojující origin s týmovkou s paralelními verzemi hrdiny, kdy je původní Spider-man/Peter Parker za zahořklého losera a neochotného mentora a na návštěvu zaskočí i Spider-prase. Hlavně ve finále je to neskutečně zběsilé, epické a ultrakomiksové a celkově pak milé, vtipné a nápadité. Hrané komiksárny jen tiše závidí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spider-Man nikdy nebol môj obľúbený super hrdina, no napriek tomu som videl všetky filmové verzie a po neuveriteľných chválach som sa mrkol očkom aj po po tomto. A ja vám ja neviem, znova ma ten spider-man akosi nebavil. Úvod mi prišiel celkom nudný a všetko zaujímavé sa odohralo až na konci, pre mňa celkom dobra komiksová - akčná - vtipná zábava, kde sem tam príde aj na lepší nápad, inak viac v tom nevidím. Hudba fajn ladí a slovenský dabing opäť super. P.S.: áno, za titulkami je samozrejme scéna. Obľúbený Soundtrack: Shoulder Touch. 70% - 3* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápady narvaná jízda, kde má jeden Spidey stahovací tepláky, aby zakryl špeky a další je pro změnu regulérní prase. Zápletka s paralelními světy není u spidermanových dobrodružství​ nic neobvyklého, ale to zpracování je tentokrát vážně o třídu výše. Lord s Millerem napumpovali do příběhu kromě spousty odkazů (Miles má v mobilu číslo na Bendise!) i své fandovské srdce a cit pro dávkování emocí i akčních scén. Animace je někde mezi digitálem a ruční kresbou a po dlouhé době mě mrzí, že jsem nezkusil 3D protože obraz je díky tomu neskutečně živý a očividně připravený pro plasticitu. Překvapivě výborný dabing. Čekal jsem oddechovku pro děcka a dostal překvapení roku. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá origin story v dechberoucím a technicky unikátním provedení s kupou velmi sympatických a neokoukaných postav. Při prvním zhlédnutí jsem se nebyl schopen plně naladit na fanouškovskou vlnu, ale po druhé projekci jsem nejnovějšímu Spideymu propadl a mohu s klidným svědomím prohlásit, že se skutečně jedná o výjimečné (nebál bych se říct doslova revoluční) animované dílo, které otevírá pomyslná dvířka do Hollywoodu dalším audiovizuálně odvážným divočinám, které si užijí jak prckové, tak i odroustlejší generace. Nejlepším Spider-Man pro mě však zůstává Raimiho druhé pavoučí dobrodružství, které považuji za jeden z pomyslných vrcholů komiksových adaptací na stříbrném plátně. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. prosince 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Stan Lee má ve filmu animované cameo, namluvil prodavače Stana, Miles Morales si u něho koupí kostým a masku Spider-Mana. (Rominator)
  • V potitulkové scéně se objevil Spiderman 2099, kterého jsme mohli prvně vidět v roce 1992 v „The Amazing Spider-Man #365“ a „Spider-Man 2099 #1“. Miguel O'Hara schopnosti získal při práci v Alchemaxu v budoucnosti, kdy měl vyvinout super vojáka. Nedopatřením získá pavoučí schopnosti po vzoru Petera Parkera, ale má i schopnosti navíc. Třeba dokáže paralyzovat nepřátele svým jedem. (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama