Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 12

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (794)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Souznil jsem s většinou při startu reklamní kempaně, jelikož se mi nový Spider-man čistě z pohledu animace vůbec nelíbil a tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych na to mohl jít do kina, spíše to ve mně žádné extra naděje nevzbuzovalo. Ovšem musím konstatovat, že Spidey od dvou oblíbených všeumětelů Lorda a Millera je film nabitý pozitivní energií, tak neuvěřitelně hravý a přeplněný neskutečnými nápady, že je teméř zázrak, že se to povedlo. Z, již zmíněné, animace mě zpočátku bolela hlava, ale po dvaceti minutách s tím člověk plně splyne a najednou to přestane vadit. Naopak se mi to začlo hodně líbit a plně chápu, proč k tomuto způsobu tvůrci přistoupili. Příběhově je to svěží taktéž, Peter Parker ve filmu je, ovšem hlavním hrdinou je Miles Morales, tolik opomíjený Spider-man na mainstreamovém poli. Jelikož sleduji, resp sledoval jsem, animovaný seriál Ultimate Spider-man, adaptace komiksové linky Web Warriors pro mne není žádnou novinkou, ovšem dovedu si představit, že na spoustu lidí v kině to může působit malinko přeplácaně - dle zdejšího hodnocení tomu ovšem nic moc nenasvědčuje a já všem mohu doporučit konečně pořádný animák pro všechny věkové skupiny, který má duši a člověku zlepší náladu. PS : Doporučuji návštěvu Cinema city a verzi s titulky, už jen proto, že na Nicolase Cage (resp jeho hlas) v kině už jen tak nenarazíte. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pár měsíců zpátky, tenhle film ze všech stran, schytával jenom nenávist, jen málo lidí si zachovalo rozum a rozvahu, a počkali na kino a tam si udělali, na tento film svůj názor. Sem rád, že patřím do té druhé skupiny lidí, ale přesto ono nenávidět komiksovou postavu, jako je Miles Morales za to, že je černý a že by měl nedej bože nahradit Petra Parkera, dá přeci jenom dost práce, tak první skupinka lidí asi to kino nikdy nestihne. Nicméně, Miles Morales, nikdy neměl nahradit Petra Parkera, aspoň né v hlavním vesmíru, proto má Marvel, takovou šikovnou věcičku, která by se dala nazvat "paralelní světy" neboli "paralelní vesmíry" , které se v určitých ohledech liší, od toho hlavního, viz tento film. Co však Marvel zvládá na jedničku, oproti konkurenci, je to, že vezme nějakou postavu, která má svůj život, svoje starosti, má emoce, city, sny a žije si svůj život, a najednou se v jeho životě stane něco, co mu ho otočí o tři sta šedesát stupňů. Ať už je to kousanec od radioaktivního pavouka, smrt rodiny v parku, vymazání paměti, vzpomínek a všeho co ho dělalo vyjímečným a vhozením do světa, aniž by věděl kam patří, a o tom to je, to že je někdo superhrdina, ještě neznamená že nemá svoje problémy. Stan Lee, k tomuhle se vždycky snažil přistupovat lidsky, protože v každém člověku dřímá superhrdina, jde jenom o to ho v sobě najít. Miles Morales ho v sobě hledal, nenašel ho v sobě hned, nešlo to snadno a neobešlo se to bez ztrát, ale o to víc si tu masku zasloužil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápady narvaná jízda, kde má jeden Spidey stahovací tepláky, aby zakryl špeky a další je pro změnu regulérní prase. Zápletka s paralelními světy není u spidermanových dobrodružství​ nic neobvyklého, ale to zpracování je tentokrát vážně o třídu výše. Lord s Millerem napumpovali do příběhu kromě spousty odkazů (Miles má v mobilu číslo na Bendise!) i své fandovské srdce a cit pro dávkování emocí i akčních scén. Animace je někde mezi digitálem a ruční kresbou a po dlouhé době mě mrzí, že jsem nezkusil 3D protože obraz je díky tomu neskutečně živý a očividně připravený pro plasticitu. Překvapivě výborný dabing. Čekal jsem oddechovku pro děcka a dostal překvapení roku. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spider-man: Paralelné svety je splneným snom všetkých fanúšikov tohto superhrdinu. Je v ňom totiž všetko. Milované postavy, prísna komiksová štylizácia (Leeho Hulk a Scott Pilgrim sú oproti tomu tradičná filmografia), množstvo easter eggov a najmä zaujímavý koncept. Výborný animák, ktorý nespúšťa nohu z plynu a občas si tým trochu ubližuje. Je to totiž príbehovo zaujímavý, v maličkostiach neodolateľný a po formálnej stránke fantastický.Ponúka zaujímavú štruktúru rovnako ako nosné postavy. Svoja sebauvedomelosť je mimoriadne chytľavá a ja som konečne pochopil ako si asi tvorcovia Deadpoola (ktorého príliš nemusím) predstavovali, že ich filmy majú vyzerať. Škoda zbytočne preplácaného finále a toho, že občas je tam toho možno až príliš veľa. Veľmi silných 8/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Milesův otec Jefferson Davis má v čase 1:06:24 v mobilu kontakt na muže jménem Steve Ditko, což je jeden ze stvořitelů Spider-Mana. (Malyszs)
  • Miles Morales se poprvé objevil v komiksech od vydavatelství Marvel v srpnu roku 2011 v „Ultimate Comics: Spider-Man“. Vystupuje v alternativním vesmíru, kterým Marvel rozšířil původního Spider-Mana. Česky vyšel komiks v sérii „UKK“ číslo 78 (Ultimátní komiksový komplet) pod názvem „Ultimate Comics Spider-Man: Kdo je Miles Morales?“ 26. dubna 2017. (10milda)
  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno