Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (438)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice už tak dobrá jako jednička nebyla, ale pořád šlo o slušnou akční průměrnou podívanou. Denzel sekl s prací v obchoďáku a teď fušuje do taxikařiny. Místo štětky mladý gansta umělec a na scéně se objeví i jeho bývalí parťáci. Nu tentokrát tu nemáme tolik mrtvých ani zajímavých soubojů/přestřelek – takže to je asi tím největším mínusem na tomto pokračování. Bude-li někdy ještě trojka, tak prosím pořádně přitvrdit!50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční stránka je slušná. Nejedná se sice o nic, co by mě vystřelilo z ponožek, ale Denzelovi to krosení s tváří pokerové hráče sedí a třeba závěrečný vichřicový souboj měl něco do sebe. Nijak neurážela ani omletá zápletka či kýčovité vedlejší linky, ačkoliv ten stařecký závěr si mohl Fuqua odpustit. Co mi ale lezlo nebetyčně na nervy byla Washingtonova snaha dělat tátu floutkovi od vedle. Tahle postava tu byla naprosto zbytečná a sloužila jen k natahování stopáže. A v mém případě i k pokaženému celkovému dojmu. 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se nechováte slušně, nezištně pomáhající strýček Bobby vám dá na vybranou. Bolest způsobená zraněním, nebo bolest ze ztráty. Je jasné, co si zlotřilci po ukázce jeho schopností vyberou, ale to ještě neví, že tou druhou možností myslel ztrátu krve.. Denzel hledající ztracený čas je jako tradičně nekompromisní válec a když vyzvedne černošského mladíka z doupěte gangu a dává mu životní lekci, vytáhne ze sebe i to nejlepší z Alonza Harrise. Předvídatelnost a zdlouhavé hurikánové finále sice sráží hodnocení, ale už bych se v té kritice raději nebabral, aby nedojel sečtělý dobroděj Robert McCall a nepřizpůsobil mou levačku k permanentnímu vulkánskému pozdravu.. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bohužel se dvojka nepovedla stejně jako její starší brácha. Denzel je pořád cool mašina na zabíjení, která si ví vždycky rady (kudos to Mr. Washington), bohužel jeho charisma nemůže utáhnout 2hodinový film. První věc, která tady zamrzí jsou záporáci, hlavního záporáka odhalíte v podstatě od první chvíle, co se objeví na plátně, a hlavně jeho tým čítá jen 4 lidi, a ač je finále velmi výborně natočené a každý z nich to schytá "moc pěkně" ... tak je to pořád fakt málo. Navíc mi celý film přišel jen jako sled skoro nesouvisejících scének, které vyústí do finálního showdownu a taky toho, že pan McCall by měl být prezidentem zeměkoule. Nyní bych se rád vyjádřil k osazenstvu CSFD projekce: Bandu více necivilizovaných a (nutno podotknout) špinavých hovad jsem už dlouho v kinosále nezažil ... samé plechy, chipsy a podobné věci hodné svátečních kino návštěvníků a to nemluvě o tom, že snad pod každou druhou sedačkou po skončení projekce jste onen výše zmíněný bordel mohli najít jako suvenýr pro pracovníky smíchovského Cinestaru. Opravdu si lidi rozmyslete, komu ten bod přijebete ... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První Equalizer byl jeden z nejlepších filmu, které jsem v daný rok viděl v kině. Po prvních videích jsem měl pocit, že pokračování bude slabší odvar jedničky a to se do jisté míry potvrdilo. Scénář a hlavní záporáci jsou největší slabinou. Rozjezd brzdi hodně nezáživných scén, které nesouvisí s hlavní, nepříliš originální zápletkou a po hodině si říkám proč? Hrdina v podání Denzela baví, ale přes namlsanost z jedničky je to málo. Kdo čeká důmyslnou akci, bude zklamaný. Důmyslné řezání s mafii a super charismatickým rusák chybí a místo toho dostane prostor pár frajeru v dementní lokaci ke konci. Baumax zůstal nepřekonatelný, tak snad na potřetí to zase urve koule........6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 62 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V úvodní akční scéně ve vlaku, kde Robert McCall (Denzel Washington) vyřídí celou skupinu tureckých gangsterů, si jednoho z nich zahrál Andrei Arlovski, bývalý šampion v těžké váze organizace UFC. (coffeeblack)
  • Po zbavení se důkazů po souboji v autě následuje pohled na Yorka (Pedro Pascal), jak vynáší odpadky a je přitom sledován. V průhledu je přitom vidět kamera a kameraman, který natáčí opačný pohled (na vůz, ze kterého byl ten předchozí). (polabecak)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama