Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jedničku si úplně přesně nepamatuju, tak nechci zas tak úplně srovnavat, ale tohle byla hodně slušná jízda a líbila se mi více než jednička. Denzel na to, že je mu 65 hraje docela slušně a je radost se na něj v akci dívat. První taková úvodní půlhoďka se mi z celého filmu lilbila úplně nejvíc, počínaje solidní scénou ve vlaku a končící jeho taxikářováním a řešením krizí jeho zákazníků (seřezání kluků, co znásilnili jednu holku, bylo úžasné). Pak přišla na řadu zápletka, ve které víceméně o nic nešlo, ale i tak to bylo hodně slušné podané a v půlce filmu skvělý zvrat. Samotné finále ve městečku s vichřicí bylo atmosfericky i vizuálně super a rozparovací vraždy na závěr nápadité a dobře provedené. Čekal jsem průměr a on to je hodně dobrý nadprůměr, pecka film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se nechováte slušně, nezištně pomáhající strýček Bobby vám dá na vybranou. Bolest způsobená zraněním, nebo bolest ze ztráty. Je jasné, co si zlotřilci po ukázce jeho schopností vyberou, ale to ještě neví, že tou druhou možností myslel ztrátu krve.. Denzel hledající ztracený čas je jako tradičně nekompromisní válec a když vyzvedne černošského mladíka z doupěte gangu a dává mu životní lekci, vytáhne ze sebe i to nejlepší z Alonza Harrise. Předvídatelnost a zdlouhavé hurikánové finále sice sráží hodnocení, ale už bych se v té kritice raději nebabral, aby nedojel sečtělý dobroděj Robert McCall a nepřizpůsobil mou levačku k permanentnímu vulkánskému pozdravu.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce slušný propad. Stejní tvůrci a výsledek se sotva doplazí na průměr. Prostě nepochopitelný odklon od předchozího kvalitního zpracování. A to Denzel Washington má vůli hrát, ale je vržen do situací, které diváky nemohou zajímat ani bavit. Jednu chvíli vykonává taxikařinu, pak převychovává černého mladíka ze sousedství, aby se příliš neumazal od drogového odéru, u něhož si následně objedná venkovní i domácí malířské práce, ze svých akčních schopností toho moc neukáže, akce je co by se pod jeho čepici vlezlo. První hodinu provází absolutní nepřehlednost, kupí se žánrové odnože a dlouho jsem neměl jasno, o co ve filmu jde především. Antoine Fuqua vytasil unavenou režii, která ožije ve finální části, kdy se náš ultrasprávňácký hrdina konečně akčně rozjede na víc než minutu a ve slotě likviduje své dřívější kamarády ve zbrani, kteří se dali na temnou stranu. Washington už dávno není nijaký velký kino tahoun, tudíž by měl zvažovat, zda diváky tahat na výchovné až filozofické koncerty. Akce vypadá krvavě dobře, technické známky plní své standardy. Vedlejší role jsou naprosto průhledné - záporného protivníka a strůjce všeho zlého identifikujete po vteřině jeho zjevení se na scéně, ačkoliv film jej nemíní odhalit hned, všechny ostatní, v jádru hodné postavy získají své sociální jistoty. Docela se divím, že pokračování se vydalo tímto málo zábavným a vesměs rutinním směrem, kde je přemíra rozkouskovaných scén, co jsou střídavě napínavé a nudné, zasazené do levných, omšelých a neatraktivně působících lokací, dojde i na Belgii. Do kina si nechte zajít chuť. Jednička zůstává neochvějně nepřekonána ve všech ohledech. Vznik trojky jen v tom případě, pokud se obnoví původní chválihodný koncept. Tohle vyznělo málem trapně. 5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že u druhého dílu s takovým nadupaným rozpočtem se dočkáme daleko většího zastoupení akce a všelijakých přestřelek, ale nestalo se. Pomalu mi přišlo, že se tady takových situací objevilo ještě méně, než tomu bylo u jedničky (věřte tomu nebo ne). Ale ono jednoduše stačí vystavit film na charismatu hlavního hrdiny, notabene když ji hraje taková herecká ikona jako Denzel Washington. Každé jeho gesto, každé jeho jednání, to vše jsem mu, jak se lidově říká, sežral i s navijákem. Zápletku bych asi propříště ocenil trochu propracovanější, scénář tomu na tomto poli také nijak výrazně nepomohl, ale jednoduchá revenge story u mě měla, má a bude mít vždy zaručený úspěch (zdravím Johna Wicka a Punishera :D). Sice nevím proč, ale asi pro ně mám slabost. Když dojde tedy na akcičku, tak v pohodě, dočkáme se i pár momentů plné brutality (scéna s harpunou bezkonkurenčně drží prvenství). Závěrečná napínavá epizodka za zajímavých vnějších podmínek (ta bouře tomu dodala na efektnosti) skvělá, jen je škoda, že tak krátká (i tak ale v porovnání se závěrečným zúčtováním v Bauhausu z jedničky malinko slabší). Nic světoborného, ale zase jsem se královsky bavil. A o to jde přeci, ne ? Za mě dávám 7,5/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: 190,4 miliónov $ | Pre mňa oveľa podarenejšie, než jednička. Paradoxne, malé dejové linky ma zaujali viac, než ta hlavná - prišli mi duchaplnejšie a vývojaschopnejšie. Denzel je na svoj vek v prekvapivo dobrej forme - v lepšej, než napríklad pred desiatimi rokmi. I napriek tomu už trošku začína plniť v Hollywoode rolu, ako Liam Neeson. Ale mne to vôbec nevadí. Faqua mal lepší materiál pod rukami s Olympusom a Southpaw, tak dúfam, že niečo podobné opäť prinesie. Ps: Na Pedra Pascala sa teším v každom filme, ale scenáristi mu veľa hĺbky tentokrát nedopriali. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts (USA) a v Istanbulu v Turecku. (ČSFD)
  • V úvodní akční scéně ve vlaku, kde Robert McCall (Denzel Washington) vyřídí celou skupinu tureckých gangsterů, si jednoho z nich zahrál Andrei Arlovski, bývalý šampion v těžké váze organizace UFC. (coffeeblack)
  • Devadesátá devátá kniha, kterou Robert McCall (Denzel Washington) čte, je „Between the World and Me“ od Ta-Nehisiho Coatese. Je napsána jako dopis dospívajícímu synovi a je o tom, co znamená být černochem v USA. V češtině v čase vzniku filmu ještě nevyšla. Závěrečná, stá kniha je „Hledání ztraceného času“ od Marcela Prousta. (sator)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama