Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totálně pohodová záležitost s hodně šíleným koncem. Díky příjemné atmosféře, která nikdy nesklouzne do laciné trapnosti ani nevadí, že jsem se zrovna za břicho nepopadal. K tomu hraje výborný soundtrack, ale je pravda, že z písniček šedesátých let to není zas taková potíž vyrobit. Belushi měl fakt styl, škoda ho kluka. Navíc Karen Allen, která je v mém úzkém okruhu favoritek od dob Starmana - kéž by měla víc prostoru. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jedna z prvních teen komedií. A výborná a podle tržeb i dost úspěšná. Exceluje především John Belushi, hlavně ve scéně ve školní jídelně s vymačkáváním beďarů a skvělým hudebním doprovodem písně Wonderful World, který tomu dodává takovou trochu nostalgii, kor když víte, co se s Belushim stalo. Ostatní zúčastnění nejsou tak dobří, ale film nenudí a tak trochu možná i kvůli tehdejší originalitě dávám čtyři. ()

Reklama

RHK

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

České hodnocení nemůže korespondovat s tím americkým. Český divák viděl nejprve desítky variací na tento film. Variací, které šly třeba ještě dál, ale originál byl jen jeden. Na svou dobu opravdu odvážný snímek, zejména konec mě dostal - byl jsem rád, že souboj autorit s vysokoškoláky skončil tak, jak skončil- nebudu spoilerovat. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IS THIS REALLY WHAT YOU'RE GONNA DO FOR THE REST OF YOUR LIFE? WHAT DO YOU MEAN? I MEAN, HANGING AROUND WITH A BUNCH OF ANIMALS, GETTING DRUNK EVERY WEEKEND. NO. AFTER I GRADUATE, I'M GONNA GET DRUNK EVERY NIGHT!! Není to nejlepší komedie na světě a není to ani zdaleka nejlepší film jaký jsem kdy viděl, ale bavil jsem se u něj celou dobu a to přímo královsky. Už jen herecké obsazení, rock'n'roll, nahé dívky a spousta zábavy. Potěšil Kevin Bacon. Škoda, že nebyl součástí Delty, ale i když byl na druhém břehu, tak nepůsobil jako ty hovada v uniformách. Belushi hraje rednecka a baví, Mark Metcalf a jeho uječenej soldier taky, Karen Allen je tu hrozně roztomilá a za Boona mě moc mrzelo, když přišel k ní domů v nevhodnou chvíli. Některý rozpravy mi zůstanou v hlavě asi napořád. BOON, I THINK I'M IN LOVE WITH RETARD. IS BIGGER THAN ME? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • K oslavě 25. výročí uvedení filmu byl na Hollywood Boulevardu uspořádán průvod, jehož se zúčastnili herci, členové štánu, a předělávky alegorických vozidel užitých ve filmu. (D3VIL)
  • John Belushi se musel dvakrát týdně letecky přepravovat mezi Eugene, Oregonem a New Yorkem, aby stihl natáčet scény v tomto filmu a zároveň zkoušet/hrát v Saturday Night Live (1975). (D3VIL)
  • Spoluautor filmu Chris Miller vycházel při tvorbě krátkých příběhů National Lampoon (díky nimž film vznikl) ze svých vlastních zkušeností z bratrství Alpha Delta Phi. (D3VIL)

Reklama

Reklama