Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak na mna tento US styl humoru nevelmi funguje, film so si skor odtrpel nez uzil. Zasmiat sa nebolo velmi comu, ako som uz spominal, mne US styl humoru nie vzdy smakuje, a obcas to Americania prezenu. A v tomto film je takmer vsetko /rezia, herci, herecke vykony, humor, strih, dej/ yslovene priemerne. To mna ako europskemu divakovi je podstatne blizsi Spencerov Milionovy Brouk, popripade filmy pana DeFunesa. 50 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jde o jeden z kultů počátku (skvělých) osmdesátých let, pro mě spíš splnění letitého restu. Klobouky, spousta písniček a černé brýle. Blues Brothers jsou svoji atmosférou poplatní své době, cool dialogů jsem ale zase tolik nezaznamenal, přepálenou stopáž naopak ano. Legendární bratři se pokoušejí zachránit sirotčinec, který jim v dětství pomohl na nohy, a to pomocí znovuzrození své bluesové kapely, která má vydělat potřebné peníze. Samozřejmě do toho vstoupí řada nečekaných potíží. Nechybí množství slavných muzikantů a (všemi zmiňované) hromadné destrukce policejních vozů. Trvalo, než jsem se do toho dostal, a když už ano, v druhé polovině to bylo řekněme monotónní. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Další z řady starších snímků, které čeští TV vysílatelé dlouhá léta nevysílaly. Já ho viděl na Netflixu. O filmu jsem věděl pouze to, že ho natočil John Landis, že je kultovní a že obsahuje honičku s policií v obchoďáku. Dějově to není žádná extra třída, hudební čísla mě nechala chladným, potěšilo mi mnoho známých tváří v cameu. Aykroyd a John Belushi nosí černé Wayfarery od RB a stylové černé obleky s klobouky. Automobilové honičky jsou sice úsměvně přepálené, ale zábavné. Ovšem na to, že jde o komedii jsem se mockrát nezasmál. Aykroyd tady herecky vstupoval do první ligy, v které se bohužel neudržel moc dlouho. Filmu by prospělo, kdyby byl trochu zkrácen, ale rozhodně jsem se nenudil. 3* ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Režisér John Landis chcel asi v tamojších časoch natočiť hudobnú komédiu a akčný film plného autonaháňačiek, plameňometov a armády policajtov, tak nakoniec zo skoro 30 - miliónového rozpočtu natočil The Blues Brothers, neškodnú komédiu o dvoch bratoch, ktorý pomocou hudby a vlastnej prefíkanosti chcú zachrániť demoláciu kostola, v ktorom vyrastali a v pätách im je snáď každý, skrz každého policajta a vojaka v Amerike, až po súperiacu hudobnú skupinu a nakoniec aj nasratú princeznú Leyu :). Vtipy mi väčšinou ušli a cameočká niektorých známych amerických spevákov starej doby mi prišli trošku prvoplánové a cringe, ale dajme tomu... V momente, keď ma to už začalo nudiť, prišiel onen skvelý hudobný záver a potom ten bombastický akčný záver. Silné 3*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouho, ale nakonec si mě "Bratři Bluesovi" získali. Z hudebního hlediska mi to teda nic moc neříká, ani vystoupení Arethy Franklinové, ani Raye Charlese, ani Jamese Browna, kterého jsem dokonce viděl na dvou koncertech naživo, ale mám rád ten absurdní humor, který je zde vytvářen především postavou Carrie Fisherové. Dan Aykroyd zde působí neskutečně mladě a stejně tak svěží je i jeho humor. Seznam skladeb ve filmu - http://www.bluesbrotherscentral.com/movies/the-blues-brothers/music/ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (36)

  • Publikum (resp. kompars) na závěrečný koncert bylo nalákáno skrze rozhlasovou reklamu. (Matty)
  • Scéna, kdy Bluesmobil uhání ulicemi Chicaga rychlostí 115 mil za hodinu je reálná. Filmaři kvůli ní nechali vyklidit dva jízdní pruhy pro maximální rychlost 100 mil za hodinu. (Matty)
  • Těsně předtím, než Bluesmobil projede během „orby“ nákupního centra hračkářstvím, se nakupující muž v něm ptá, jestli mají „Miss Piggy“, což je jakýsi dodatek ke cameu Franka Oze, který slečně Piggy propůjčil svůj hlas. (Matty)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama