Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Absurdní záměny a omyly, mírně bláznivé zápletky, vtipné hlášky. Dobrá zábava, bezva po rušném dni. ()

J.o.h.n.ny 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděl divadelní hru a dneska tento film. A musím říci, že mafiánské pojeetí místo cholerického vztekání a bláznění mi imponuje.... ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které jsem se ani jednou nenudil. Děj má spád a švih. Líbí se mi tento druh komedie, kdy dochází mnohými záměnami k nejednomu nedorozumění a vtipné situaci. Tato zápletka je zde skvěle propracováná a člověk se příjemně baví. Jen škoda toho dabingu. Originál musí být lepší. A některé situace napovídají, že se mnohé vtipy při překladu ztratili (nemluvě o tom, že každá postava jistě měla svůj akcent, což se v dabingu uplně ztratilo). A jako lingvista musím ocenit i pár lingvistických vtipů, i když v překladu to zase nebylo ono ("She seems to have such nicely-rounded diphthongs. -- That's what got her into this jam."). (85/100) (01/07/06) ()

Mangix 

všechny recenze uživatele

I kdyz je tam Sylvester Stallone, tak bez Funese je to obrovska ztrata..clovek se chlamal, ale neni to Funes, i kdyz Stallone byl skvely. ()

Astaire 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Výborná komedie. Nevěřil bych, že Sylvester dokáže zahrát mafiána který slíbil otci, že skončí se zločinem takovýmto způsobem v takto podaném filmu - celé mi to přiapdalo jako divadelní hra (v tom nejlepším slova smyslu). Stalloneho "neohrabaný" gangster ketrý se nevyzná v životě bezúhoného občana je až kouzelně naivní, celý příběh je založený na veliké náhodě (či spíš několika náhodách - záměny tašek s penězmi/prádlem/šperky jsou bravurní), celý příběh přes všechny "zašmodrchanosti" drží pohromadě a vše je podloženo skvělými hláškami ("neříkej mi šéfe" - "jasně, šéfe" mě minimálně rozesmála až do dalšího vtipu, a takhle šla štafeta dál. Finuciové jsou až neuvěřitelně ze života - "tohle je naše práce" - kdo neviděl, nepochopí). Tahle verze se mi v porovnání s Funesovskou verzí zdá jako oheňa voda Přestože mě asi ukamenujete, tahle je podle mě lepší, i když nejde o remake, ale o úplně jiné pojetí stejné předlohy. Jako komedii bych dal čtyři hvězdičky, ale pro umístění ho meziválečné gangsterské ameriky a výkon Sylvestera dávám osobní hvězdičku navíc. ()

Gr!mReefer 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce pořádnej zmatek a Stallone jednou zase za komedianta... Skvěle mu to sedlo... Jeden z mých nejoblíbenějších filmů ! ()

Spicoli... 

všechny recenze uživatele

Stallonův nejvyšokovanější a nejvtipnější výkon....co slovo to perla a k tomu slušně odvedená atmoséfa gangsterského prostředí 30. let. ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Film nepostrádá švih a humor, obsažený nejen ve vtipných hláškách, ale i v každém pohybu postav. Děj je našlapaný do pouhého dopoledne v jednom domě a jeho spád připomíná pověstné „šlápnutí na začátek zasněžené klouzačky“ po které Vás doveze až do konce. Pokud chcete vychutnat vše pořádně, nezbývá než se na tu klouzačku postavit dvakrát až třikrát. Nikdy jsem toho nelitoval ()

Slypp 

všechny recenze uživatele

Oscar je dost povedená komedie se Stallonem. Angelo Provolene gangster jak má být. :D Hodně jsem se zasmál a moc rád se na tento film znovu podívám. Některé praktiky stojí opravdu za to. 5* zaslouženě pro tento film. :) ()

CzMilo 

všechny recenze uživatele

"Jdi strčit chrup do něčeho k snědku.", "Šéf před devátou nevstává, to vždy ctili i poldové!" hlášky, které zdomácněly a jsou hýčkány. Pro mě zábava i na x-té pokoukání a zaručený relaxační únik ze šedi všedního dne :-) ()

M.a.r.v.i.n 

všechny recenze uživatele

předělávka starého francouzkého originálu americkým stylem každopádně sem se bavil přinejmenším stejně dobře. Za toto má ode mě Stallone 5*. Podle mě to je o hodně složitější a nakonec i lépe vyřešený než to vyřešil Funés. tim nechci žict že by pro mě francouzkej snímek neměl cenu ale prostě se mi na tohle líp dívalo ()

zoot3r 

všechny recenze uživatele

Jedna vtipná hláška strieda druhú, vtipná scéna scénu. Sly podal skvelý výkon, vidno, že sa vie obracať aj v komédiách. ()

Gafro007 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na všechny "mafiánské" filmy a na mafiány samotné. Tradičně vynikající herecký výkon Sylvestera Stallona. Od první minuty se nebudete nudit. Velmi zábavně zpracované detaily, typu gestikulací, mimiky a chování postav. Či narážek od manželky Provoloneho (S. Stallone) na nevhodné chování jejího řidiče, "Opět nechal nastartované auto, když jsme jeli na nádraží!" Humorný film, postrádající jakoukoliv vážnost potěší ty, kteří mají rádi komedii na odlehčenou a Sylvestera Stallona v jeho téměř jediné komedii. ()

Lodovico 

všechny recenze uživatele

Zábavný, odľahčený a nenáročný film. Stallonemu a Tomei role celkom sedeli. Poločierna komédia je fajn, obzvlášť, keď je drvivá časť produkcie HollyW zameraná na akčné filmy a thrillery. Keď budem mať toho zase dosť, tak si pozriem Oskara. ()

MoniqueM 

všechny recenze uživatele

Mafiánský boss Angelo Provolone (Sylvester Stallone) slíbí svému umírajícímu otci, že se začne živit poctivě. Ovšem právě v den, kdy se chce stát bankéřem, jej v půl deváté ráno vzbudí Toníček Rossano, aby mu oznámil, že krade jeho prachy a spí s jeho dcerou. To "Snaps" ještě netuší, že jeho dcera, která není jeho dcera, ve skutečnosti je jeho dcera a prachy, který byly předtím šperky, ty jsou teď prádlo. A to vše samozřejmě z povzdálí sledují poručík Toomy a gangster Vendetti. Tato bláznivá komedie plná zvratů, povedených gagů a situačního humoru dokáže rozesmát, i když už ji člověk zná nazpaměť a nezaslouží si méně než ***** ! ()

neo_ap 

všechny recenze uživatele

Původní Oscar ze 67 se tomuto snímku nemůže rovnat. Verze s Louis de Funèsem, je ztřeštěná a zmatená. Zkrátka nevybočuje z jiných snímků, tohoto, bezesporu dobrého, herce. Ale tento snímek se Sylvestrem Stallonem, nejen že je vtipný. Ale, je inteligentní, vygradovaný a uvěřitelný. Tahle role mu opravdu padla. A výběr dalších herců se také povedl. (Vincent Spano, Ornella Muti). Skvělé obsazení. Perfektní dialogy. Úžasný scénář. A jiné aspekty tohoto snímku, vás donutí, se k tomuto filmu vracet. 100/100. ()

Reklama

Reklama