Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád noirovky v ktorých sa hlavnému hrdinovi celý film dejú zlé veci a na konci zomrie. No a keď sa to na konci všetko zázračne šťastne skončí a tá depresívna atmosféra sa prepne do dokonalého happyendu len na posledných pár minút, tak z toho mám ešte rozpačitejší pocit. Kriminálka o skorumpovaných poldoch, ktorý spolupracujú z gangstermi a všetko sa to snaží vyriešiť jeden jediný čistý polda. Škoda, že sa to od určitej chvíle naplno nepreplo do revenge modu. Nábeh tu bol a bavilo by ma to oveľa viac. Ale polda si zachováva až do konca svoju morálnu nepoškvrnenosť a tak najviac zaujme postava luxusnej kurvy, ktorá pomstu zoberie do vlastných rúk potom čo ublížia aj jej. Nakoniec sa z nej vykľula najzaujímavejšia vrstevnatejšia postava medzi tými jednorozmernými figúrkami. Glenn Fordako hlavný hrdina bol tentoraz taký nemastný neslaný, Lee Marvin ako sadistický mafián bol celkom cool, ale vzhľadom na dobu vzniku filmu bol strárnený príliš krotko na to, aby naozaj diváka strhol. Napriek krátkej stopáži sa mi film celkom vliekol, takže za mňa to je už príliš zastaralý mierny nadpriemer. 6/10. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zatímco německá éra Fritze Langa mě nepřestává fascinovat, jeho americké kusy jsou pro mě zatím spíše průměrnou podívanou. Spolu s The Big Heat si odškrtávám jednu velkou noirovou klasiku, ale nic zásadního ve mně snímek nezanechal. Dějově naprosto obyčejné a herecky klasicky strojené (tak to ovšem má být, já vím). Jen ta filmařina dává vědět, že za režijní stoličkou sedělo velké jméno. Od prvních momentů mě nejvíc bavily skvělé kamerové pojezdy, které pomocí několika jednoduchých pohybů rozzáběrovaly scénu tak, jak by to většina jiných režisérů dokázala pouze s přispěním střihu. To bohužel nemění nic na tom, že jsem v životě viděl už nějaký ten lepší a zábavnější noir, který nebyl tak schematický a pocitově uzavřený, jako právě The Big Heat. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších a najslávnejších režisérov nemej éry, dokazoval v mnohých žánroch svoju nadrozmernú kvalitu réžie. Či už to bol spektakulárny pohľad do fantasy ( DIE NIBELUNGEN ), sci-fi ( METROPOLIS ) alebo krimi ( DR. MABUSE ). Túto svoju dokonalosť pretavil aj do svetoznámeho žánru film-noir, v ktorom stvoril dielo, ktoré nezašlo prachom času a ponúka ešte aj po vyše 60tich rokoch tú správnu kriminálnu zábavu. Nekompromisnú, emocionálnu a strhujúcu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých noir filmů, u něhož si brzo získáte sympatie hlavního hrdiny a zápletka vás vtáhne do děje. Nechybí tu ani emotivnější scéna s výbuchem auta a následkem tohoto gangsterského činu. Glenn Ford je v roli Banniona skvělý, stejně jako Lee Marvin v záporné roli. Jednou ze scén, které utkví v paměti diváka je jistě ta s konvicí kávy či finální střet dobra a zla - zákona a zločinu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Smyšlené město kde se příběh odehrává, se jmenuje Kenport. (Pumiiix)
  • Truffautova recenzia na tento film býva chápaná ako východisko politiky autorov (auteur). Nielen, že je v nej použité slovo autor vo vzťahu k filmu, ale objavuje sa aj myšlienka konzistentných tém vystupujúcich z rozmanitých žánrov, ktoré Lang natáčal. Truffaut k nemu prechovával obdiv a označil ho za „najizolovanejšieho a najmenej pochopeného zo súčasných filmárov“. Plynie to z Langovho neprikrášleného zobrazovania človeka, ktoré je znateľné vo všetkých jeho amerických filmoch. Postavy v jeho filmoch sú outsideri, ktorí prešli odlúčením od spoločnosti, sú obeťami i zločincami zároveň. Nespravodlivosť, ktorá je na nich páchaná, z nich robí hrdinov i pomstiteľov ušpinených hriechom. (Biopler)
  • Když se Lee Marvin poprvé setkává tváří v tvář s Glenn Fordem, tak hraje v pozadí písnička "Put the Blame on Mame", která je odkazem na Fordovu roli ve filmu Gilda. (formelin)

Reklama

Reklama