Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Položiť základy komédie na vulgarizmoch, to je typické pre krajinu z poza mláky, ktorá v mnohých prípadoch nevie ako zaujať diváka. Ale Česi?? Králi kráľov nenúteného vtipu, pre ktorých je humor a herectvo doslova vrodenou “vadou”?? Celé mi to prišlo ako zlý žart, s pár trefnými okamihmi, ktoré občas vyčarili úsmev na tvári, no tá tupota, neoriginalita, je na české pomery doslova zarážajúca.Toto nefunguje, ani ako politická satira .. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi obdivuhodný film, který si dokáže dělat legraci opravdu ze všech. Je těžké převést zhruba šesti minutový seriál do filmové podoby tak, aby to mělo alespoň jakýsi příběh a aby to nenudilo. Obě dvě podmínky byli u mě splněny. Samozřejmě není to dokonalé. Hluché místa to má, ale já se rozhodně nenudil. Za mě to byl film u kterého jsem se nasmál opravdu dost. Samozřejmě je potřeba znát letošní volby a trochu alespoň českou politiku, ale slibuji Vám že pokud to splníte a na film se vydáte, jen tak na něj nezapomenete.....70%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ... vy čůráci." Prezident Tonda bude řídit republiku jako auto a nezastaví ho žádný semafor? Tak to nebude, protože tohle je realita a já konečně vím, co všechno stálo za prezidentskou volbou. Tonda mě při tom tradičně pobavil, ale nebýt to tak zatraceně aktuální a nemít botového modela Tondu tak rád, tak by hodnocení nejdelší epizody Kanceláře Blaník určitě nedopadlo tak dobře. Mělo to totiž spoustu hluchých míst, ale to bratříčkování s kandidáty nemělo chybu, rozhovor v ČT byl krutopřísný a co může být vtipnějšího než přemlouvání Kalouska k volbě Zemana? To bylo zkrátka skvělé. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela rozporuplné pocity. Film je dost proměnlivý. Chvíli je super a potom zas divný. Každopádně je to super počin. Vtip mu taky nechybí. Člověk, který nezná seriál, nebo nesledoval prezidentské volby, to ale moc nepochopí. Film staví hlavně na velkém množství cameí známých osobností české scény. Účel splňuje. "Ten schod hanobí hlavu státu!" :D ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

První třetina, kdy Tonda Blaník kandiduje na prezidenta, naprosto senzační; druhá třetina dost divná a slabá, aby to závěrečná třetí třetina, když už se odkryjou všechny karty, vytáhla zpět do pater skvělý zábavy. Já se zasmál, pobavil se, to u komedie považuju za podstatný. U politický satiry obzvlášť. Jistě, film moc nefunguje jako film, to je vidět - vznikal narychlo a aktuálně reagoval, takže to ani jinak nešlo. Hodně problematická je i aktuálnost/nadčasovost Prezidenta Blaníka, protože už při premiéře v únoru byly některé říjnové volební vtipy ("lithium do každý rodiny" nebo babišovská pusa Prchalovi, resp. Blaníkova Žížalovi) dost passé. Jinak je to ale starý dobrý Tonda Blaník, jeden až dva díly seriálu roztažené jako celovečerák. Což je fajn - vždy mi vadilo, že kraťoučký díl má sedm osm minut a hotovo. Sice to znamená, že úroveň vtipů trochu kolísá, ale povětšinou jde o klasického Najbrtova Blaníka. Docela mě mrzelo, že Václav Havel zasáhl a Blaník nedotáhl svůj životní plán k dokonalosti... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)
  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno