Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

Vasyl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pablo měl štěstí, že žil v osmdesátkách. Dneska by ho zavřeli jenom proto, že má v gangu jenom jednoho černocha a ještě mu říká Blackie. Na to, že je to podle skutečných událostí, je to super. Opravdovej život totiž většinou bývá nudnej a nezajímavej. Člověku se skoro nechce věřit, že ten zhulenej pupíkatej stréc je tak zlej. Nebo vlasně byl. Ale na to dojde asi až ve druhé sérii, protože zatím se ze všeho dostal bez ztráty kytičky. Všechny postavy vesměs sympatický, až na hlavního hrdinu - emerickýho agenta a jeho starou. Na některý se budu vyloženě těšit a doufám, že v dalších dílech zase budou plukovník Carilla, slizák Navegante, přiteplení bráchové Ochoové nebo doňa Valerie z televize. Jen škoda, že bratranec Gustavo a pašerák Gacha se nedožili světlejších zítřků. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se odhodlal k seriálu, který ve všech možných žebříčcích svítí tak vysoko. No a po první sérii mohu říci jen jedno, Zcela po právu. První polovina je trošku laděná z perspektivy spíše PE a druhé zase z té policejní. A tak jako Pablo tak nějak vítězil během událostí, stejně tak Wagner Moura vítězí nad postavami z policejního tábora. Jak píše LACIKE, Pedro má brutální charisma, ale Boyd i díky tomu, chápu proč, debilnímu knírku mi nesedí. A jeho měnící se postava na dsňáka by si zasloužila měnit i image. Byť jsem jednotlivým epizodám dával většinou po čtyřech hvězdách jako celek první série funguje naprosto skvěle a dávám 90 procent. ()

Reklama

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelně svištící a poučný životopis Escobara od doby neveřejné, přes dobu politickou až po počátek doby psanecké. Naučil jsem se něco ze španělštiny, kokainové i studené války 80.let v Jižní Americe a dostal nápad na českou verzi seriálu, pracovní název je Agros. Hlavní hrdina bude místo drog úspěšně kšeftovat s řepkou a polským kuřecím separátem. Když narazí na svůj strop na trhu a kolem jeho nekalých praktik se začne stahovat smyčka zákona, rozhodí chudým pár koblih, aby mohl z politických pozic zlikvidovat konkurenci a zákony ušít na míru svému podnikání. Díky svým neomezeným finančním a mediálním prostředkům nemá jeho lživá kampaň ani populistické podplácení veřejnosti konkurenci, a tak se dostane až na samotný vrchol. Teprve když hodí přes palubu komunisty, kteří ho dosud kvůli své izolaci tolerovali, jeho bývalý nadřízený Šuman nasadí podpásové kalibry stejné ráže a politická hvězda našeho hrdiny začne uvadat. A aby se vyhnul potupnému osudu Janouška a Dalíka, bude nakonec rád, že se s prezidentem dohodne na domácím vězení v Čapím hnízdě. Ten konec je ještě v jednání, ale čekám na nabídky. ()

digishit 

všechny recenze uživatele

"V Americe nechá Mafie zmizet nepohodlné svědky, v Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud". První serie jednoznačných 5* a nemyslím si, že druhá by to měla nějak výrazně snížit. Kvalitní seriál z dílny Netflix ukazuje obě strany mince. Nestaví se na žádnou stranu a nechává nás rozhodnou, kdo tu byl "banditos". ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ak toleruješ zlo, si jeho súčasťou.“ Nedôveroval som tomu, ale i vďaka cynickému rozprávačovi mimo záber ma to skvele bavilo od prvých momentov. Niektoré drobnosti sa filmárom síce rozutekali po lúke a už ich nechytili (partizánka, adopcia), ale inak ťažká tonáž s parádnou akciou, atmosférou i postavami. Veľmi sa mi páči, ak sú v trileroch vyrovnané strany. Ak dobro nie je len bezmocnou obeťou, ktorá sa zlu postaví 5 minút pred koncom, ale zdatným, vyrovnaným protivníkom, ktoré vie, že ak chce vyhrať, samo sa musí zašpiniť. V tomto prípade je Narcos skutočná šupa - drsňácky Carrillo, jeho drsňácke komando (namakaná neskorumpovateľná jednotka nemajúca problém umlátiť k smrti gangstra, ktorý každému z nich priamo alebo nepriamo zabil niekoho z rodiny.) a tvrďácke DEA (spomínate na Barryho Peppera z Práskača?). ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)
  • V epizodě se dovídáme, že ministr spravedlnosti Rodrigo Lara Bonilla se měl stát velvyslancem v Československu. Tato informace je pravdivá. (joker.george)

Reklama

Reklama