Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabý sitcom (tak na úrovni ** až ***) - slabomyslný pitoreskní úlisný obličej Rowana Atkinsona jej nezachrání - když připočtu úděsný dabing TV Nova (měl jsem si sehnat originální verzi) - vychází mi z toho velké zklamání. Ani nemám chuť se dozvědět jak pokračují další série, když na konci první všichni pomřou. Tečka. 6/10 PS: shládnul jsem Černou svini (tedy pardon zmiji) v originále a musím říct, že je opravdu malinko lepší, přesto je první série tou nejhorší ze 4 sérií Černé zmije a zároveň je v ní Atkinson největší "kolík" :), zvyšuji na 7/10 (ruce pryč od nováckého dabingu! je to killer!) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou většinou lidí je Rowan Atkinson prostě Mr.Bean. Pro mě je Edmund "Černá zmije". Zcela kultovní a dokonalá podívaná která dostává z Anglického humoru maximum (mimochodem kdo viděl i v originále musí uznat, že spousta skvělých vtipů a slovních hříček se prostě do CZ jazyka přeložit nedá...). pozn.: šuškalo se že vznikne ještě jedna řada z Ruska (východní větev rodu "černé zmije"). Bohužel jak se zdá z toho nic nebude :(. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pane? Mám vychytralý plán..." Jako milovník britcomů to říkám nerad, ale v rámci objektivity - tahle první série je vážně mizerná. Humor je ještě příliš vulgární, Edmund Blackadder příliš degenerovaný a Baldrick příliš inteligentní. Teprve ve druhé sérii, poté, co se k týmu připojil Ben Elton, je všechno tip top. A nenechte se odradit ani opravdu strašlivým dabingem. 60 % ()

Molir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak tahle prvni serie je slabsi nez zbytek - vsichni jsou za blbce a humor nespociva v sofistikovanych britskych hlaskach, ale znacne vice ve vulgarnosti... a pry to stalo spoustu penez a celkem to i propadlo a BBC o dalsi rady nemela zajem, nicmene Benu Eltonovi se to povedlo ukecat s tim, ze druha radu natoci levne ve dvou dekoracich s peti herci :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární britcom a Rowan Atkinson v roli černé zmije ( Edmund Black Adder ). Jedná se o takový průřez anglickými dějinami, děj se odehrává v patnáctém století na dvoře Richarda IV. V Anglii uznávanější než Mr. Bean. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama