Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

ladko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria z Black Addera je táto prvá séria...Málo priestoru dostali Baldrick a Percy a naopak príliš veľa otravný kráľ. Ani Edmund ešte tak nehláškuje ako v ďalších sériach. I jednotlivé príbehy v epizódach nie sú tak geniálne vypointované ako v nasledujúcich troch sezónach. Oplatí sa preto nezatracovať Black Addera a dať mu šancu aj po tomto slabšom rozbehu... ()

Stromovous87 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál!!! Spolu s Červeným trpaslíkem jeden z nejlepších britských sitcomů. Rowan Atkinson, tu hraje roli naprosto odlišnou od charakteru Mr. Beana. Zatímco Bean, byl prosťaček. Edmund Černá Zmije je jeho pravý opak - inteligentní až vychytralý s nejednou charakterovou vadou, proplouvá on a jeho potomci čtyřmi historickými obdobími. Ve 3. a 4. sérii se po jeho boku, vedle sluhy Baldricka objeví i Hugh Laurie (nejdříve jako natvrdlý princ-regent a ve 4. sérii jako stejně natvrdlý voják George), nebo Stephen Fry. V jedné epizodě se dokonce objeví i Chris Barrie jako francouzský revolucionář. Vtipné inteligentní dialogy a sžíravý Atkinsonův sarkasmus (hlavně v posledních dvou sériích) nemusí být po chuti každému, ale skutečný milovník britského humoru si nemůže tento seriál nezamilovat. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné to opravdu místy někdy je. Bohužel zde Rowan Atkinson ještě hledá sám sebe a polohu humoru která mu jde nejlíp- lidově řečeno, jeho postava se mě zdála absolutně nesympatická, až odpudivá a hodně tomu pomohl její představitel. Přemýšlel jsem, jestli se na to nevyprdnu a zbylé díly smažu (naštěstí jsem to neudělal). Jediné za co si tato první série zaslouží potlesk, jsou některé vedlejší posatavy král Richard IV či ten Skot. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Černé zmije má většinu správných ingrediencí, ty ale nejsou ani zdaleka tak dobře odměřené a namíchané, jako v následujících inkarnacích. Vtipné momenty občas probublají, tu a tam pobaví chytrá narážka na Shakespeara, či Monty Pythony, kolem a kolem jde však jen o průměrnou televizní zábavu. Nemáte-li času nazbyt, doporučuji středověk přeskočit a začít až mnohem vtipnější druhou, alžbětinskou sezónou. 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama