Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový satirický pohled na anglický středověk, jak si jej většina Britů představuje podle nejrůznějších klasik, zejm. Shakespearových historických her, na nichž je také postaven trošku příliš spletitý příběh, Blackaddera, který se se svými věrnými služebníky snaží dostat na královský trůn. Další série jsou prý lepší, snad jo. Herci hrozně přehrávají (hlavně Atkinson, který mně nezaujal ani v Beanovi), děj není ani tak nesmyslný, aby byl absurdní, ani tak logický, aby byl smysluplný. Kvalita gagů je dost kolísavá, některé jsou vysloveně trapné (třeba neustálé ovčí narážky), jiné výborné (jmenovitě inkviziční soud), jiné výborné, ale jinak by mi přišly trapné (třeba většina shakespearovských narážek, if you see the hills, go the other way aj.), což je znak dobré komedie. Celkově nic moc a doufám ve zlepšení v dalších sériích. Mimochodem, závěrečná písnička je vážně úžasná, nesmírně chytlavá i vtipná. And what is your name? - Baldrick, my Lord. - Then I will call you... Baldrick, Baldrick. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou většinou lidí je Rowan Atkinson prostě Mr.Bean. Pro mě je Edmund "Černá zmije". Zcela kultovní a dokonalá podívaná která dostává z Anglického humoru maximum (mimochodem kdo viděl i v originále musí uznat, že spousta skvělých vtipů a slovních hříček se prostě do CZ jazyka přeložit nedá...). pozn.: šuškalo se že vznikne ještě jedna řada z Ruska (východní větev rodu "černé zmije"). Bohužel jak se zdá z toho nic nebude :(. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál? Asi jsem něco nepochopila. Humor je většinou na úrovni pubertálních vtípků - fekálie, zakopávání, padání atd. Jen poslední dva díly tenhle seriál vytahují na slabší tři hvězdy. Mám ráda britský humor i Rowana Atkinsona, ale tohle ne. A český dabing téhle historické komedii opravdu nepřidává na vtipnosti. Celé to vypadá jako natočené partou patnáctiletých děcek. Na další série se nechystám. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama