Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Nakonec se mé hodnocení dostalo na čtyři hvězdičky, ale doopravdy mám ze seriálu dost rozporuplné pocity. Těšil jsem se na něj opravdu velice velmi, ale nedostal jsem takovou porci zábavy, jakou jsem očekával. Ději hodně ubližovaly až příliš časté trapné momenty, ty výborné sice všechno vyvažovaly, ale mělo jich být rozhodně víc. No, nebudu se ale pouštět do žádného většího kritizování, protože Miluška vypadala odhodlaně a já nechci dopadnout jako Dráteník. ()

Režisér (2019) (E01) 

Po první epizodě se mě zmocnilo lehké zklamání. Vždycky, když jsou v něčem "namočeni" herci Dejvického divadla, očekávám mocný nápor na mou bránici, a právě k tomu jaksi nedošlo. Je pravda, že jsem se místy opravdu dobře bavil, ale většinu času jsem se jen tak trochu usmíval. ()

AIDS (2019) (E02) 

Předchozí díl jsem kritizoval za příliš malou dávku humoru, u druhé epizody jsem takový problém neměl. Vliv těžké jobovky na atmosféru v divadle a hlavně na chování každého jednotlivce i celého kolektivu, byl zpracovaný naprosto dokonale, tady jsem se nemohl nebavit. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Seriál je teď přesně takový, jaký jsem si ho přál mít. Skvěle jsem se bavil nad potrhlou zápletkou, David Novotný mě dostal svým loutkohereckým výstupem, Martin Myšička svým manažerským rozhodnutím a Ivan Trojan svou tichou depresí. Navíc musím říct, že živí Spejbl a Hurvínek byli výborní. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Čtvrtá epizoda sice nebyla špatná, ale dvěma předchozím dílům se nemohla vyrovnat. Byla to úsměvná záležitost, která místy zaskřípala nějakou tou drobnou trapnůstkou, ale žádné výbuchy veselí u mě nezpůsobila. Vlastně ne, to bych lhal, závěrečná "eskortní" scéna byla dokonalá. ()

Smrad (2019) (E05) 

Chvílemi jsem se bavil výborně, chvílemi byl děj o dost slabší, ale ve výsledku u mě převážily povedené momenty nad těmi nevydařenými. Nejvíc mě asi pobavil autogram Hynka Čermáka pro Helenku, to byl výborný moment stejně jako jeho rozhovor s Miluščiným manželem. ()

Zkáza (2019) (E06) 

No, závěrečnou epizodou mě tvůrci příliš nepotěšili. Humoru citelně ubylo, nenašel jsem si nic, čemu bych se mohl naplno zasmát a i tempo se mi zdálo být tak trochu unavené. Jediné opravdové pobavení mi tak způsobilo vlastně jen to, že došlo na Bóbika (tedy Ládíka). ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama