Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (821)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Za me lepsi, nez prvni dil. Z toho jsem v dobe vzniku buhvijak odvarenej nebyl, ale casem se z neho stala vanocni klasika a nebude trvat dlouho a urcite bude i z druhyho dilu. Tvurci pochopili, ze tu jde hlavne o Trojana s Dvorakem, takze maj maximalni prostor. Coz je sice dobre, na druhou stranu pusobi vse ostatni takovym dojmem, ze to tu je, jen aby se nereklo a jak uz to tak v pohadce byva, zlo mohlo bejt potrestany. Coz by bylo jedno, kdyby ve spouste roli nebyly super herci, ktery tak nemaj prakticky zadnej prostor. Jinak samozrejme spousta scen a vtipu je pouze variace na ty z prvniho dilu, ale krome uz ke konci trochu unavnyho vzajemnyho urazeni dvou hlavnich postav to nijak nevadi. Coz je samozrejme ale zasluhou skvelejch hercu. Jinak asi neni moc co dodat, behem roku bych si tenhle film nepustil, ale na Vanoce proc ne, v ty zaplave sracka novodobejch pohadek se fakt jedna o perlu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dosť milé a vtipné. Vynikajúci Trojan je doplnený Polívkom vo vedľajšej roli a celé to stojí na ich majstrovstve. Kerekes snáď prvýkrát nemusela hrať vyprsenú nánu. Je to rozprávka, ale mám obavy, že skôr pre dospelých, než pre deti. Pochopenie mnohých vtipov si vyžaduje totiž isté vzdelanie alebo minimálne znalosť Biblie. Porovnania niektorých užívateľov s Kameňákom ale vôbec neobstoja. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak ma pamäť neklame, táto rozprávka lámala v českých kinách rekordy návštevnosti a tunajší užívatelia suverénne hádzali 4 a 5 hviezdičkové hodnotenia a tak som sa naladil na rozprávkovú bombu. A to bola asi chyba. humor mi vôbec nesadol, popravde pripadalo mi to dosť trápne, skôr pre malé deti ako pre širšie publikum. Príbeh ešte ako tak, ale humor nula bodov, skôr ma to otravovalo, mnoho známych hercov prikývlo na tak malé a bezvýznamné šteky , že to snáď nemá obdobu. Popravde nechápem to vysoké hodnotenie, fakt nechápem a to sa mi často nestáva aby som išiel proti davu. Slabý priemer 50%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Bez radosti! Anděl Páně 2 není ještě lepší než první.. ___ Jak jsem z původního filmu odcházel nadšený (páni, to už je jedenáct let!), tak pokračování, to jsem si odnášel zcela jiné pocity a to dosti smíšené. Obsazení je "hvězdné," ale občas z těch kreací zamrazí, stejně tak ze slaboučkého příběhu, pobíhání v pár stejných ulicích, mdlých záporáků a s finálem, ke kterému i to dítě vedle mě poznamenalo, že přece nebyli dostatečně potrestáni. Největší plus minule byl Trojan, jenže jelikož s léty spíš uvadá a navíc je vlezle okoukaný v mnoha reklamách, takže nepřesvědčil ani tady. Vtipů i smích k nim se občas dostavil, ale přišlo mi těch úvodních náboženských až moc a vesměs těžce prvoplánové. Souhrnně to na mne komplexně působilo celé docela uměle. Prostě takové (vy)nucené chi chi chi. ___ Chi, 50%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování dnes už kultovního prvního dílu, ale po jedenáctiletém čekání bych čekala o něco víc než opakování už viděné formule "Petronel a Uriáš něco zmatlají --) Bartoška je pošle na zem s úkolem --) čert s andělem se něčemu hlubokému přiučí". Jen místo zasněženého šumavského hradu někdy v sedmnáctém století se přesuneme do (krásných) exteriérů Českého Krumlova století devatenáctého. Jako minule je tu lepší ta pozemská část - Petronel s Uriášem si na svatého Mikuláše hrají na přestrojeného anděla s čertem. Tahle část je chvílemi okouzlující. Jenže ani krása Vicy Kerekes a talent mladé Anny Čtvrtníčkové nemají na příběh polepšeného hraběte a čisté lásky jeho Dorotky. Máte tu sice nečekanou podzápletku, kdy se anděl s čertem pokoušejí získat (nejen) srdce švadlenky Kerekesové, ale nevím nevím, jestli je to materiál úplně vhodný do pohádky primárně pro děti. Nebeská část je o prvoplánových vtípcích a cameích "celebrit" (Lucie Bílá a Michal Horáček??? Vážně???), které přehrávají. Jemné zklamání, ale i tak Anděl Páně 2 nepovažuji za špatný film. Trojku si ale duo Strach-Epstein může odpustit. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Ivan Trojan (Petronel) řekl, že když do kina přijde milion diváků, přistoupí na natáčení filmu Anděl Páně 3. (Gump24)
  • Rozprávka zarobila na tržbách z kín 127,1 milióna českých korún už po desiatich týždňoch. (Raccoon.city)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama